Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлична ръчна спирачка - плюсове и минуси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидравлична ръчна спирачка - плюсове и минуси.

И след ровене с търсачката не намерих нарочна тема, та затова пускам тази.

След лифта ми окъсяха жилата на ръчната, и съответно ще трябва да се правят други.
    Но след размисли (без страсти ) по темата ми се звъртя идеята за хидравлична ръчна спирачка.
    Самото преправяне не е кой знае какво, но се чудя, жилата ли да си удължа, или да си сложа хидравлична ръчна спирачка,
    и струва ли си усилията като краен резултат ?

Моля, ако някой го е правил, и му се споделя, да драсне някой ред.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

От: Хидравлична ръчна спирачка - плюсове и минуси.

Ако мислиш да дрифтиш прави хидравлична ,иначе под налягане някакъв работен цилиндър ..........постоянно ...не
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Хидравлична ръчна съм правил едно време, както каза колегата преди мен, за дрифтене, по-точно за поднасяне задницата на един стар Вартбург 312 . Системата беше малко измислена - горна и долна помпа за съединител на Лада задействаха кобилица, която пак опъваше въжетата. Отделно си работеше и нормалната лостова система с фиксация на ръчката.
      Последно редактирано от коко келеша; 30-10-14, 21:17.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Скоро правих на един Ренч-бегачка. Полезна е при стръмни спускания. Много полезна, защото не гаси мотора като с крачната. Лошото е, че много трудно се докарва да държи на зъб. Дърпаш....нищо и изведнъж опира на твърдо. Течности, кво да ги правиш.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ръчната спирачка мисля да я ползвам като такава, а като си взема Е30 ше наблегна на дрифтенето.
          ... и м/у другото, преди известно време, изпуснах една 320-ка за 500лв. а и беше на джанти, та още не мога да го преживея !

Идеята ми беше да се върже към цялата спирачна система, щото само към задните ще е по-сложно, а и, поне за мен, ненужно.

Коментар

Основната идея е да имаш спирачки като втора независима система. И като я опънеш (ръчната) да държи по една седмица. С хидравлична губиш и двете,а пък да я свържеш към всички колела е инжинерен кошмар.
            Ама ако почваш я направи само на задните и с две лостчета-при определени условия можеш да имитираш блокаж.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Oт две години съм с такава. Недостатък - последната разходка затегна и се наложи леко да отворя цилиндъра, да излезе капка спир. течност и газ. мисля че е от цилиндърчето. В еbay са по 50-70 далара-китайчетата. За спускания - в събота ще пробвам.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                ... а пък да я свържеш към всички колела е инжинерен кошмар.
                Ама ако почваш я направи само на задните и с две лостчета-при определени условия можеш да имитираш блокаж.
                Що да е кошмар ?
                Връзвам я за тръбата която отива към задният мост, и като я дръпна хващат всичките колела.
                А относно двете отделни ръчни, джипката ми е за разходки, и евридейка ако ми е кеф, и не ми се влиза във филми с ненужни, за мен, и сложни системи.

... ма ми се ще ако някой вече го е правил да разкаже за ползите и тегобите от тоя зор.

Коментар

Направи си нови жила на оригиналната ръчна, ако искаш да имаш такава, и не се занимавай с глупости.

Коментар

Кво значи да искам, просто ми трябва, както и на всеки дето спира от време на време на баир.
                    Това с жилата е ясно, отивам при Светльо в Княжево и за 30-40мин. съм с работеща ръчна.

Идеята за темата ми е, не кое е по-добре за мен, а да обсъдим казуса от заглавието,
                    и, най-вече, някой да разкаже ако си е трошИл главата с проблема,
                    и по тоя начин ако на някой пак му дойде подобна идея, да прецени има ли смисъл и дали въобще си заслужава.

Коментар

Връзваш я на тръбата на задния мост,дърпаш я и....спират само задните,като даже може и да не спрат. Трябва да се смятат обеми на цилиндри,площ... Предните са на отделен (или два) кръг.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Що да е кошмар ?
                        Връзвам я за тръбата която отива към задният мост, и като я дръпна хващат всичките колела.
                        И като я дръпнеш, налягането отива в казанчето на спирачната помпа и нищо не става.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Обичайните цилиндърчета за хидравлична ръчна спирачка при задействане изолират предните спирачки и спират само със задните.

Така и така ще се занимаваш, направи ги две - за ляво и дясно колело. Освен ако имаш някакви хитри блокажи.

Коментар

Дали ще се занимавам не знам, точно за това и пуснах темата, за да разбера как се правят нещата, и оправдана ли е цялата хамалогия като краен резултат.
                            Отзад имам неработещо LSD, което, може би, няма да ремонтирам, но ще сложа блокаж отпред,
                            та ако не е сложно и трудоемко може да направя и варианта с двете ръчни.

Наистина нямам мнение по въпроса, и се надявам след обсъждането да реша какво да правя.

Коментар

Май само аз карам с такава. Ама мнения бол. Дали да не цитирам себе си? Сложих я защото когато двете задни колела не са в една равнина, при опъване на ръчната блокира колелото което виси или е в дупка. Като натегнеш ръчната, това колело блокира и без да си опънал ръчна.Затова сложих от дрифтарка. Завариха ми оригиналния лост. Проблем само веднъж - написал съм го. От техника нищо не разбирам. Всичко това е принципа опит-грешка. Ако искаш ще снимам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X