Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключване от скорост по време на движение на автомат ? Да или Не

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Изключване от скорост по време на движение на автомат ? Да или Не

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    ... .... ... На кой дилър точно да звъня първо?
    При тая ситуация на пиротехника за 2-3 кила TNT и после застрахователя да се оправя ....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      При тая ситуация на пиротехника за 2-3 кила TNT и после застрахователя да се оправя ....
      Ма тя не е виновна лодката, виновни са тия дето са я нагъчкали с електроника. Ако някой не ми вярва, да изчака жена си да отиде на кафе, да пусне пералнята, и докато върти центруфугата, да разклати лекичко нагъчканата със сензорчета пералня. Пиши, спира да работи, мига, светка... Никой в завода на Бош не е мислил тая пералня да работи в подскачащ режим и при ток вариращ нагоре, надолу 10-15 волта /щото към генераторите има подкачени сума и други заигравки/.

/като се върне жена ви, и види пералнята пищяща, забравете, че аз съм ви подхлъзнал с идеята/...
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Навярно по-точно е че са виновни тези, които са я нагъчкали с електроника, непредназначена за такава експлоатация...
        Все едно да взема пясъчен часовник и да рева що не работи като се напълни с вода.... За всяко приложение си има правилната техника. Това, че някой конструктор използва техниката не по предназначение (заради икономия или заради експеримента 'я да видим тази гъзария дали ще тръгне'), а техниката дори тръгва в някои ситуации - това не означава, че техниката е виновна...
        Ами ако си вземеш Миеле Marine серията, проблемите ти ще бъдат в пъти по-малко... Можеш да си я лашкаш колкото си искаш...
        Ако вземеш битова техника - напълно логично е тя да е предназначена за битова употреба... Е да, битовата е доста по-евтина...
        BW тук вземахме едни битови перални и дори 'преглътнаха' 60Hz Ама с друга серия - нъцки - не щеше да работи на борда отникъде дори с 50Хц

Но отново на темата - защо да плюя електроника, която до момента напълно безпроблемно ми командва съединителите и спирачките в скоростната кутия?! И то го прави толкова добре, че забравих какво е нужда от ръчно превключване...
        Обяснявам, че кутията И сама изключва от предавка, а когато го направя ръчно - го прави абсолютно неусетно и с мерак (без пищене, сърдене и т.н.)...
        А насреща - електрониката е гадно нещо, щото се чупи по лодките....
        Да, електрониката е капризно нещо и си иска своите условия. Преди два месеца пусках ехолот на една 9м лодчица на приятел... Всичко вързано хубаво, дисплея на Raymarine получава няколко пакета данни и веднага реве, че губи връзка...
        Кратка справка показа - това нещо точи към 14А ток докато си зареди кондензаторите... И съответно клемата, към която е вързан сонарния модул (там, където са вързани и другите електроники на мостика) явно кляка по напрежение, сработва защитата и рестартира модула... И така - до края на света
        Опънахме як нов кабел за модула на трансдюсера и нещата си дойдоха на мястото - вече 2 месеца електрониката си върви като по ноти... Направи ли се както трябва - ще работи... Мине ли се тънкажно - ами няма да работи както трябва и ще изкара душучките на експлоатантите
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Половината от изброените работи са си чисто морски- като започнеш от трансмисиите и навигацията, та стигнеш до тъч скриновете. И тия неща са слагани в завода, по спесификации, и са работили с години. Само дето сега, като клекнат, и няма оправяне, защото около нас само сйомга и мечки.
          Аз искам хидравлика или кабел за оправление на трансмисиите, вие им се радвайте на шарените екранчета.

/за протокола- лодката е една от много добрите, никой не е и мислил да пести от джуджавки. Като ново това курито е към 4-5 милиона. И точно там е проблема./

Коментар

Баш па Миеле Марин съм я вадил 6 пъти да я клатя та ега хванат кьде и е проблема та и тоя номер е игран.

Брата ти говори за 5 милиона лодка,не са и набутали Перла 05.

Чети.......ела чети ти като отказа вчера едната в крайно дясно,Посетете сервиз,много за четене няма
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• Изключване от скорост по време на движение на автомат ? Да или Не

Защо ли пък на дърт кораб 20 годишен 30000 тонен бъкан с електроника от най различни поколения на системи постоянно подновявани с годините няма никакви ама никакви грижи с електрониката.
              Електрониката добре конструирана, добре охлаждаща се, защитена от вибрации и атмосферни влияния няма никакви проблеми.
              Виж механиката постоянно се осира
              Най големите проблеми на електрониката когато не работи са сензорите и актуаторите в механичната им част.
              И лек пример от днеска точно за автоматизирани скоростни кутии - ВАГина с ДСГ кутия понякога не иска да тръгне - проблема соленоид в мехатроника (демек мозъка)
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Пак сравнявате професионални системи с играчки. Това е като да сравнявам електроника в Тойота и такава в Абрамс танк. Играчка ли е, прави я проста за да работи.
                И да де, постоянно някой сензор нещо се е прецакал, иначе е върха!!!

Коментар

Различават ни се и корабите и трансмисиите явно,различават се и механиците и подрьжката както и системите............е тоя оторизирания който пипа го уволниха и чакат друг та да го поправи ако може без да и пада гаранцията.Не ме питай какво става и другия като не го може,не знам там,ще я ритам аз тогава.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Пак сравнявате професионални системи с играчки. Това е като да сравнявам електроника в Тойота и такава в Абрамс танк. Играчка ли е, прави я проста за да работи.
                    Ами не не си прав.
                    Още от МЕИ-то от преди 20-на години (специалност електроника) учехме по предмет Експлоатация (или нещо подобно) че електрониката е дълговечна при спазване на определени условия - температура, вибрации, влагозащитеност.
                    Сега че ти си случил някаква яхта дето са сложили в нея някаква боклучива електроника аз какво да направя.

Мога да ти дам друг пример от същия този кораб:
                    Той си има спасителни лодки мноооого зле изработени.
                    2 мотора в моторното с вентилация зад конзолата към атмосферата нагоре.
                    Та тъпаците некъде в Хърватско сложили пусковите панели на моторите отворени към морската атмосфера и двигателния отсек.
                    Ами няма ти казвам един панел дето има 3 уреда на кръст и платка с 2 релета и 3 резистора колко време издаянва.
                    И нищо че сме я боядисали платката с 1 сант лак издаянва 2-3 години.
                    VW Golf VI variant
                    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Да се повторя - една да беше.........3 от 3 последните 20 дни и съм си в нас заради втората в редичката,за една и дума не отваряме.

Преди 20 години може,сега тук с тия ситуацията е съвсем по гръб.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

"2 мотора в моторното с вентилация зад конзолата към атмосферата нагоре.
                        Та тъпаците некъде в Хърватско сложили пусковите панели на моторите отворени към морската атмосфера и двигателния отсек.
                        Ами няма ти казвам един панел дето има 3 уреда на кръст и платка с 2 релета и 3 резистора колко време издаянва.
                        И нищо че сме я боядисали платката с 1 сант лак издаянва 2-3 години..."

И си представи, че спасителните ти лодки имат един прост стартер, без платките и останалите простотии...

Аз като скачам с парашут, тегля обикновен канап, не го отварям през апликация и тъч скрийн.

Както и да е де, да се.ат в кофа, като искат кенефите им да минават през компютър...

Коментар

Братята се плашат компютри, ама ей го на - и в морето оцеляват
                          Това е едната заличка...
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ps.jpg
Прегледи:1
Размер:523.6 КБ
ID:5763821

И се кара с това... Махаш компютрите, и си ти :

Име:ps1.jpg
Размер:530.8 КБ
ID:5763828
                          Последно редактирано от slowtraveler; 16-08-17, 20:21.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Вьпрос тогава - колко механика имате на това и колко е средната заплата на баш механика?Електричаря колко взима?

Каска виждам някой носи,волтметьра е там / че електрическите проблеми са 80% от проблемите на мокро ми е ясно и на мен /.

Кажи сега кой колко взима и после ще сравним до кьде стига и вашето без механици и без жичкаджията на борда.Идеята и ние да си наемем не става,трябва на таковата да си ги сложа пьк и те не стават,е тоя на брега не може да ги оправи пьк аз да чакам в морето.

Кажи си
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Вьпрос тогава - колко механика имате на това и колко е средната заплата на баш механика?Електричаря колко взима?

Каска виждам някой носи,волтметьра е там / че електрическите проблеми са 80% от проблемите на мокро ми е ясно и на мен /.

Кажи сега кой колко взима и после ще сравним до кьде стига и вашето без механици и без жичкаджията на борда.Идеята и ние да си наемем не става,трябва на таковата да си ги сложа пьк и те не стават,е тоя на брега не може да ги оправи пьк аз да чакам в морето.

Кажи си
                              8 механика, баш шефа предполагам 17-18к долара месечно, средно 12к
                              4 жичкаджии, началника им 14к, средно 8к
                              VW Golf VI variant

Коментар

Много сте далеч за бройката
                                За това кой колко взема - няма как да се каже точно, но е по-надолу от споменатите цифри.. Доста.. Държавен корабособственик - какво да правиш...
                                В допълнение - това е електроход с 4 главни машини... Компютрите решават кога кой да палят в зависимост колко енергия се иска, вкарват си го в паралел и т.н....

Име:crewlist.jpg
Размер:56.5 КБ
ID:5763854

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X