Коя е най добрата добавка за редукторната кутия и диференциали ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Коя е най-добрата добавка за редукторната кутия и диференциали
Свий
X
-
От: Коя е най добрата добавка за редукторната кутия и диференциали
Маслото препоръчвано от производителя е достатъчно за да си работи дифа нормално. Дори е по-добре да му чуваш шума и да знаеш кога нещо започва да се разваля, отколкото да сложиш някоя добавка която ще го направи да работи "по-гладко", но може да скрие евентуален шум който иначе би ти помогнал за диагностиката. Добавки най-често употребяват в автокъщите, за да ти продадат някоя таратайка която са направили за момента, да цъка двигателя като швейцарски часовник, а след няколко дни почва да ти дрънчи.
Коментар
-
Ако ти е изправна и здрава кутията и дифа, може да сложиш добавка за предпазване и по-добра работа.Ако имаш вече сериозен проблем, единственото решение е ремонт с нови части и кадърен майстор.Относно добавките,има доста добри и качествени, действително вършещи работа и мога да кажа някой неща, защото Съм използвал доста и различни.Но за да не става реклама, при интерес пиши на Л.С.0887284106-Митко
http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related
Коментар
-
Здравей.Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнениеАко ти е изправна и здрава кутията и дифа, може да сложиш добавка за предпазване и по-добра работа.Ако имаш вече сериозен проблем, единственото решение е ремонт с нови части и кадърен майстор.Относно добавките,има доста добри и качествени, действително вършещи работа и мога да кажа някой неща, защото Съм използвал доста и различни.Но за да не става реклама, при интерес пиши на Л.С.
Предплагам на много колеги ще им е интересно да споделиш впечатления за добавки, които си тествал.
ПоздравиWJ 4.7 Limited
0889 70 70 42
Коментар
-
От: Коя е най-добрата добавка за редукторната кутия и диференциали
Вече избягвам да пиша по форуми на тема добавки, защото на няколко пъти бях обвинен в скрита реклама и че Съм бил подставено лице,мошенник и измамник, въпреки че нямам никакви взаймоотношения (освем като клиент) с вносители и разпространители на тия продукти.И всичко това от хора който смятат М10Д и 90ЕР за върха на технологията в смазването и хора който дори като им изгори бушон за запалката на колата тичат в сервиз.Всеки който го интересува Моя опит и мнение може да звънне по всяко време на телефона в подписа Ми.Винаги Съм готов да споделя опит и знания с всеки един човек.Ако ли пък администрацията и модераторите на форума решат че ще е интересно и полезно Съм готов да напиша за опита Си от последните 20 години с някой марки добавки.0887284106-Митко
Коментар
-
Мисля, че никой не би имал против да направите една сравнителна статия за ползи и вреди от различните видове добавки. Стига много много да не прозира рекламата ала Ауто билд.Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнениеВече избягвам да пиша по форуми на тема добавки, защото на няколко пъти бях обвинен в скрита реклама и че Съм бил подставено лице,мошенник и измамник, въпреки че нямам никакви взаймоотношения (освем като клиент) с вносители и разпространители на тия продукти.И всичко това от хора който смятат М10Д и 90ЕР за върха на технологията в смазването и хора който дори като им изгори бушон за запалката на колата тичат в сервиз.Всеки който го интересува Моя опит и мнение може да звънне по всяко време на телефона в подписа Ми.Винаги Съм готов да споделя опит и знания с всеки един човек.Ако ли пък администрацията и модераторите на форума решат че ще е интересно и полезно Съм готов да напиша за опита Си от последните 20 години с някой марки добавки.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Точно заради това последното изречение се въздържам от коментар.Когато разкажа какво е санало и какво е можело да стане, всеки който не е пробвал и видял с очите си казва, че си фантазирам.За двете действително работещи добавки (от цялата палитра на пазара) няма как да не се пише и говори като в реклама на Ауто Билд за Фолксваген Голф.Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнениеМисля, че никой не би имал против да направите една сравнителна статия за ползи и вреди от различните видове добавки. Стига много много да не прозира рекламата ала Ауто билд.
Единственото което ще кажа е че НЯМА ДОБАВКА която да излекува вече дефектирал или износен тотално агрегат.Добавките НЕ ПРАВЯТ ОСНОВЕН РЕМОНТ НЕ ЛЕПЯТ СЧУПЕНИ СЕГМЕНТИ И ЗЪБНИ ПРЕДАВКИ.Добавките са за предпазване от щети при аварийна ситуация, да се доберем до сервиз или да успеем да се изтеглим до безопастно за ремонт място, като ограничим и намалим размера на щетите.С добавка може да се излекуват дребни проблеми в начален стадий на развитие докато все още износването е в нормални граници.0887284106-Митко
Коментар
-
Добавките са малко като пастата за зъби-продават се надежди.
В Нормална експлоатация на агрегатите са достатъчни качествените масла -истинските и реномирани си ги имат вътре.
Може да се засили определен ефект, но в много малки граници. В течните смазки ,практически ,добавките за да вършат работа ,би трябвало да са разтворени в маслото.А това е доста скъпо удоволствие.Практически неизгодно при нормална експлуатация. Това за двигателите.
Добавките на редукторите са малко по различни. Там си търси намаляване на триенето. В теорията на триботехниката минимално триене се получава при еднакви повърхности.Еднакви означава като грапавост и като твърдост.Някои от добавките за редуктори имат ролята да запълнят неравностите от обработката на детайлите и така да осигурят по малко съпротивление. Най често това са елементи на базата на медта или на молибденовия бисулфит.
Медта има такова свойство като Йонен пренос на материал и тогава триещата се двойка става практически вечна.
Но за да се използва в течни смазки частиците трябва да са под 2-3 МКМ . По лесно е използването в твърди смазки /примерно лагери на главини,панти и оси / При наличие на мед в такива смазки се наблюдава йонен пренос на йони на медта върху контактните повърхности и се наблюдава триене мед върху мед/мек по мек материал/А това намалява триенето и износването.
Много дълго стана. Това последното го пробвах навремето на лагерите на главините на Москвича.за 100000 км станаха червени от медта в смазката.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар