Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измиване и последващо смазване на брави на вратите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Измиване и последващо смазване на брави на вратите

Здравейте!
    Не е за 4х4, но принципа е същия.
    От известно време ключалките на предните врати на Астрата не винаги се заключват/отключват. Мисля си, че е добре да разглобя вратите и да измия с бензин бравите, като след това ги смажа.
    Въпросът ми е: С какво да ги смажа, за да нямам проблем с последващо натрупване на прах ( и всякаква гняс ), а и със замръзване зимата?
    Или е по-добре да ги почистя/смажа с контактен спрей ( или VD-40 )?
    Казано е:
    -"Обичай ближния",
    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

От: Измиване и последващо смазване на брави на вратите

Само не с ВД-40, то измива всичката смазка.
    А каква тънка нискотемпературна грес - не знам((

Коментар

По-скоро смятах да използвам контактен спрей - дават го за смазване на колелета, ципове и т.н. От него съм пръскал в патронника на вратата на входа - има дълготраен ефект.
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

оръжейна смазка течна

Коментар

С WD40 можеш да ги "измиеш" от мръсотията, която се е натрупала с годините. Но после, както писа Стефан, трябва да ги поизсушиш и най-вече да ги смажеш. Има добри смазки под формата на проникващ спрей -Li литиева, MoS2 и др. Продават се и в магазина за инструменти под бл. "Кокиче". Обади ми се да ти дам такава смазка, ако нямаш.
          Поздрави!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

ВД 40 е всичко друго, но не и смазка. Всъщност и всичко друго не е. Има силиконови спрейове, с тях смазват механизмите на уличните кафе автомати например. Почистването се прави с обезмаслител, пак не е ВД 40. Още повече , че в БГ не се продава ВД 40. Само Китай 40.
            ПП. Всяко тънко машинно масло ще свърши работа, вземи от на жената от шевната машина.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колега,смазката ти е спрей,бяла грес,многофункционална(multi purpose).Без значение от производителя.Е има,де ,но цитирайки да не излезе рекламно.Всичко що е ключалка ,брава ,панта -веднъж годишно и не скърца,клеясва и т.н.Успех!
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Грес на спрей, и зиме и лете , е кур-капан.
                Обяснявам - лета събира прах и става на шлайфпаста, зиме - просто замръзва.
                ПП. Има тънка грес, която разбира се не е на спрей, прозрачна или почти бяла, става.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Още един глас за силиконов спрей.
                  Миналата година си купих за уплътненията на вратите-да не залепват. Пръснах и по малко в ключалките, така-без да са чистени. Определено имаше ефект. А щом ще ги чистиш-ще можеш да ги напръскаш добре със спрея. И не е скъп. Един флакон е нещо като 8-10 лева. Ще стигне за всички брави, и ще има и за догодина.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ми Майсторе, те на английски така написали.А по -точен превод може и да е смазка.Утре ще изпиша продукта по номенклатура и производител.Ако не го изтрие модератор-хубаво.Не замръзва,щот не е хигроскопичен.А някой от вас да ми цитира мазно място,което не лепи прах?
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Само не с ВД-40, то измива всичката смазка.
                      А каква тънка нискотемпературна грес - не знам((
                      Аз пък ползвам само ВД-40 . Имам два спрея , първо с ментето да се измие всичко /мирише силно на газ/ и после пръскам с другото.Много голяма разлика има между двата спрея ама и цените им бяха доста различни.

Коментар

При първите студове сутрин спряха да ми се отварят страничните стъкла .Отворих корите и напръсках всички механизми с течна грес/спрей/за сега няма проблем.Преди време съм ползвал силиконов спрей също помага
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC10041.JPG
Прегледи:1
Размер:421.7 КБ
ID:5435383
                        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Впрочем, ако имаш грижи със замръзване, единственото, което на мен ми е помагало абсолютно безотказно е да им "цвръкна" с една спринцовка по малко антифриз концентрат. Правиш го в началото на зимата, и после поне 2 месеца никакъв шанс за замръзване, освен ако не я миеш често. На катинара на гаража ми също работи безотказно, а той е на открито и го вали дъжд/сняг постоянно. Това след проби с няколко смазки.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Почистване - с какъвто и да е универсален обезмаслител в спрей. С "меглио" и прочние, НЕ!
                            Смазване - по избор.

В никакъв случай за смазване не използвайте силиконово масло. Звучи много техно и хай, но не става за смазване. Ефектът е точно обратният. Всичко което е работило някак, вероятно ще спре...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До ползващите (и препоръчващи) грес, антифриз, спирачна течност и подобни имам едно въпросче:
                              Какво става когато тези ... течности да ги наречем ... с времето се съединят с прахта и влагата?

Смазка на ключалка (да речем) не трябва - трябва ви само нещо, което хем да гони водата, хем с течение на времето да не се съединява с прахта.
                              Фино машинно масло е правилно, ВД40 (не спора какво продават тук) има и двете нужни качества.
                              Всичко останало ми е било клиент (като ключар).
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X