Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на климатик извън пътя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Използване на климатик извън пътя

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    Ха сега си представи, че страничният наклон е на кален терен и калта те пързаля към ръба ...

Климатик в къщи си имам и даже го използвам (щото си мислих, че таман ще го сложа и жегите ще отминат съвсем ), а Патрулът климатик си няма и се чудя дали си струва разходите и разправията да му слагам такъв ...
    Според мен не си заслужава, защото в гората радиатора (на климатика) се набива с всякакви гадости и изисква особени грижи. Друг е въроса , колко би издържал изобщо при такава експлоатация. Един колега също с Нисан ми се "похвали", че на осмия месец го е изхвърлил. Предрече ми , че това ще се случи и с моя. Все повече започвам да му вярвам...

До: яз. Доспат-Сърница-Г.Беглик-Якоруда - 19.08.2007

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Викторе, Това вече "Изби рибата"
    Аз имам климатик (в тази кола от 1 година, в предишната около 4-5 месеца) и няма разлика м-у неговит радиатор и този на колата (по отношение на потдръжката) че и на Интеркулера ако искаш. Сигурно за Истинските HardCore състезатели които искат да изтискат максимума от колата климатика е Излишен консуматор и тежест, те може и да му пукат, зацапват че дори и къртят радиатора, НО за Разходкаджиите (като мен) това е Аксесуар седящ в ЧЕЛНИТЕ редици по необходимост (Лично Мнение)

Казвам само, че радиатора по-често трябва да се чисти от набили се в него пръчки ,листа, сламки и всякакви боклуци и то много внимателно за да не се нарани.
    Моя (климатик) все още си е ОК, и искренно се надявам дълго да е така, защото с този черен цвят в алуминиевото купе лятото в горещините си е сериозно изтезание.
    Ако развлекателния елемент в разходките е преобладаващ , без много "хард" изпълнения и завирания в тръни ,храсталаци и дерета, кадето човешки крак не е стъпвал, на 100% съм съгласен с теб.
    По-скоро тук въпроса е дали си струва ивнестицията да се слага климатик, но ако джипа си го е имал не виждам причина да се маха.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Алекс е прав, че разлика между поддръжката на радиатора на климатика и този на охладителната система няма - и двата се задръстват и трябва да се чистят.
      Друг е въпросът, че като има И радиатор на климатика поддръжката се усложнява, защото обикновено той е пред този на двигателя и пречи на достъпа до него.
      Моите опасения обаче са по-скоро по отношение на компресора. Той обикновено е разположен ниско, поради което е по-уязвим от вода и кал и въпросът е колко би оцелял при по-тежка офроуд експлоатация. Особено като се има предвид, че при допълнително слагане на климатик на джип, който не е имал такъв, частите ще са втора употреба, т.е. с неизвестен остатъчен ресурс.

+1, забравих за компресора. Колегата с Нисана, който споменах по-горе го е изхвърлил точно по тази причина.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
        +1, забравих за компресора. Колегата с Нисана, който споменах по-горе го е изхвърлил точно по тази причина.
        Приятел-а моя проблем е,че като работи климатроника двигателя става много шумен и някак си издава странен шум-имаш ли идея от какво може да е?
        Последно редактирано от kiril georgiev; 04-09-07, 09:29. Причина: граматична грешка

Коментар

До: Използване на климатик извън пътя

От много неща може да е. Виж състоянието но шайбата и лагера на компресора, от там е възможно да идва необичайно тракане и шум.

Коментар

От много неща може да е. Виж състоянието но шайбата и лагера на компресора, от там е възможно да идва необичайно тракане и шум.
            Дано не изглеждам като царвул на пове4ето хора в сайта с тези въпроси,но в Кърджали нямаме много избор от професионалисти и се стигна до там да търся други начини за ре6аване на такива проблеми.....един от начините е точно с допитване до хора разбиращи от джипове.Та да те питам-Патрол 2.8тди каде е това чудо компресора и дали лесно се отремонтира въпросната шайба и лагер?

Коментар

Не приемай за 100% проблема да е там, това е на "първо четене". Изчакай и други мнения, има доста компетентни хора във форума. Чак тогава предприемай някакви действия.
              Ако наистина нямаш вяра на никой от местните майстори, отскочи до София . Така ще използваш случая да ти прегледат джипката от ... до....
              Тук във форума имаш избор при кого да отидеш. Аз мисля , че някой от колегите със сервизи сам ще се обозначи. Успех.

Коментар

Не приемай за 100% проблема да е там, това е на "първо четене". Изчакай и други мнения, има доста компетентни хора във форума. Чак тогава предприемай някакви действия.
                Ако наистина нямаш вяра на никой от местните майстори, отскочи до София . Така ще използваш случая да ти прегледат джипката от ... до....
                Тук във форума имаш избор при кого да отидеш. Аз мисля , че някой от колегите със сервизи сам ще се обозначи. Успех.
                Благодаря-това е то да има разбиране м/у хората!!!Сега точно не мога да инвестирам в колата,но ако някаде има местенце кадето да вкарам и изкарам джипа с една хубава диагностика на вси4ко по него-ще бъде супер.

Коментар

Колега здравей,

Сподели до каква степен си грамотен технически ?

Ако различаваш ремък от семеринг и куплунг от зегерка и знаеш поне как да си смениш маслото на МПС има решение за твоя проблем...

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11783

По-горе ще намериш ръководство за твоя автомобил, там ще намериш схема на охладителната ти система + климатика, поне ще се ориентираш кое къде какво е, и не ми казвай, че не разбираш английски защото в Интернет има преводачи на думите има и обяснения какво оизначава например виско муфа или изпарител и принципа на климатика...

Подерзай малко почети принтирай и иди до колата слушай форсираш пипай пак слушай и поне ще разбереш от къде шуми машината...

Сега конкретно разбира се, че е нормално при включен климатик да ти се включват още няколко агрегата които издават шум експериментирай малко и след това попитай по-конкретно !

Кажи какъв(триене, чукане, металическо стържене, свирене...) е шума, от къде идва(от апсуха, от долу от към моста, от ляво до акумулатора ...) мени ли се при форсиране(да става по силен, изчезва за малко пак се появява и т.н.)

Много поздрави,

послепис: Иначе има лесно, сервизи тук в Сф бол има и доверени хора пиши на лично да ти спомена някои такива...
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    Колега здравей,

Сподели до каква степен си грамотен технически ?

Ако различаваш ремък от семеринг и куплунг от зегерка и знаеш поне как да си смениш маслото на МПС има решение за твоя проблем...

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11783

По-горе ще намериш ръководство за твоя автомобил, там ще намериш схема на охладителната ти система + климатика, поне ще се ориентираш кое къде какво е, и не ми казвай, че не разбираш английски защото в Интернет има преводачи на думите има и обяснения какво оизначава например виско муфа или изпарител и принципа на климатика...

Подерзай малко почети принтирай и иди до колата слушай форсираш пипай пак слушай и поне ще разбереш от къде шуми машината...

Сега конкретно разбира се, че е нормално при включен климатик да ти се включват още няколко агрегата които издават шум експериментирай малко и след това попитай по-конкретно !

Кажи какъв(триене, чукане, металическо стържене, свирене...) е шума, от къде идва(от апсуха, от долу от към моста, от ляво до акумулатора ...) мени ли се при форсиране(да става по силен, изчезва за малко пак се появява и т.н.)

Много поздрави,

послепис: Иначе има лесно, сервизи тук в Сф бол има и доверени хора пиши на лично да ти спомена някои такива...
                    Нали може да си запазя това право за сервизите?А за шума.....по-скоро като на стържене или знам ли нещо такова,метално от към двигателя-от дясно по-скоро.А за техническото да ти кажа поне знам какво е ремък,ролка,шайба...Иначе си духа хубаво.А я ми кажи филтър има ли за климатроник Патрол 2.8тди?Сега се сещам,бяха ми казали от един сервиз,че имам луфт на динамото.А когато е на обороти,но само понякога има едно дранчене на ламарина,отдясно.И няма шум ако е включен само винтилатора без климатика.
                    Поздрави
                    Последно редактирано от kiril georgiev; 05-09-07, 07:31. Причина: допълнение

Коментар

Викторе , теб да не те мислим , Ако нещо не дай си боже нещо стане с климатика ти , ще го прекараш за гаранционен дефект да му мислим ние със старите кошници
                      За колегата kiril georgiev , ако чуваш шумове ,когато си включиш клим. , 99% е лагера на компресора.Проблема е , че замяната му не е толкова елементарна ,както изглежда на пръв поглед.Източване на фреона, сваляне на компресора, избиване на лагера (от тънък алум. корпус) , намиране на нов и обратната процедура по монтаж ,зареждане.... На кратко , отиди при специалисти. Офертирана цена преди малко повече от година без лагер 180лв.
                      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                      0899187766

Коментар

Има ли кола на която като и пуснеш климатика да не си променя звукът
                        Може и да има.
                        Но със сигурност не е 2.8тд.
                        Киро, докарай тоя камйон да го слушаме със слушалките.
                        Че може и да съм оглушал вече.

Коментар

Ами , при нормално работещ компресор ,не се чува нищо (променят се оборотите и се включва ел перката на климатика).
                          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                          0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                            Ами , при нормално работещ компресор ,не се чува нищо (променят се оборотите и се включва ел перката на климатика).
                            Нямаш си на представа Киро какъв слух има.
                            Чува пръдня на змия в пустинята Сахара.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Нямаш си на представа Киро какъв слух има.
                              Чува пръдня на змия в пустинята Сахара.
                              Ей скъса ма от бъзици бе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X