Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ц класа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Ц класа

Не е 4х4,ма не ми се пише у МБ форума. Проблема е следния. При потегляне,между 18/20/30кмч. колата влиза в авариен режим и ми дава грешка в ESP.
    Като прочетоха грешката,дава "Пренапрежение 14.9V при скорост от 20кмч". Казаха ми прави алтернатора. Закарах я,обасних... премериха,зарежда нормално. Все пак свалиха алтернатора и ми смениха релето. Проблема си остана,обаче и според тях,няма в какво друго да е проблема,а диагностика вдига рамене. Можело да е от софтуерното управление!? НА празен ход в гаража при подаване на газ лекичко има промяна в силата на светене на фаровете. Акумулатора е оригиналния. К'во да правя!? Някви идеи? Прави го сравнително често...

От: Проблем с Ц класа

Залагам на лоши маси между купе, силов агрегат и електроника. Ама най-вече онази между купето и силовия агрегат.

Коментар

Бориславе - в тая кола има ли OVR - Over Voltage Relay?

Ако да - повтори спойките по него. Това е едно реленце в алуминиев корпус, с прозрачно капаче, под което се вижда предпазител.
      124-те страдаха от тия спойки - при теб не знам как е.

Тия дертове с ESP са навързани с много неща... дори с лоши връзки между маси и други мебели...

При марката освен "..онази между купето и силовия агрегат.." има поне оше четиридесетина масови точки..

Дай кода на грешката - може да е ориентир някакъв.
      Но във всички случаи недей да тръгваш с рогите напред, и да сменяш всичко наред..

Смени диагностика - той трябва да може не само да ти прочете грешката, а и да анализира откъде се появява. Това, че има СтарДиагноза, не е достатъчно - СтарФайндера трябва да го знае наизуст, и да може да мисли..

Китайските СтарДиагнози са със силно орязани възможности - ако юнака не може да ти прочете циклите на пакетите на автоматика, или да ти изкара live data за скорост, или не ти вижда датчиците за ABS.... сменяй диагностика..

Ти с ръчка ли беше, или автоматик?

И случайно, като излезеш в авариен режим, да ти светва на таблото ABS BAS ESP ?
      Щото, ако е така, ще минеш с 12 кинта ама....

Кажи, кажи..

Коментар

За диагностиката ходих при Петко. Вдигат ми рамене или ги мързи незнам.
        Грешката е: ESP currently unavail. See owners manual.
        Там ми обясниха,че тая система е стандартен бушон при някаква драма по колата вингаи изключва тя.
        Кода на грешката за съжаление нямам. Помня само п оспомен буквално му пишеше на монитора. Пренапрежение 14.9. при скорост от 18/кмч.
        КОлата е автоматик,а по таблото никоя др. система не я дава да свети. Само ESP.
        Т'ва с тия маси не виждам кой ще се оправи? Възможно ли е да е от батерията? Още е оригиналната Варта.

Коментар

При мен с 11годишна оригинална Варта ми изписваше грешка ''сензор за светлина''.Колата палеше с този акумолатор(караше се всеки ден).Смених акумолатора и всичко се оправи.

Коментар

Провери какво напрежение ти излиза на дисплея на климатроника.
            Пусни теста още като запалиш колата, и после само гледай какво е напрежението в различни ситуации.
            Имай предвид, че показанията на дисплея са с малко по-малка стойност от тези, мерени на батерията.

По същия начин си провери и показанията на скоростомера - дали това, което излиза на климатроника, е същото, което показва спидометъра.

Коментар

На това табло? Как става номера ако изобщо може,ще обясниш ли? П.С Снимката е от нета но таблото е същото.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2007_Mercedes-Benz_C300_Avantgarde_(W204)_interior_01.jpg
Прегледи:1
Размер:109.1 КБ
ID:5595771

Коментар

На това табло....
                Тук трябва СтарДиагноза и читав диагностик..

На предишни модели можеше да се прави не само доста подробен тест на климатроника, но и да се извеждат доста интересни живи данни - на дисплея на климатроника.

Тук - не мога да помогна.
                Съжалявам.

Коментар

Уффф.... ще трябява явно да се ходи в БС.

Коментар

Не се знае дали не е по-евтино първо да пробваш с нов акумулатор.

Коментар

Е да де,аз за това питах първоначално дали може проблема да е в батерията.

Коментар

Може. На колко години е акумулаторът, щом е оригиналния?

Коментар

Тези в сервиза нямат ли тестер-анализатор за акумулатори? За минута се правят трите теста-състояние на батерията (възможен стартов ампераж),системен тест при стартирането и тест на системата за зареждане.
                          При всички случаи ще разполагат с мултицет,амперклещи и товарно съпротивление -да мерят и да отпада това съмнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Може. На колко години е акумулаторът, щом е оригиналния?
                            +1...
                            Просто отиди до някой свестен акумулаторджия... Може дори да пробвате на място дали проблема ще се прояви с нов акумулатор...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Там е работата, че автомобилите от тази марка проявяват специфични капризи към акумулаторите. Не просто тестерите не се справят, ами и други коли карат години наред после със същия акумулатор. Но Мерца му намира кусур и си иска нов. И с новия работи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X