Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво двигателно масло ползвате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво двигателно масло ползвате?

Работната ми кола рено клио дизел е с ELF 5/40 на 10 000км, на буса ми ELF 10/40 турбо дизел на една година или на 8 000 което дойде по-напред,обикновенно към 6 000км
    Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

Коментар

Мотул,на мотора,на скоростите и на диференциалите за Субаруто.А на буса(дрът пръч)...от най-евтиното.
      Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Не разбирам защо са избрани точно тези марки масла в анкетата. Отсъстват някои много известни марки, а фигурират някои доста неизвестни.
        Шел е марка известна у нас много преди Кореком, а не фигурира в анкетата със собственото си име, а се крие в "друго". Арал, ОМВ напоследък също не са неизвестни.
        Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Кофран, Яко... Полусинтетика.. Тук там пълна синтетика.. 10 или 5 на 40, зависи кой сезон го сменям.. Иначе баща ми наля на вито-то М10Д и си изкара 10000 км..Относително е..Зависи от двигателя-бензин, дизел, година и прочие..

Коментар

М10Д-на 124МБ и на Ферозата.Почнах да го ползвам 92година на един Опел Рекорд- карах го 13 години,после смених има няма 5 други коли.Сменям го по-честичко.Аргументи-когато докараха Коматсу -та в Мариците,нашите нямаха пари за скъпи масла.Пратиха М10Д в Япония и отговора беше-може но да се сменя 2 пъти по-често.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

на джипката ми от аватара Q8 F1 мисля че беше 15/40 пълна синтетика за дизели,трябва да погледна тубата.на буса и пикапа пак със същото.след проба на доста масла това пасна най-добре на тези трите.имам и една бегачка нея е карам с мотул ама скъпата серия двойно естерното,напоследък слушам че и на него са пуснали менте ама то на кое вече няма ментета.мотора го карам с репсол 10/40.
              незнам какви изводи очакваш ама за мен пробваш и което ти пасне най-добре на колата от смяна до смяна това е твоето масло.имам предвид ,че от смяна до смяна да не се слушат повдигачи,ако двигатела е читав да няма загуби и да му следиш вискозитета.
              от практика знам че едно и също масло на две коли не се дърши по един и същи начин.това искам да кажа с писаното по-горе

Коментар

На Самурайко Аджип синт 10/40 от три годинт,заради теста на температура.Витара 1.6 моно кафеджийка Равинол 10/40.И съм много доволен.Пробвалсъм и други ама тези ми харесват повече.
                Витара 1.6 моно.Самураи 1.3

Коментар

ГАЗ 53 дизел самосвал,ГАЗ 53 дизел бордови,ГАЗ 66 дизел,OPEL VEKTRA 1.8 моно,NISSAN ALMERA 2.d,MITSUBISHI PAJERO 2.5tdi всичко това се кара с BMW 15W40 ,от години карам с такова и съм много доволен.

Коментар

Лики Моли...5W40... от няколко години... на двете коли с мотор 1Z на VAG. Малко трудно го намирам, та си го взимам от официалния представител в Дружба.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Jeep Liberty 2.8 CRD е с CASTROL EDGE 5W30, а малкият асфалтен "лъв" на жената - Peugeot 206 2.0HDI е с CASTROL MAGNATEC DIESEL 5W40 DPF
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Алекс,караш май с грешното масло за мотора.Иска си 5/40 или 10/40 синтетика.

Може и да бьркам,но 30 за втора цифра на тоя дизел е малко.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Състоянието на двигателя(км.,м.часове)да се включва ли?
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Да.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Алекс,караш май с грешното масло за мотора.Иска си 5/40 или 10/40 синтетика.

Може и да бьркам,но 30 за втора цифра на тоя дизел е малко.
                              Не, в моя Service Manual за 2.8CRD си пише, че предпочитаното масло е SAE- 5W-30 за температури от -20*С до над +38*С. SAE- 5W-40 е само допустимо

А и почти всички съвременни европейски CommonRail дизели са с SAE- 5W-30.
                              Последно редактирано от Алекс Маринов; 15-11-12, 23:01.
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Понеже не виждам да има конкретен въпрос за моторните масла, просто ще споделя опита който имам.
                                Първото направление е за леката ми кола VW passat b5 с 20 винтиловия атмосферен мотор.
                                Наливал съм му най различни масла (карам го доста и се налага често да сменям) като го купих му налях кастрол от средния ценови клас с визкозитет 10в40 -в летните жеги (както и след серизоно каране на високи обороти) ставаше на чорба и повдигачите почваха да чукат , смених го с Mobil пак 10в40, понеже се говореше ,че кастрол-а е менте ,доста съм доволен от Mobile-чето. Последната смяна тази година беше със Yacco 15w50 полусинтетика - масло което го препоръчват за мотори с по-голямо натоварване ,добро масло се оказа ,това лято от София до Бургас по новите участаци от магистралата съм карал на 6000 оборота в продължение на 30-40мин !

Второто направление ,сузуки самурай 1.3, който по късно беше турбиниран.
                                В началото го карах с Yacco 15w50 полусинтетика - масло което го препоръчват за мотори с по-голямо натоварване .След турбинирането на мотора започна да се пече много от турбо компресора и да пада налягането при голямо натоварване! Смених го с пълна синтетика Motul 20w60 300v -доста познати имам с състезателни коли и ми го препоръчаха - резултата беше супер ,на манометъра налягането под 3.5 бара не ми пада колкото и жега да подавам на мотора (клапана на помпата го регулира на 4 бара на студено )! Мислих да слагам Yacco Galaxy 15W50 пълна синтетика -което го дават за състезателни цели ,ама много лоши мнения чух напоследък ,и затова обърнах на Motul !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X