Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Щот' има триъгълен стикер с надпис "газ" на задното стъкло .
    Тю! Разкри ме!
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За тези пари може да се намери приличен Фиат 1.9JTD - комън рейл, около и след 2000-та.

Коментар

Да, фиатите ги забелязах, но също са ми малко непознати. Само лоши неща се говорят за тях, въпреки че гледам, доста ги карат. Не случайно задавам въпроса тук, а не в съответните форуми на марките, защото повечето от вас са сменили по 5-10 че и повече коли и всеки има да каже по нещо. С една дума - моля да споделяте мнения от собствен опит, от това което сте карали и поддържали.
        Александър

Коментар

Re: Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Фиатите са съвсем нелоши автомобили, мани какво говорят. Шкода Фабия разкарахме със страшна сила и КЕФ... Жена ми кара Митсубиши колт CJ и за 6 г., досега се сменяни само консумативи и е пълнен климатика. Комфортът и динамиката са няколко порядъка над Фабията. А се кара душмански и по много.. Разходът е не повече от 6,5 градско бензин.
          Руслан караше същия Колт - та нека и той каже.
          А Корсите според мен не си струва да се обсъждат.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От сите изброени 1,9 жтд е най-смисления двигател.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Истината е, че всеки си хвали своето. И аз си хваля моето. Гледай състоянието и най-вече да няма ръжди.

Аз от 8 години карам вече трето Рено- Първо 19-ка, после Меган, сега съм с Лагуна. И всеки път се убеждавам че за цената за която съм си взел колата, тя е най-доброто. На времето търсех Джета, но ми идваха скъпички. Случайно си взех 19-ката. И останах очарован. Вече по километраж наближава 400 000 км, а сигурно джамбазина е върнал някоя стотачка. Не се разваля повече от който и да е друг автомобил на тази възраст. Който ти говори, че Японски или Немски коли не се разваляли - лъже. Над 15 годишна кола на неизвестни километри, просто няма как да не се разваля. Въпросът е да не са скъпи ремонтите и части да се намират, както нови на прилични цени, така и по моргите. Проучи конкретния двигател за поддръжка и евентуални проблеми.

А дали да е на газ или дизел. Ами на мен 2000 кубика на газ ми харчат същите пари, колкото на баджанак ми дизеловата фиеста. Но пък имам широко и просторно купе, приличен багажник и климатик.

Ако пък искаш 4х4 ... Аз сега съм се зарибил за Кия Спортидж. Имат и бензинки и нелош дизел. Удобна кола, вози приятно. Ако не тъсиш климатик, за 2500-3000 може да се намери такава. Цената на частите можеш да я сравниш единствено с тези за Нива или Витара.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Re: Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Колегата търси малолитражка, ако не си забелязал. Иначе за 19ката съм съгласен. Имаме една служебна, която ползват чупакабрите от склада. Подложена е на системен тормоз и отказва да умре.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Re: Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Колегата търси малолитражка, ако не си забелязал. Иначе за 19ката съм съгласен. Имаме една служебна, която ползват чупакабрите от склада. Подложена е на системен тормоз и отказва да умре.
                  Ясно, просто споменавам факта, че малолитражка дизел харчи колкото по-голяма кола на газ. В левове.

С този въпрос, конкретен отговор няма да получи, защото всеки си хвали неговото. Ами да си набележи марка и модел, да се качи да покара. И ако го хареса - да пита за мнения, за конкретния модел и двигател. За 2500 лв просто да търси нещо максимално запазено.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Понеже всеки си хвали своето, а и понеже вече осма година правя ГТП на поданиците на кралицата, за мен колата, на 10+ г. е японска. Предпочитам Хонда.
                    За тези пари, все ще се намери Сивик 5-а ('92-'95-а), или 6-а ('96-'00).
                    Сивик 5 имат и 4х4 -Шатъл AWD, което е същото, като на CR-V, но има и една-единствена бавна скорост. Всички са японки, няма Турция, нама ...!
                    Сивик 6 са 2 вида - 3 врати японки, и 4-5-врати англичанки (еднакви с Ровър 400). Англичанките имат и дизел - 2.0 SDi на Ровър (същият е във Фрийландер).
                    Имал съм Сивик 5, Ровър 400 с бензинов, Хонда мотор, и дизелов SDi, и вече второ CR-V.
                    Така че аз викам - Хонда.
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Не съм и очаквал някакви други отговори, но това ми е достатъчно засега.Идеите са повече от интересно, защото моите представи са едно, а реалността друга. Вече започнах и обикалянето по автокъщите.
                      Последно редактирано от axlastro; 07-08-12, 16:08.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        Не съм и очаквал някакви други отговори, но това ми е достатъчно засега.Идеите са повече от интересно, защото моите представи са едно, а реалността друга. Вече започнах и обикалянето по автокъщите.
                        Саше Нивата ще я продаваш ли?
                        Ако ще я продаваш търси нещо,което е от клас SUV,та поне отчасти да може да я замести извън пътя.
                        Иначе от Нива директно на лека кола ще ти е малко скучно-/в смисъл,че никъде няма да можеш да кривнеш извън пътя/,което поне от моя гледна точка си е живо нещастие.

Коментар

Нивата е на жена ми и една кола ни е малко и затова се оглеждам за втора. Идеята ми за 4х4 е продиктувана от факта, че зимата ще може да се кара по-спокойно, но така или иначе тогава ще се разчита повече на джипа. Освен това за да се ходи спокойно по разходки с нивата, трябва да има алтернативно возило, иначе само трепериш да не се счупи нещо.
                          Идеята на колегата за хондите също не е лоша, това е автомобил към който изпитвам симпатии (като цяло към японските), но имам и известни резерви.
                          Александър

Коментар

Гледам в първия си пост си споменал Голф 3...аз ще ти добавя Синхро.Има го и в бензинов и в дизелов вариянт.А като се лифтне,под него може да се постигне 30+см клиренс.Ще забравиш за Нивата...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Аз притежавам 2 автомобила от този клас.Фиат Браво ТД 100 к.с. 98 г.За 5 г. и 40 000 хил. км. съм сменил само електромоторчето което отваря клапата за въздух в купето, особеност е че трябваше да се свали цялото табло!Не че го хваля и не съм бил привърженик на Фиат но е супер за ежедневка.Гори 5.8-6.5 нафта както и да го караш.Вози много добре, стабилна е,много добра динамика и има всички екстри.Данъка в СЗ е 28 лв.Смяна на масло и 4 филтъра към 140 лв. с качествени, но има и по-евтини.Другата е Опел Корса 1.2 45 к.с. '92 г. На бензин гореше 6.0, от както е на газ 7-8, може според настройките да падне и на 6 но много се спъва.Данъка й в СЗ е 8.42 лв.В интерес на истината по Корсата нищо не се е налаголо да се сменя.Двата автомобила минават по 5-9000 км. на година.Късмет ли извадих че и двете ги купих от жени не зная но спрямо покупните им цени, поддръжката и това за което се ползват съм повече от доволен.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                                Гледам в първия си пост си споменал Голф 3...аз ще ти добавя Синхро.Има го и в бензинов и в дизелов вариянт.А като се лифтне,под него може да се постигне 30+см клиренс.Ще забравиш за Нивата...
                                Синхро читаво за тия пари мислиш ли , че може да се намери?
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X