Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ц класа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Ц класа

Има нещо верно в тая работа...

Преди две години свалих оригиналния си, 14-годишен акумулатор, с който возилото е излязло от фабриката, поради нЕкои съмнения.
    Съмненията се разсеяха, а акумулатора подарих на един съсед. Автомобилчето му е без електроника, и човека му се радва до ден-днешен.

Поне експеримента е елементарен.

Бориславе - преди експеримента си намери кода за аудиото, и виж как се обучават стъкла и ESP след сваляне на акумулатор.

Дано да е това, макар че не съм привърженик на поголовна смяна на разни неща, докато се открие проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Там е работата, че автомобилите от тази марка проявяват специфични капризи към акумулаторите. Не просто тестерите не се справят, ами и други коли карат години наред после със същия акумулатор. Но Мерца му намира кусур и си иска нов. И с новия работи.
      Съгласен съм. Анализатора "хваща" ел.проблема,но после тудно се обяснява на собственика.
      След първия "подобен" случай,доказвах правотата с мой (оборотен) акумулатор.
      - Единия случай(Е220 Д) ,стартера върти,но не "пали" -подадох от "трафото" ток за да докажа "проблема".

Коментар

Проблема не е постоянен! Появява се по време на тръгване,но не конкретно. Тези където правиха алтернатора и му смениха релето са тествали всичко. На празен ход в обороти си зарежда нормално. Но в един момент (когато си реши) при тръгване в ниска скорост, светка ESP то и влиза в авариен режим. Като се прочете грешката дава това. Пренапрежение. Така,че вече се набих 170лв. за ново реле 50лв. за диагностика. От тука на такък въпроса е да не си пробвам някакви неща,като 200лв. за нов акумулатор,за да се разбере,че не е той и после нататък. Тия в сервиза за алтернатори ми мънкаха нещо,че имало софтуер,който управлявал алтернатора,да съм търсел добър диагностик,който да знае къде да рови. Да ма къде да го търся,пред блока го немаше сутрнта ,а в БС ... резултата е несигурен и обикновенно за такъв случай може да стигне цифра с 2 нули. Аз и за това питам тук,ако на някой му дойде на акъла,за някаква причина напрежението в 1 момент без нищо да скача на 14.9 и после всичко да си е ок... до следващия път...

Коментар

Ма, отиди при Боби!
          Three witches watch three Swatch watches.
          Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Що не минеш да го прочета?
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ми айде да го бориме,че ме нерви вече. Къде да мина?

Коментар

У Божурище,преди прелеза.Дрънни да ти обясня-0885 477 440.
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                  Ми айде да го бориме,че ме нерви вече. Къде да мина?
                  И докъде я докарахте?
                  Диско 300TDI
                  Scott Purgatory
                  0889 84 6161

Коментар

Нищо не казвате.Явно е оправена и ние тънем в неведение
                    Айде сега аз да постна нещо
                    Пак е цедка-бензинка .Таз гняс от какво се предизвиква, къде да търся причината?Ха сега да ви видя.И един въпрос към модераторите
                    Кога ще имаме отделен раздел за мерцеедес леки коли?Че пиша и в МБ ама там не ме отразяват
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140629_153353.jpg
Прегледи:1
Размер:32.7 КБ
ID:5596780
                    Диско 300TDI
                    Scott Purgatory
                    0889 84 6161

Коментар

За мотор 111.94x по-вероятно там да е пълно с двигателно масло. Предполагам тук става въпрос за отлагане на вследствие измиване на двигателя.
                      LZ1UFS

Коментар

Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
                        Кога ще имаме отделен раздел за мерцеедес леки коли?Че пиша и в МБ ама там не ме отразяват
                        В отделен раздел пък съвсем няма да те отразяват. Пиши при Г-егите.

Коментар

Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
                          ...
                          Кога ще имаме отделен раздел за мерцеедес леки коли?...
                          Цял форум има за целта. Щото този (видно поне от името) не е точно за леки автомобили.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                            Цял форум има за целта. Щото този (видно поне от името) не е точно за леки автомобили.
                            Има има,писал съм там ама този е правилния форум.По едно време се усещам че сам си пиша и си мисля и се усещам че само сам си пиша.
                            Диско 300TDI
                            Scott Purgatory
                            0889 84 6161

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              Те са четири - в България.
                              Ама ....

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                Те са четири - в България.
                                Ама ....
                                Вени ,ти поне ме разбираш!
                                Диско 300TDI
                                Scott Purgatory
                                0889 84 6161

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X