Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измиване и последващо смазване на брави на вратите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Измиване и последващо смазване на брави на вратите

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
    Фино машинно масло е правилно, ВД40 (не спора какво продават тук) има и двете нужни качества.
    Всичко останало ми е било клиент (като ключар).
    Напълно подкрепям!! Ама на някои ВДто им се види скъпо, щото е по омразна кап.технология.
    п.с. Знае се, че те такова животно като жирафа - нЕма.

Коментар

Ся пак ВД 40, то е хем к@ра до края, хем душата в рая. Ай да не си пишем глупости. Машинно масло е добре, ама три в едно НЕ Е добра комбинация ( все едно от трите не обича студ, а друго - влага). За силконовата смазка, ами явно пак си зависи дали е китайска. Моите ключалки що не запичат със силиконова смазка, ми щот' не чайна-майна.
      ПП. Антифризът върши и други чудни работи, напръсваш с антифриз маншоните на каретата и шарнирите, нямаш ядове през зимата със скъсани такива.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Антифриза помага да не замръзва. Няма велики мазителни качества (макар че все пак има такива) и след третата автомивка вече го няма, та и проблема с прахоляка го няма никакъв.

...или да те викам (като ключар) всяка сутрин да ми отваряш гаража? Щото WD40 в 3 варианта (3 различни марки) + същото с молибден така гонят водата, че катинара на сутринта е ледено кубче, и дори да имаш късмета да вкараш ключа, да го завъртиш - никакъв шанс.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Ся пак ВД 40, то е хем к@ра до края, хем душата в рая. Ай да не си пишем глупости. Машинно масло е добре, ама три в едно НЕ Е добра комбинация ( все едно от трите не обича студ, а друго - влага). За силконовата смазка, ами явно пак си зависи дали е китайска. Моите ключалки що не запичат със силиконова смазка, ми щот' не чайна-майна.
          ПП. Антифризът върши и други чудни работи, напръсваш с антифриз маншоните на каретата и шарнирите, нямаш ядове през зимата със скъсани такива.
          Майсторе!! Правиш ли разлика между брави и ключалки? Щото има някаква, според мен.
          Всяка коза си сака пръча!

Коментар

Оригинално бравите, лостовите механизми, фиксаторите във вратите на новите автомобили са смазани леко в точките, в които има триене. При това - с някаква грес, а не с течно масло /фино, гъсто и т.н./ И тези коли не ходят на майстори заради проблеми с брави, ключалки за период от поне 6 - 7 години. Проблемите им започват след като навъртят десетина годинки и всичко смазано от завода отдавна се е отмило в точките на триене, а останалото - наслоило с мръсотия. Не ми се вярва конструкторите да са чак толкова неграмотни, та да не знаят какво да ползват за тези механизми. Е, защо тогава да не е разумно да промием бравата с нещо, което да я обезмасли, почисти и подготви за последващо смазване. След това да я изсушим и да я смажем леко на местата, където има триене, точно както са го направили в завода. Използваната смазка трябва да не е агресивна към пластмасите, които вече са доста в една брава. А колкото до ключалките - те са "друга бира", но и за тях се продават препарати против проникване на вода и замръзването и вътре.
            Успех!
            Последно редактирано от Алекс Маринов; 15-12-12, 20:14.
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Истината е в графитната смазка!Не събира боклуци и не клеясва!Минус е че трудно се слага понеже е на прах!

Коментар

Всъщност графитната смазка не е на прах, а е вид грес с добавка на графит в нея. Такъв е само графитът на прах. Ма той пък не ще да стои в механизми с отвори, от които може да изпадне /примерно бравите/. Виж, в ключалките - да. Там няма къде да иде и си стои вътре.
                Той затова Пенчо написа:
                Майсторе!! Правиш ли разлика между брави и ключалки? Щото има някаква, според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Всеки със своя опит, иначе , като колега с дипл.инж., мисля ,че вдявам що е метла и що е русо.
                  Но за ВД твърдя, че не е манна небесна, даже болт ръждясал не може да разхлаби, язък му за рекламата, но пък тя е за блондинки. БДВ - продавам го, но не пиша във форума за това, точно за това.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                    .....А колкото до ключалките - те са "друга бира", но и за тях се продават препарати против проникване на вода и замръзването и вътре.
                    Успех!
                    Принципно си прав, но само принципно
                    Всяка авто ключалка е предвидена не само да влиза вода, но и да излиза. Както и много мърсотия. После - вътре триене между материали имаш минимално и бавно (не е като да имаш оборот в минута).
                    И като така - следва не да се мисли за смазване, а да се осигури незамръзването им, както и прочистването им.
                    Фино машинно масло осигурява най-дълго време мазен метал (не полепва вода) и не контактува с боклуци.
                    Каквото и да си говорим - не го ли направите преди да застудее имате проблем. Ако се сещате всяко лято/есен - забравяте за замръзване.

Катинарите са друга бира - най-евентуално е сложен така, че освен директният валеж, върху него капе и от пукнатият олук. Тея сме ги гледали
                    И конструкцията им е такава, че дори и да раздвижиш ключалката - заключващият механизъм е с кило вода (замръзнала).
                    Вместо да хулиш - осигури му сухо място и ПРЕДИ ДА ЗАСТУДЕЕ го смажи хубаво. С каквото ти е на сърце
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Принципно си прав, но само принципно
                      Всяка авто ключалка е предвидена не само да влиза вода, но и да излиза. Както и много мръсотия. После - вътре триене между материали имаш минимално и бавно (не е като да имаш оборот в минута).
                      И като така - следва не да се мисли за смазване, а да се осигури незамръзването им, както и прочистването им.

Фино машинно масло осигурява най-дълго време мазен метал (не полепва вода) и не контактува с боклуци.
                      Каквото и да си говорим - не го ли направите преди да застудее имате проблем. Ако се сещате всяко лято/есен - забравяте за замръзване.
                      С това съм напълно съгласен. Затова и ги отделихме ключалките от бравите. А, че се сещат за тях едва тогава, когато вече са замръзнали - това си е напълно в природата ни по тези ширини. Затова и си патим.
                      Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Всеки със своя опит, иначе , като колега с дипл.инж., мисля ,че вдявам що е метла и що е русо.
                        Но за ВД твърдя, че не е манна небесна, даже болт ръждясал не може да разхлаби, язък му за рекламата, но пък тя е за блондинки. БДВ - продавам го, но не пиша във форума за това, точно за това.
                        Манната небесна свърши преди доста хиляди години, тъй че няма от къде да се вземе. За сега.
                        Опитите за намиране на заместител продължават.
                        Тука споделяме опит, а не реклами.

Коментар

Е това си намери - чистиш и пази от корозия и залепване и замрьзване и..............не дьржи 10 години,иска си редовно ползване еле преди зимния сезон.По-добро е от ВД40,но и струва двойно,дьржи на солена вода / ако това има значение / и греста му я препорьчвам,но как ще я навреш в ключалката ми е малко чудно,флакона е по-лесен.

Автоматични антени,ключалки,дрьчки на вратите,захващането на амортесьорчетата на багажника,панти и каквото друго има метал в метал.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Аз и в други теми съм го казвал WD-40 не става за смазване. Като се замисля, не става за почти нищо. Знам, че много хора няма да повярват, но аз да си го кажа.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Вместо да хулиш - осигури му сухо място и ПРЕДИ ДА ЗАСТУДЕЕ го смажи хубаво. С каквото ти е на сърце
                              Не съм хулил. Ако така си ме разбрал - извинявай, станало е недоразумение.

Гаража ми е половин химическа лаборатория и вече даже съм забравил какви спрейове, масла и химикали имам, но съм пробвал много нещо, вЕрвай ми. С антифриза стана случайно - една сутрин го нагрявах, смазвах и кво ли не. Докато се прибера от работа беше пак на камък и с 300 зора отворих. Нямаше как да го нагрявам пак и го полях с антифриз - размрази се моментално и повече не замръзна цяла зима, а и се държеше като смазан. Когато друго не работи, опитай и сам ще се убедиш. Никакви смазки не помагат зимата за тоя катинар - част от водата влиза, няма от къде да излезе, остава вътре и замръзва. Катинара си е мазен, може и да вкараш ключ, може даже и да го завъртиш, евентуално, но от това нищо не следва. Трябва да го млатя в ламарината като хамалин или да го грея.

На автомобилна ключалка действа по абсолютно същия начин. Ако си имал глупостта да си закараш колата на автомивка и след това стегне студ - спринцовка, впръскваш съвсем малко количество, ключалката е размразена, и така до следващата автомивка.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При много зор може да му друснеш една пишка,така де,да му пикаеш на тоя катинар,но и много зависи на каква височина е,че знам ли,може да не докарваш на налягане.Едно време трьбите под вратите на Патрула много помагаха,еле ако има и релси на тавана,да има за какво да се дьржиш.И внимаваш да не залепне.........

Гледай да не те снима някой,ше каже после ...........Си ебе и джипа тоя.

Графитна грес,за карета една такава,тьпчи вьтре смело,но ти цапа ключовете и от там джоба.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X