Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конфискуваха ми джипа, съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Конфискуваха ми джипа, съвети?

Според мен, трябва да си изискаш парите от продавача,а колкото по джипа - късмет ти пожелавам.

Коментар

Не ми се чете цялата тема, ама на две на три виждам пак дълбокомислени писания. Собственика продаващ даден автомобил е съвсем наясно какво продава (това в 99,99% от случаите). Твърде рядко се случва автомобил да бъде обявен за откраднат (това в чужбина, най-често в Италия), след като е бил продаден. Тука се касае за застрахователна измама (най-често). Та като се случи това и автомобила се засече от камери, идват лошите полицаи и вадят добросъвестния купувач от автомобила. Докато се изяснят нещата понякога минава доста време. А това за камерите не го пиша на "алангро" дет' се казва. Моя позната я извадиха така на "Попа". Това преди около 3 год. Не съм чул да си е взела автомобила, ама ще питам.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
        проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата..., е предвидена точно такава разпоредба:
        Предвидена, ама по меверейски.

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
        Реално нотариуса няма право да проверява МПС за тежести.
        Което е странно, защото същият нотариус за недвижимости например има ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да проверява имота за тежести.

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
        Като отидеш при нотариуса - той пише...
        ... каквото му кажат договарящите се. Няма какво "да чакаш да се натутка" някой, има си законов срок за регистрация и всичко това може да е написано в договора.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          ... защо всъщност трябва да се сменят като купиш кола от съседния град? Да ти я записват в местния регистър и толкова. ...
          За да могат да те прикарат да платиш едни таксички, та да може после фирма БМВ да прави дарения на МВР като купи това-онова от фирми на правилните другари ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже виждам че темата се поизмества, да кажа на купувача, че причини в Турция колата да се издирва има много. От участие в ПТП, до подозрения или информация, че с колата нещо е превозвано. Така или иначе едва ли колата е имала турска регистрация някога. Митата и таксите при регистрация са толкова високи, че едва ли някой би внесъл автомобил от там.

Остават всички други възможности. Така или иначе ще се стигне до момента с проверката, кой е управлявал автомобила тогава. Иначе казано кой е минавал граница.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              За да могат да те прикарат да платиш едни таксички, та да може после фирма БМВ да прави дарения на МВР като купи това-онова от фирми на правилните другари ...
              Фирма БМВ няма нищо общо със задължението да се сменят рег. табели при смяна на региона.

п.п. И наистина ли вярваш на всички журналистически писания? В частност за ф-ма БМВ?
              п.п.п. Абе ако искаш се обади да пиеме по кафе в квартала примерно.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                Фирма БМВ няма нищо общо със задължението да се сменят рег. табели при смяна на региона. ...
                А не ги ли прави тя табелите?

От финансовите отчети на БМВ става ясно, че парите са генерирани от дейност, в която МВР е неизбежен монополист – регистрацията на МПС-та. Министерството обаче е преотстъпило производството на табелите и издаването на документи за регистрация на "Безконтактни мулплексорни вериги". Това е основният източник на приходи на дружеството, макар то да е създадено с цел производство и продажба на високотехнологични продукти за нуждите на сектора по сигурността.

...

През 2010 година БМВ генерира приходи от 15.4 млн. лева, от които 9.6 милиона лева са от продажбата на регистрационни табели. ... Отделно БМВ е спечелило 3 милиона лева от изработката на документите на автомобилите, ...
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-08-13, 10:41.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

+10...
                  ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

А не ги ли прави тя табелите?
                    Абе пак да кажа. Ако искаш се обади. Крушката си има дръжка.
                    Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 27-08-13, 11:23. Причина: поизтрих нещо

Коментар

Крушите винаги си имат дръжка. Но неправомерните финансови потоци са налице. А може и без тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Крушите винаги си имат дръжка. Но неправомерните финансови потоци са налице. А може и без тях.
                        Може, ама друг път. Както рекла циганката:-А дано, ама надали! Същите тези потоци (ако я няма въпросната фирма) ще се преместят в друга посока просто. До сега част от тези пари влизаха в МВР (под една или друга форма).

Коментар

До сега част от тези пари влизаха в МВР (под една или друга форма).
                          Ами тя точно там е и бедата, че влизат в МВР.

Достойният служител на МВР се гордее, че взема пари само от едно място. Има си много смисъл в това. А самото МВР ?

Коментар

Абе темата се оспами, ама да кажа. Знаеш ли, че има служби където служителите си купуват всички консумативи? Щото от бюджета не стигат парите. Нова клавиатура или мишка ще получат, ама след като изпишат една камара документи и някога ще стане. В КАТ поне нещата не изглеждат точно така. А достойният служител не знам с какво точно се гордее. Не искам някой да се обижда, ама малко неща му остават за гордост.

Коментар

Абе темата се оспами, ама да кажа. Знаеш ли, че има служби където служителите си купуват всички консумативи?
                              Знам. Знам и защо.

Превъртането на едни пари през едни фирми е част от проблема.

Коментар

това не е ли за таксата който се събира ако искаш да ти проверят автомобила?
                                ТАРИФА № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси
                                Раздел V
                                Такси по Закона за движението по пътищата
                                чл.25, (7) (Нова - ДВ, бр. 34 от 2003 г.) За извършване на идентификация на пътни превозни средства в пункт на "КАТ - Пътна полиция", различен от местоотчета им, се събира такса 40 лв. за всяко превозно средство.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X