Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Огледало или парктроник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Огледало или парктроник

С извинения към Колето, че му оплесках темата за нисаномаверика..

Понеже се оказа, че огледалото, което монтирах преди време на петата врата, предизвика голям интерес, слагам няколко снимки, които май ще кажат повече, отколкото ако пиша.

В бронята на паджерото се оказа, че не е препоръчително да се монтира парктроник, защото бронята е от масивна тенекия, и сензорите на устройството си пречат взаимно - през тенекията се предавали ултразвуците, и ..въобще, убедиха ме да не слагам парктроник.

По английските форуми съм виждал доста такива огледала, ама като поразгледах и цените, и реших, че не са точно това моите огледала.

И отидох в един магазин за камионджийски чаркалъци - стари клиенти са ми, и се оказа, че имали точно това, дето ми трябва.

Огледалото е извито в две равнини, и е със специален захват - точно какъвто ми трябва. Предвидено е за монтаж на вратата на пътника до шофьора на камиона - за да може да гледа къде му стъпва предната дясна гума. В стойката за захващане - с U - образен профил, има две имбусни болтчета, които осигуряват надежден захват. Не се налага никакво пробиване никъде. Захващането е скрито под уплътнителя на вратата. Под болтчетата съм подложил алуминиева планка - да се разпредели натиска от тях равномерно.

След поставянето се оказа, че трябва съвсем малко нагласяване.

Резултата е отлична видимост от 0.60 до -0.10 метра зад джипа по дължина - минуса е, защото съм оставил да се вижда и малко от задната броня, и ~ 50% по широчина - все пак резервната гума пречи.

Това се оказа абсолютно достатъчно.

Цена - 10 лева (преди три години)

От както съм го нагласил, не се е налагало да го глася отново, отвреме навреме го забъсвам с някакъв парцал, вижда се отлично през зоната, почистена от чистачката отзад.

Ето му всичките снимки, дето имам

Прикачени файлове

От: Огледало или парктроник

Така се почва..първо огледало..после не знам какво...и един ден се качваш на камион и хващаш пътищата..поздрави Вени! Извинявай за офф-а!
    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

"Ако нямам пари за цял камион, поне една врата ще си купя" - си помислило овчарчето от вица...

Коментар

А ... як теглич нямаш ли?!? ....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

За другия волан как ли ще е?
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

В бронята на паджерото се оказа, че не е препоръчително да се монтира парктроник, защото бронята е от масивна тенекия, и сензорите на устройството си пречат взаимно - през тенекията се предавали ултразвуците, и ..въобще, убедиха ме да не слагам парктроник.
            Имам го от една година и никакви проблеми. Когато започне да пищи и да ми показва нула метра между стената зад мен и рез. гума, остават около 5 см.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:200820121350.jpg
Прегледи:1
Размер:128.3 КБ
ID:5400935Натиснете снимката за да я уголемите

Име:200820121351.jpg
Прегледи:1
Размер:129.1 КБ
ID:5400936
            GSM 0877 08 99 19
            Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Вариант е и камера за задно виждане , но огледалото е уникално просто и лесно за монтаж. Иначе камерата и дисплея беше по спомени към 135лв.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                А ... як теглич нямаш ли?!? ....
                Хааа, имам една сгъваема стъпенка - един бакшиш остави на нея броня с два фара и радиатор - не успял да спре. Жената пък не разбрала, и келеша я гонил през цяло кръстовище пеша, да си събере натуриите...
                Дори до бронята не беше стигнал - стъпенката си свършила перфектно работата..
                Голям сеир за пешеходците - жена с джип и две деца вътре, и половин такси отзад на бронята, и бакшиша търчи като луд по диагоналите на кръстовището.... Като ми каза, направо се напиках от смях - тя пък беше умряла от страх...

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                За другия волан как ли ще е?
                За другия волан огледалото е вдлъбнато наопаки
                Все едно, че не си го виждал...
                Магазина е на 1 км от тебе - Чехобул пише отгоре.

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                Имам го от една година и никакви проблеми. Когато започне да пищи и да ми показва нула метра между стената зад мен и рез. гума, остават около 5 см.
                Ми явно е така, ама алармаджиите отсякоха - не става - и ми взеха акъла с резонанси, ултразвуци, инфразвуци и прочее алабализми, и предвид сваляне, дупчене, железарстване, с неясен изход, аз кандисах много бръже..

Не съжалявам де..

Коментар

Немам си и на идея как е с огледалото ,обаче с парктроника на Кольо си е супер удобно.Започва да показва от 1,8 - 1,6 метра ,така че ако не работи човек трябва да се усети доста по-рано преди сблъсъка.
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Вени, на събора ще почерпиш за оспамването на темичката ми.

Парктроника го има на форд нисана, и въпреки, че съм против такива глезотии-май върши работа. Допреди 20 дни никога не съм разчитал на нещо друго освен усет за да паркирам някъде, но пък и при положение, че си мисля, че съм почти опрял в препятствието-като сляза имало още поне педя. Мисля си, че огледалото ще ми върши повече работа, ама пък не ми и трябва, та засега ще си остана с парктроника, че е заигравка да го махам, а и несвикналите(то покрай мен повечето са такива) се шашкат много интересно
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Veni1, ако позволиш един въпрос:
                      Предполагам, образът в това огледало отзад се наблюдава в стандартното огледало за задно виждане вътре в салона, или се лъжа и се налага да се обръщаш назад? Какво се вижда в него и не е ли много умалено? Ако е възможно да направиш една снимка, за да се придобие представа как се вижда от позицията на водача. Благодаря!
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Ами аз си се обръщам назад, като карам на заден. И като дойде мястото за паркиране, в огледалото си гледам за оставащото място.
                        Какво се вижда ли? Ами обикновено предници на автомобили, гледани отгоре.. Не съм се замислял доколко е умален образа. Гледането в огледалото за обратно виждане и от него в това - за паркирането, май нещо не беше удачно, ама не помня какво не ми хареса. Трябва да погледна пак.
                        Снимка ще направя, но няма да е в следващите няколко дни.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          ... Ами обикновено предници на автомобили, гледани отгоре.. Не съм се замислял доколко е умален образа. ...
                          Освен намален, образът е и леко отдалечен, щото огледалото е изпъкнало.

Аз съм свикнал да карам назад без да се обръщам, и това огледало си е супер. Имах такова, заводски монтирано, на предишното CR-V. Проблемът ми беше, че задното стъкло ми беше заводски затъмнено, и нощно време не се виждаше нищо. Още повече, че светлините за задна ми бяха горе, отстрани, на задното стъкло. Иначе, през вътрешното огледало, и това за паркиране гледката си е супер.

Парктроникът на Алмерата ни няма дисплей, само звук, и последният, постоянен писък, започва много преди обекта отзад. Така че не му обръщам внимание, и пак си паркирам на огледала.
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Благодаря Veni1! И аз, като се замислих предположих, че в този случай е по-добре човек да се обърне и да гледа назад и евентуално в допълнителното огледало, за да може спокойно да преценява какво разстояние остава отзад. Ако се гледа през едното огледало в другото, образът ще е много умален и вероятно трудно ще може да се преценява на какво разстояние е отзад. Правя аналогия с една система от две огледала, която беше монтирана на автомобил с десен волан, собственост на един познат. Имаше за цел да улеснява наблюдението на лентата за насрещно движещи се автомобили и евентуално да улеснява преценката при изпреварване. И макар, че там огледалата бяха сравнително близо разположени, пак се виждаше само част от необходимата зона.
                            Поздрави!
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                              Правя аналогия с една система от две огледала, която беше монтирана на автомобил с десен волан, собственост на един познат. Имаше за цел да улеснява наблюдението на лентата за насрещно движещи се автомобили и евентуално да улеснява преценката при изпреварване.
                              Верна ти е аналогията.
                              Имам и такава система - паджерото ми е с десен волан. Двете огледала са поставени на лявата колонка, и естествено, има ограничаване на зрителния ъгъл. Ако огледалата не са плоски, а изпъкнали, ограничението е по-голямо.
                              Системата определено върши работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X