Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бавните 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: бавните 4x4

То аз носорога го приемам като Дефендър ...

Коментар

ей мерси някой да каже добра дума за Носорога

Коментар

Първоначално публикуван от quadra;
        А това за нютънметрите не го казвай щот всички сме карали турбодизели... Не си е работа - няма никой ти натискаш пък после като те ритне в гъза и въртиш гуми без да искаш да го правиш... Толкова им е гнусна характеристиката че си искат голям чалъм при каране на офроъд. Е да, по пътя вървят, ама нали говорим за оф...
        Ами аз нямам оплаквания в гората, но много ми е любопитно някой да направи демонстрация с V8 на бързи там кадето аз се "мъча" с гнусния турбодизел на бавни. Специално ще се постарая да подбера местенцето, и след това ще си посипя главата с пепел (ако V8 изобщо мине на бързи).

Коментар

Какво имаш в предвид под "няма да мине". Ще загасне мотора ли. Щото аз съм виждал само един V8 с ръчни скорости. Ще трябва за пробата да се обадите на близнаците.
          Аз ползвам бавните заради блокажа и не съм се замислял дали и на бързи ще драпа.
          Ама за да пробвам трябва да кажете каква е задачата.

Коментар

Явно отново говорим на чужди езици. Гледал си снимки на такива места достатъчно, били си на такива места, най-пресен пример е последното състезание - букет от великолепни местенца V8 да ги "прелети" на бързи...., Преставам да пиша в темата защото спорим за очевидни неща.

По добре е да се направи дискусия за различните видове двигатели - предимства и недостатъци при оффроуд шофиране, и това да стане в друга тема.

П.П. Аз много харесвам големите двигатели, въпреки че предпочитам "гнусните" турбодизели.
            Последно редактирано от Виктор Мечкаров; 12-09-07, 08:20.

Коментар

Когато терена изисква бавни, не виждам особен смисъл да карам на бързи. Хората са ми измислили бавни за да не се мъча на бързи.
              На крив терен на бързи трябва много добре да се прицизира натискането на газта защото превърта гуми. На бавни, просто пускаш спирачката и джипа почва да се катери.
              В дълбока вода на бавни определено е по-лесно. Даже ако е много дълбоко ми се е случвало да натискам педала на газта до край а джипа не ускорява. Ама хич. Това е единственото место където съм усещал недостиг на мощност на бавни.
              Иначе на стабилен грунд и наклони от порядъка на 30-40 градуса няма никакъв проблем да катери на бързи ама ей така само за пробата. Предполагам че не само V8 го може. Не е голяма философйя. Ама защо е нужно.
              Така че и на V8 си му трябват бавни. Колкото по-бавни толкова по-добре.

Защо иначе ще слагат на V8 5.7 - 480кс раздатка Атлас с най-бавните бавни.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Когато терена изисква бавни, не виждам особен смисъл да карам на бързи. Хората са ми измислили бавни за да не се мъча на бързи.
                На крив терен на бързи трябва много добре да се прицизира натискането на газта защото превърта гуми. На бавни, просто пускаш спирачката и джипа почва да се катери.
                В дълбока вода на бавни определено е по-лесно. Даже ако е много дълбоко ми се е случвало да натискам педала на газта до край а джипа не ускорява. Ама хич. Това е единственото место където съм усещал недостиг на мощност на бавни.
                Иначе на стабилен грунд и наклони от порядъка на 30-40 градуса няма никакъв проблем да катери на бързи ама ей така само за пробата. Предполагам че не само V8 го може. Не е голяма философйя. Ама защо е нужно.
                Така че и на V8 си му трябват бавни. Колкото по-бавни толкова по-добре.
                Ето това е!

Коментар

Така че и на V8 си му трябват бавни.
                  Е, точно това искаше да каже и Виктор ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Само за илюстрация, тази тръба (не съм я мерил но е около 60см препядствие на прав ъгъл) на бързи не може да се качи.
                    И неуспеха няма да се дължи на липсата на блокажи.

Коментар

интересно ще е слизането от тая тръба

Коментар

Интересно ще е напред. Още ме е шубе да пробвам.
                        На зад няма нищо сложно.

Коментар

Интересно ще е напред. Още ме е шубе да пробвам.
                          Ами по-добре не пробвай ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                            Пак модераторски номера ! Все да ме изпреварят , ей !
                            Aми ния с теб като имаме перманентно зацепен централен диф

Какво правим. И по точно аз ( ти си разбираш)

Или остава
                            Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                            Ами то е парт-тайм ! Бавни на асвалт - НИКОГА !
                            И гъзарията с 1км/ч остава само за направо

Може ли да се счупи нещо?
                            Пример на море с каравана. Малко преди да се слезне от асфалта включване на 3та бавна мръсна газ та да има инерция когато се забучи (сапунерката) в пясъка.
                            Та момента в който джипа се движи направо и свива по асфалта на бавни много ли е опасен?

Коментар

Ми вземи ги подпри тия тръби де. Вкопай камъни от двете страни. Иначе много ще намачкаш праговете и квото още успееш. Карданите да кажем.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                                моля, ако има желание някой нека отдели 3 минути най-общо да обясни какво всъшност са бавните 4х4. За мен и други като мен които карат джип но са на Вие с устройството , ще еполезно поне като общша култура. принципа на действие. предварително благодаря
                                Здравей!

Преди 3-4 месеца имах абсолютно същите въпроси и колегите ми дадоха интересна информация и полезни препоръки (повечето от тях вече са изпробвани). Някои от мненията им, включително за техниката на каране при "бавни", в тази тема са развити малко по-бегло. Ако искаш, погледни в "моята" тема, в подфорум "Сузуки".

Поздрави!
                                Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X