Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От играчка... плачка: как колата ми остана в РПУ-то

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От играчка... плачка: как колата ми остана в РПУ-то

Форума е място за много неща, но определено е различен сега спрямо началото. Смяната на собственик в София при предишен собственик в София става само с много късмет или почерпка за 1/2-1 час... личен опит и некси под 2 не съм падал нивга...

Коментар

Високоуважаемият от нас бай Търтей също продавА "Гега" на части. Познайте защо.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Шото е прост и доверчив, що.
        И то при наличие на неколко жокера, ма не бъркай с пръсти къдет не трее.
        И за капак, поне в моя случай - секо зло за добро
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Всичко материално подлежи на разкотвяне. Ама се съмнявам че само това те закотвя тук.
          Докато се тюхкаш къде не ти се живее, накрая ще се питаш "Аз живях ли изобщо?". Или приеми че ще живееш тук и живей, или се изнасяй. Средното положение не носи нищо добро.
          Прав си ! И друго ме закотвя и това е ,че прекалено много съм привързан към нашата родина,приятели и имам надежда да променим всичко към по добро и тн. Но ,като се сблъскаш с община,полиция,съд....!Много хора друга песен пропяват,камо ли някой"умник" като те излъже продавайки ти кола или апартамент а те не са дори негови,а ти си си дал дълго събираните пари !Ако тръгнеш да се съдиш може и тебе да осъдят,Ходи се съди !!!!!!Говоря изцяло от личен опит.
          Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

то в София било приключение да си регнеш колата в кат
            в Сливен преди 2-3 години ходих да регистрирам една кола и на първото гише още на което ти искат договора,застраховката ми казаха че колата има запор и не могат да я регистрират,дадоха ми името и телефона на частния съдия изпълнител който е наложил запор над мпс-то.
            запора беше наложен след датата на покупко-продажбата и се наложи да пращам на съдията копие от договора и след 2 седмици запора беше свален

Коментар

Браво, ма съдиЙ изпълнители няма
              Частни съдии е доста възможно да има, и това е част от проблема, ама да не навлизаме
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Щото не е нещо дето да се споделя тука. Те за това.
                Първоначално публикуван от moimoimoi Преглед на мнение
                то в София било приключение да си регнеш колата в кат
                .........
                Брейии, ти па да видиш!? Бая разбирачи имало тука бе!? Що не вземе всеки , ако не да прави то поне да пише за това дето разбира? А??
                Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 28-03-13, 23:54.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

От изписани четири страници, повечето по тъч линията на темата , нищо по-конкретно.

Никой не каза има ли го тоя номер на рамата и някъде другаде по колата?!? По принцип би трябвало да го има поне на две места .
                  Ако не е увреден покрай кърпенето, може и да се покаже. Дано, че иначе май филма ще е голям.

Стария собственик на ясно ли е дали тоя номер е запазен при кърпенето, и всъщност имате ли контакт с него .
                  Поне да имате някаква представа какво ще излезе от "торбата".
                  За рама не знам и не съм минавал по тоя път, но на един скрап Фиат Фюрино дето го взехме за 1000лв преди 4 години, така излезе проблем с номера на двигателя(още го търкаляме). Чаках комисия, желязото го заминах пред КАТ Враца, и там седя месец и нещо май , оказа се че двигателя е сменян, ама си мина всичко. То всъщност ни бяха позабавили повече, че шефа на КАТ ми беше загубил документите, ама как и да е.
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Това което успях да проверя е че номера на рамата е само един.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                      .....
                      Никой не каза има ли го тоя номер на рамата и някъде другаде по колата?!? По принцип би трябвало да го има поне на две места .
                      ........
                      Набититият номер на рама е само един. На друго място има лепенка или табелка с номера на рамата, ама на тоя дъртанян надали е останало нещо. Това са така наречените вторични белези. Само дето в КАТ се гледа набитият номер на рама. ДА, ама при кърпенето обикновено се изрязва част от шасито и се слага ново парче (кръпка). Поне при мен е така. Та и старият собственик, както казах и преди е бил съвсем наясно си мисля. Та в таз посока не ми е особено ясно как в случая ще се развият нещата!? Иначе сега всичко си зависи от съответния дознател в съответното районно. После съответно от някой прокурор. В зависимост от прокурорското постановление е по нататъшното развитие на нещата.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Здравейте колеги, по тази тема мога и аз да се включа с подобен проблем. Случаят е следния: миналата година май месец си купих лада Нива от човек от форума ( на когото предварително бих искал да благодаря за оказаното съдействие и опитите да помогне ), след известни визуални подобрения по колата реших да я регистрирам в кат София ( колата бе с номера от друг град ) В кат бях с един от гореспоменатите хора които съдействат при регистрация на автомобили. Та всичко беше наред до момента на проверка на рамата. Проблема за тях бе че до номера на рамата е рязано с цел побиране на акумулатора, но номера не е местен и си беше на мястото, но беше леко боядисан. Първият който го видя извика втори трети и тн докато не се появи някакъв по високопоставен господин който каза че колата ще бъде комфискува до установяване на собственоста ! както и да е прибраха я в трето от там писах показания и тн. беше ми обяснено, че ще бъде изваршена експертиза по надлежният ред след което прокурорска преписка и чак тогава ще получа писмен отговор за случващото се с тази нивичка. До ден днешен единственната информация до която се добрах чрез хора в раионното е че собственноста нямало как да бъде доказана и че трябва да забравя за тази кола ! Ако някога има развитие ще пиша отново по темата На колегата пожелавам много по голям късмет и по малко чакане

Коментар

как ще забравяш, акмо не могат да докажат интервенция, а и не вярвам да са променили презумцията за добросъвестен купувач, трябва да ти върнат колата. Това става с прокурорско разпореждане, така че ти или подходящ човек търсете и питайте прокурора, на който е разпределена преписката, кога ще я върне!

преди доста време (96г.) имах такъв случай, даже по-зле, купена от Горубляне Мазда, се оказа с ДВА номера на рамата..... изрязана планката с номера и заварена върху оригиналната......... за лош късмет на Купувача /аз бях продавача и бях минал вече така в КАТ година преди това / тъкмо бяха въвели рентгена и работата цъфна........... колата на паркинга в 6-то, преписката в прокуратурата......... оказа се, че не е крадена в БГ и не се издирва, ама прокурора се ослушва и не иска да да я връща /ходих всяка седмица да го питам какво иска, познайте какво искаше/ но не стана неговата.......... друг я върна за половин час, безплатно!

Коментар

Да ви кажа и аз за един къс Дифендър в Карнобат. Оригиналния мотор го няма, а на неговото място е вкаран 300 ТДИ от Дискавъри. Читаво направено, но номера на мотора е пренабиван. С краката и на пияна глава.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

До Грахче.Когато си била в РПУто дознателя трябва да ти даде да попълниш т.н.протокол за доброволно предаване.Оставяш колата на паркинга,вадиш фотото и я наснимаш пред тях хубаво отвън и от вътре,като ги предупреждаваш ,че ако нещо изчезне ще ги съдиш.Снимай и двигателя.На Римска стена ,не помня на кой етаж пускаш молба и разследващият прокурор е длъжен в едномесечен срок да ти отговори какво става.В РПУто нямаш повече работа.Търси връзки иначе вероятността да получиш джипа клони към нула нищо че в цял ЕС ще се смеят с глас на простотийте на БГ полицията.Нещата са такива, защото у нас покрай твоя джип ще регистрираме вчерашния Рейндж и ще отчетем разкритие на престъпление.Ако случайно ти го върнат търсиш хора в КАТ,иначе няма да ти разрешат да го регистрираш.
                              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Имало ли е "Чук и гек"независимо кой го е извършил,вероятноста да се получи колата е малко над 1%,да не кажа никаква

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X