Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4x4! Кой е той?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 4x4! Кой е той?

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    не са никви 4х4,като се окантарят и стават 1х1.
    Докторе, пак се изказваш неподготвен.
    И да се окантари-джипа е най-малко 4х2. Ако не е повреден нещо де.
    Щото аз съм бил и 4х0.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Докторе, пак се изказваш неподготвен.
      И да се окантари-джипа е най-малко 4х2. Ако не е повреден нещо де.
      Щото аз съм бил и 4х0.
      Коле ,прав си!Нашите джипки винаги са 4х2-окантарени,неокантарени(освен ако някой луд офроудър не е заварил и двата дифа).Автора на темата пита за джипове 4х4.
      Вярно в примера имах предвид Нива(която е много повече джип от всички други),която е пълноприводна с междинен диф.Та имах веднъж случка в която всички бяха очень изненадани че само едното търкало беше у въздуха а па ние не движехме.Га бутнах най малкото лостче назад и хукнахме.А сега си представи,ако има още две малки лостчета-за отзад и за отпред.Сигурен съм че ще запееш друга песня.
      Ама ти знаеш....повечето трактори са със блокажи....
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Коле ,прав си!Нашите джипки винаги са 4х2-окантарени,неокантарени(освен ако някой луд офроудър не е заварил и двата дифа).Автора на темата пита за джипове 4х4.
        Вярно в примера имах предвид Нива(която е много повече джип от всички други),която е пълноприводна с междинен диф.Та имах веднъж случка в която всички бяха очень изненадани че само едното търкало беше у въздуха а па ние не движехме.Га бутнах най малкото лостче назад и хукнахме.А сега си представи,ако има още две малки лостчета-за отзад и за отпред.Сигурен съм че ще запееш друга песня.
        Блокажи та блокажи...Там където няма ходове на окачването има блокажи и обратно...На старото Диско имах блокаж само на междуосевия,на новото имам и на задния диф....Ама темата е друга...
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-03-13, 08:15.
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто
          Блокажи та блокажи...Там където няма ходове на окачването има блокажи и обратно...На старото Диско имах блокаж само на междуосевия,на новото имам и на задния диф....Ама темата е друга...
          Старото било ФерозоВитара,новото 4х3.....
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Аз за това казах че що годе точна статистика има само в масивите на КАТ и евентуално ДАИ .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Ми Диско 3 ли да кажа Или Форд-Нисани, с бангясани двигатели...

Наистина,много Витари виждам...
              Ако говорим за истински 4х4 с блокажи на двата моста....малко са.Но се сещам само за един истински- Г-Класа на МБ.Е...има някой друг екземпляр из БГ.Тия УАЗ-ки ,Ниви,Витари и Ц/Корози не са никви 4х4,като се окантарят и стават 1х1.
              Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
              Паджеро или ЛР, като че ли!
              Ето това исках да се получи да започнете да обсъждате, какви модели и какви бройки виждате още сред нас.
              Щом вече казахте вашите предположения ще кажа и аз моето, а именно ЛР Диско 2.
              Все пак говорим за екземпляри в движение. Такива които още служат на стопаните си.
              А колите които попадат в обхвата на въпроса са :
              като Фул тайм 4x4:
              * Лада Нива
              * Ford Expedition
              * GMC Yukon
              * GMC Suburban
              * Jeep Grand Cherokee
              * Land Rover Discovery
              * Land Rover Defender
              * Lexus LX470
              * Mercedes M-класа
              * Mercedes G-class W463
              * Mitsubishi Montero (НЕ sport)
              * Mitsubishi Pajero
              * Porsche Cayenne GTS Prestige 4WD
              * Range Rover
              * Toyota / Lexus Land Cruiser

като парт тайм 4x4:
              * УАЗ - повечето или всички модели (търсете с редуктурен мост)
              * Chevy Blazer/GMC Jimmy
              * Dodge Durango (стандартно оборудване)
              * Dodge RAM
              * Ford F-сериите
              * Ford Ranger
              * Honda Passport / Isuzu Rodeo
              * Jeep Cherokee (стандартно оборудване)
              * Jeep Comanche
              * Jeep Liberty
              * Jeep Wrangler
              * Land Rover серии 1, 2 и 3
              * Mitsubishi Montero Sport
              * Mitsubishi Raider
              * Mercedes G-class W460/461 (старите)
              * Nissan Armada
              * Nissan Pathfinder
              * Nissan Patrol
              * Nissan Titan
              * Nissan Terrano II
              * Nissan Xterra
              * Suzuki Equator
              * Suzuki Samurai
              * Suzuki Sidekick
              * Suzuki Vitara / Grand Vitara
              * Toyota 4-Runner
              * Toyota Tacoma
              * Toyota Tundra TRD
              * Toyota FJ Cruiser

Коментар

За София категоричния победител е Сузуки Витара, За разлика от столицата, в страната печели витарата, като най-масов 4х4. В общи линии, макар че карам тойота, и в това състезание печели сузуки.
                Това е резултат от прякото ми наблюдение и преброяване на колите, които виждам, докато пътува напред-назад из България и тук в София.
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  75% от всички произведени Land Rover са още в движение...
                  Сигурен ли си, че е толкова малко? Като се вземе предвид, с каква скорост расте производството, това означава 7-8 години живот на всеки екземпляр, лош резултат даже за леки коли.
                  Първоначално публикуван от ZDimov Преглед на мнение
                  Ето това исках да се получи да започнете да обсъждате, какви модели и какви бройки виждате още сред нас.
                  Щом вече казахте вашите предположения ще кажа и аз моето, а именно ЛР Диско 2.
                  Това наблюдение къде е проведено? Сбирки на ЛР? Определено е най-разпространеният ЛР, но в София като обща бройка отстъпва както на Витара, така и на Нива (служебните са много и се поддържат, каквото и да струва това).
                  Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                  За София категоричния победител е Сузуки Витара, За разлика от столицата, в страната печели витарата, като най-масов 4х4.
                  Сигурен ли си за страната? Не че чак много съм пътувал, но нямам безспорен фаворит. В балканските села по-далеч от София твърд победител е Ужаската.

Коментар

Автора на темата пита за джипове 4х4..
                    "Гранд чероки" с куадра драйв си е с три заводски блокажа

като Фул тайм 4x4:
                    като парт тайм 4x4:
                    Може би малко са омешани
                    Последно редактирано от дядо владо; 04-03-13, 08:49.
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Като задължително условие за дадена марка и модел да попадне в класацията е да има offroad приложение.
                      * Mercedes M-класа
                      * Porsche Cayenne GTS Prestige 4WD
                      Е тука вече ме обърка тотално...
                      В крайна сметка какви точно автомобили обсъждаме?
                      Може би първо да изясним какво точно се разбира под офроуд?
                      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Човекът е преписал някое обяснение за 4х4 системите.

Но се сетих за друго - само леки автомобили ли обсъждаме? А то има райони на България, където най-разпространеният 4х4 е ГАЗ-66.

Коментар

4х4 е името на темата, пък то има и бая други машини 4х4... изобщо пълна каша с не ясна задача. Няма начин да е само 1 машина, обобщенията не са подходящи, а генерализациите възможни...

Тоя лаф с 75-те процента е от един стар епизод на топ гиър, знам ли го, колко е акуратен... не по-смешен е от тая тема.

А инак по балкана определено няма по проходимо от УАЗ и това се купува и има...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            4х4 е името на темата, пък то има и бая други машини 4х4... изобщо пълна каша с не ясна задача. Няма начин да е само 1 машина, обобщенията не са подходящи, а генерализациите възможни...

Тоя лаф с 75-те процента е от един стар епизод на топ гиър, знам ли го, колко е акуратен... не по-смешен е от тая тема.

А инак по балкана определено няма по проходимо от УАЗ и това се купува и има...
                            Колега, в ниакъв случай не искам да споря за качествата на руската машина, обаче явно и ти си падаш по лафовете.
                            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Ами така твърдят хората, карат си ги от години и си ги познават. Нормално е да са много като %. Аз не карам УАЗ и изобщо не съм съгласен, че за балкана само УАЗ-а става, че и успешно им го демонстрирам и промивам младите, че има и други машини... По лафове си падам, нищо лошо няма в това, стига да могат да бъдат разбрани правилно...

Коментар

И аз си мисля за витарлясник. Нивите мисля, че са доста по-малко. Все пак ако няко може да бръкне в КАТ или при застрахователите, макар, че за гората "гражданска" не помага.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X