Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измиване и последващо смазване на брави на вратите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Измиване и последващо смазване на брави на вратите

за катинар на открито се прави една "качулка" от по-дебел найлон или гума, закрепва се отгоре на халките, така че той да е на сухо под нея..... абе не мога да го обясня, но си го представете

и не пренебрегвайте оръжейната смазка, която споменах по-горе, все пак е мислена с идеята да не замръзва и да работи зацапана

Коментар

Всяка една кесия или стара торбичка от очила примерно става да го пазиш от вода и корозия,а за смазването и с нафта става ако е на полеви условия.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Не съм хулил. Ако така си ме разбрал - извинявай, станало е недоразумение.

Гаража ми е половин химическа лаборатория и вече даже съм забравил какви спрейове, масла и химикали имам, но съм пробвал много нещо, вЕрвай ми. С антифриза стана случайно - една сутрин го нагрявах, смазвах и кво ли не. Докато се прибера от работа беше пак на камък и с 300 зора отворих. Нямаше как да го нагрявам пак и го полях с антифриз - размрази се моментално и повече не замръзна цяла зима, а и се държеше като смазан. Когато друго не работи, опитай и сам ще се убедиш. Никакви смазки не помагат зимата за тоя катинар - част от водата влиза, няма от къде да излезе, остава вътре и замръзва. Катинара си е мазен, може и да вкараш ключ, може даже и да го завъртиш, евентуално, но от това нищо не следва. Трябва да го млатя в ламарината като хамалин или да го грея.

На автомобилна ключалка действа по абсолютно същия начин. Ако си имал глупостта да си закараш колата на автомивка и след това стегне студ - спринцовка, впръскваш съвсем малко количество, ключалката е размразена, и така до следващата автомивка.
        О - нямах предвид мен да хулиш, а него, майката на инжинера, дето е проектирал и т.н.
        Иначе точно както казваш е - проблема е, че при катинара няма от къде да излезе водата. Ключалката и да работи - заключващият механизъм не сработва.
        Само сушина му е майката.

На авто ключалки (ако сте имали неблагоразумието да не я смажете навреме) помага и един чай Но ако има къде после да я вкарате на топло и да я облеете добре със смаска.
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Малко пояснение. Проблем има със заключване/отключване на бравите от дистанционното. Обикновено остава заключена ( или отключена ) една от предните брави, което автоматично води до последващо автоматично заключване ( или отключване ) на всички врати от централното заключване. Като се развърти със секретния ключ в ключалката на проблемната брава - нещата се оправят! Което ме навежда на мисълта, че от обработка се нуждаят предимно бравите ( е, то не пречи да се обърне внимание и на ключалките/патрончетата ).
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

А вакум помпа?Кодове дава ли?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Проблема според мен е чисто механичен ( по всяка вероятност натрупана "гняс" по бравите ). Но все още не намерих време да махна корите на предните врати, че правя от отдавна и един ремонт в къщи. Изобщо от лятото времето ми е запълнено на "max". Надявам се през наближаващите доста почивни дни да намеря време и за тази манипулация.
              Казано е:
              -"Обичай ближния",

Коментар

Сигурен ли си,че трябва да махаш корите,не се ли вадят без махане на кори?
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

За да стигна до бравите - със сигурност трябва да махна корите ( или поне да ги отворя от към бравите ). Правил съм го преди - ще се наложи да си го припомня!
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",

Коментар

От 3 години използвам силиконова оръжейна смазка във флакон. Един флакон ми стига за 2 зими. След като напръскам ключалките пръскам върху уплътненията и като ги напръскам в началото на зимата стои мазно до есента.

Коментар

Миналата неделя обработих едната брава, днес другата: Свалих корите на вратите, брави, ключалки, последва измиване с бензин, подсушаване и пръскане с тефлонов спрей ( сух тефлон ). Всичко е сглобено. За сега резултата е отличен, ще видя в студовете как ще се държат.
                      Казано е:
                      -"Обичай ближния",

Коментар

Това "сух тефлон" що ми звучи като абразив, не като смазка...
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Еми не знам. На флакончето имаше изображения на брави, секретни патрони, ципове и т.н. А и беше по-скъп от силиконовия спрей. За това го предпочетох
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",

Коментар

За смазване на разл. механизми ползвам HHS2000 на Wurth.Много е ефикасен,а за уплатненията-течен глицерин от аптеката.
                            897237999

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X