Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за евтино масло...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за евтино масло...

Аз карам и леката кола и джипа с GM 10-40 и съм много доволен.С Мидлант 10-40 повдигачите се обаждаха след 5-6000км а с опелското не съм ги чувал.Цената му е поносима а и няма ментета.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Маслото не се интересува дали рамата и задната чистачка са Исузу. По-важно е дали двигателят е GM.
      Интересен феномен е, че с това масло двигателите GM намаляват или спират харча на масло. Докато опити с други двигатели показват обратното.

Моята прогноза е, че след по-малко от година Кольо ще има лошо мнение за това масло сипано във Витара.
      На Колето двигателя на Витарата е GM!
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Взех от от "евтиното" масло Liqui Moly Mos2 Leichtlauf 10W40, което всъщност не се оказа толкова евтино 62 лв за 5 литра, при положение, че и разните "супер маркови" масла вървят там някъде...
        Маслото е черно като графит, явно заради MOS2. Този дето го сменяше вика "това да не е изгоряло бе" .
        Иначе съм доволен, направи ми впечатление, как като запаля сутринта и чакам малко да загрее двигателя мърка на празен ход
        Някъде бях, чел че колата му направо литнала като сложил Liqui Moly Mos2, аз това не го усещам, но мъркането на двигателя е на лице...

Коментар

Колега какви са ти впечатленията от Liqui Moly Mos2 Leichtlauf 10W40 към днешна дата?

Коментар

Ами нямам оплаквания. Добре си е и мърка двигателя. Освен това ми дава 11-12 разход извънградско с обикновена газова(но това не е от маслото де). Сменях кабели свещи и нещата си хойдоха на място...

Коментар

Вече 3-та година карам с Мотул 2-те субарута. MOTUL 6100 SYNERGIE+ 10W40 - 5 ЛИТРА

преди беше на цена над 80лв за 5л , сега е 58лв. За аутбека че по-нов се кара с
              MOTUL 8100 X-CLEAN C3 5W40 - 5 ЛИТРА
              на цена от 82лв 5л от 120 (предишна цена)

и това стана просто защото май конкуренцията е голяма, но аз само на едно място в София ги намирам на тези цени и незнам. От шипченски проход като се тргне към зала Фестивална(малко след светофара) от лявата страна се вижда реклама на някакво масло.
              LR Discovery 300Tdi 1996
              Subaru Outback 2.5 1998
              Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Надценките с които работят са душмански . Вчера един вносител на немски масла за сервиз ми даде директно без да ме познава отстъпка 45% на варелите и 40% на бутилираното .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз купих Ardeca 10w40 , 4 литра струват 59 лв.

Коментар

Има ли с какво да се "закърпи" поне временно... загубата/горенето на масло - на стар двигател 1,6 моноинж, Ситроен ZX '92?
                    Или решението е евтино масло и по-рядко каране?
                    Поне до края на годината ще изкара (до следващия преглед).

Коментар

• sonda
                      sonda коментира
                      Редактиране на коментар
                      Сипи му добавка за горене на масло, която си избереш, вършат работа за няколко хиляди километра..

Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение
                    Има ли с какво да се "закърпи" поне временно... загубата/горенето на масло - на стар двигател 1,6 моноинж, Ситроен ZX '92?
                    Или решението е евтино масло и по-рядко каране?
                    Поне до края на годината ще изкара (до следващия преглед).
                    Горенето може да е от:
                    - запушена картерна вентилация
                    - запекли сегменти
                    - няколко други причини

първите две причини се лекуват лесно, ако е друго - само евтино масло

Коментар

При хАмериканците не видях масло GM. Моя кош също е GM и оригинално е с масло брандирано като ACDELCO.

За мен при покупката на масло наи-важно е колко е сигурен доставчика. По печатниците съм се нагледал на лепенки за туби, Шел, Кастрол, Феби, кутии МАН филтър, Ленфьордер, ТРВ и каквото ви душа иска. Не е необходимо да се отваря готова туба. Просто наливаме каквото има в каквото има. Ако няма начин да се провери какво е действително... иди се оплачи на баба си.
                      Ама... то и на млякото пише "краве"
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Най-евтиното доливаш и караш,след 2000 километра пак,и пак и пак литар,масло...така са новите "прахусмукочки"

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Горенето може да е от:
                          - запушена картерна вентилация
                          - запекли сегменти
                          - няколко други причини

първите две причини се лекуват лесно, ако е друго - само евтино масло
                          Купени бяха гумички за клапаните, но в Сф нямаше (навит), който да ги смени, а чак до Плд не смеехме да я закараме при един майстор.
                          Това с картерна вентилация - как може да го проверим сами?

- от едно отверстие (koeто не може да се пипа по време на работа на двигателя...) -протича антифриз, в работен режим. С-мата е под налягане.
                          Преди, белия пушек изчезваше след 2-3км , а сега не.
                          Пробвани са добавки за масло, пяни... йок.

Колко трябва да е налягането на цилиндрите. ZX -88 к.с. 92г, бензин.
                          -Тези дни ще измерим компресията им.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X