Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТРАННО - ПУШЕК

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СТРАННО - ПУШЕК

Бе вие подигравате ли се, или аз съм попаднал в детската градина? Кви майстори, направо си купи нова кола.
    Пак питам. Какво е огледало на ваната. Защо съществуват експлуатационни ограничения по крен и диферент. Най накрая - защо са измислени сухите картери?
    Стояла е угасена наклонена. Маслото се е стекло всичкото долу. Като е заработил, коляновия вал е плеснал в маслото. Излишното е излетяло през цилиндрите.
    Отивам да се утепам с глава у стената. Голфаджийство некво ...

Коментар

"как нема да пуши , като вътре огън гори"
      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Стояла е угасена наклонена. Маслото се е стекло всичкото долу. Като е заработил, коляновия вал е плеснал в маслото. Излишното е излетяло през цилиндрите.
        Е как е стигнало това масло чак до цилиндрите ? Нали маслото по принцип е отзадната страна на буталата и за да стигне до цилиндъра трябва да мине през сегментите ?
        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Обикновенните автомобилни ДВГ се мажат с маслената мъгла, която се формира от изпръскването на маслото през основните и биелните лагери, и се стича по отводните канали от горните части на двигателя обратно в картера. Редукторите се мажат с разплискване от зъбните колела.
          Нармалното ниво на маслото е където е, значително по-ниско от коляновия вал. Когато двигателят се наклони силно, маслото се стича в някой край, и предния или задния край на коляновия вал може да се окаже в маслената локва. Когато се завърти, вдига много по-голямо от нужното количество масло, и залива цилиндрите. Ако тая работа продължи дълго е опасно, освен това маслото красиво излита през ауспуха. Чак с маслена баня пръстените на буталата не могат да се справят.
          Последно редактирано от Стефан; 20-09-07, 00:11.

Коментар

Преди пет години имах Нива и веднъж спусках голям наклон по магистралата на скорост,докато спусках нямаше проблеми но на равното като натиснах педала на газта и изпуши бяло.Шашках се като теб известно време но ми казаха че в изпускателните тръби може би е влязло недоизгоряло гориво и като съм ускорил се е запалило и изпушило.Все още не съм си обяснил случилото се но вече не ми пука продадох автомобила.
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
              Преди пет години имах Нива и веднъж спусках голям наклон по магистралата на скорост,докато спусках нямаше проблеми но на равното като натиснах педала на газта и изпуши бяло.Шашках се като теб известно време но ми казаха че в изпускателните тръби може би е влязло недоизгоряло гориво и като съм ускорил се е запалило и изпушило.Все още не съм си обяснил случилото се но вече не ми пука продадох автомобила.
              Същото с Toyota LJ70 Спускане от Батак -Пазарджик.
              С минаване през Пещера. (Рали) При първото по силно натискане на газта изпуши бяло. (Беше и доста истинал мотора) Както след всяко спускане по този маршрут с която и да е кола. Студени спирачки и студен двигател

Иначе и моят LJ70 пуши понякога. Когато е в наклон доста по осезаемо но понякога пуши и прекъсва за един такт и на равно топъл.

Гори масло като започне да дими. Мисля и аз че е от турбото и ще му търся части за 1 ви ремонт на турбо. Да взема да го оправя.

Коментар

Maлко съживяване на темата.

Както казах по горе имам проблем.

Обикновенно преди да изгася двигателя изчаквам 5 6-10 секунди на малки обороти и тогава гася(Като се прибирам 1 минута му се събира на малки обороти). След като съм изчакал така доста по рядко се случва при палене да гълта масло, и да пуши много синкав дим и да прекъсва няколко секунди. Но го прави.
                Едно от 5-6 паления е проблемно.

И си мисля че проблема е в турбината.
                Продава ли се ремонтен комплект (втулки семеринги ) къде и каква им е цената.

Също така и след като е пушил при паленето като тръгна и примерно след 1 км му дам малко повече газ(Съвсем малко повече от нормалното ) и в огледалото виждам синьо/сифкави пушеци. (И при топъл мотор го прави, но само ако преди това е глътнал масло при паленето ) Предполагам тогава засмуква остатъците от маслото по смукателните тръби

Мотора е на малко км не е прегряван, нито мъчен.
                Маслото ми е за смяна но едва ли е от това проблема..

Коментар

Подобни симптоми имат и коли с гумички на клапаните за смяна. Не знам при теб дали си с гумички дори - но го имай предвид. Дали е турбо лесно се разбира - погледни след турбото дали има масло по тръбите.

Коментар

Здравеите,имам Мицубиши Паджеро 2,5 тди 1993.Когато истине мотора почва да чука дюза при подаване на газ,и излиза бял пушек икато загреи се оправя и няма голяма мощност.Проблема голям ли е.

Коментар

А откъде си сигурен, че е дюза, а не водичка в цилиндъра....? Не е зле да идеш при някой дизелджия да я преслуша.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте ,преди два дни и при мен се получи това с белия пушек,оказа се че съм прогорил гарнитура,а само преди седмица ми смениха разпределиетелния вал , кобилиците и гарнитурата на главата,минал съм 600 км възможно ли е да не ми е била притегната главата достатачно,отнася се за Сузуки Самурай.
                        [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X