Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се дава ток на друг автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се дава ток на друг автомобил?

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
    От какво могат да изгорят приборите по таблото?
    Идея си нямам а и не ми се пробва.Предписанието е от сервиза.

Коментар

А на Диското сервиза не го препоръчва?

Аз лично винаги си давам ток на работещ двигател - досега проблеми съм нямал (не мисля, че е до късмет).
      Ама ако стигат кабелите/тока да запали на неработещ двигател - така си давайте, ако не - не се притеснявайте да е на запалено.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Егати сутиена, ъъъъ Ситроена де. Сефте чувам за такъв факирски номер. То няма и такава марка коли наоколо де. Гледах една на, която нямаше пръчка за маслото на скоростите. Там пък пишеше да не се мъчиш да го проверяваш сам а да ходиш в сервиз. Съвсем на бъзик ни взеха. Не бих си купил кола на, която да не мога да и закача едни кабели на акумулатора.
        Поне пръчка за маслото имаш ли?

извинявай за бъзика ама как може чак така да ги правят тези ... коли...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

A, те от сервизите скоро ще препоръчат и да си държим колите в гаража, вместо да ги караме. Зер, можем да ги повредим.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е - той Иво е добросъвестен - не го хокайте толкоз
            Иво - давай си спокойно ток както ти е удобно
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Подаването на ток е хубаво нещо, а за късмет - почти няма какво да се оплеска, в повечето случаи. Затова и всички рецепти работят.

Няма и какво да направите на здрав алтернатор. Виж, ако е тръгнал вече, ...

Единственото, което наистина може да направи беля, това е разхлабване на клемите на акумулатора на някоя от двете коли в процеса на ръчкане с кабелите (тогава имаме случката "работа без акумулатор" с всички лоши последствия). Другата беля, която се свежда до тази, е толкова умрял акумулатор в проблемната кола, че да не може да служи дори и за стабилизиране на подскоците на напрежението. Става пак същото - проблемната кола запалва, откачат се кабелите и тя се оказва в положение да работи (практически) без акумулатор.

Вече това, запален ли, угасен ли, с газ, без газ - изцяло по избор. Със запален двигател фокусът става по-лесно, а при някои коли, със подаване на малко газ - още по-лесно. С подаване на много газ се вдига само шум. По-съвременните коли и сами си подават газ, като им се дръпне ток.

Коментар

На камион. Закачаш кабелите и подгряваш, гасиш подаващия камион и веднага въртиш на стартер. Иначе при напълно умрели акумулатори, често си отива алтернатора и без да е тръгнал.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  На камион. Закачаш кабелите и подгряваш, гасиш подаващия камион и веднага въртиш на стартер. Иначе при напълно умрели акумулатори, често си отива алтернатора и без да е тръгнал.
                  Това на какъв камион?

Алтернаторите им не са принципно различни от тези на леките коли (да не се бърка с автобусите, където са много по-големи). Все някога се случва и собствените акумулатори да са източени и алтернаторът да работи половин-един час на максималния си ток. Не би трябвало да изпука от това.

Коментар

Един алтернатор зарежда 12 тягови акумулатора. И мотора се пали да зарежда само когато акумулаторите паднат на 10v. /палим с отделен акумулатор/. Ако някой си юрка алтернатора както при нас по лодките, да се обади, ще почерпя. Алтернатора "камионски", акумулаторите бетер...
                    И, да, прегряват и горят на тия режими. Ама им трябват месеци, че и години.
                    Как ги горите алтернаторите само с един акумулатор? Той докато се узори и акумулатора е вдигнал волтаж... И редовно подаваме ток с кабели между отделни стартови акумулатори за да запалим я генератор, я главен двигател. С кабели през машинното карахме 2 седмици. Даже не ги сгъвах. Поне 30 пъти само тия две седмици палих с кабели. И всичко ОК.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      ние на лодката, па вие на сушата, ...
                      Аз пък имам снимки как се подава ток от кола на лодка, за да запали. И запали гадината, веднага щом изляхме водата от карбураторите на Джонсъна.

А да източиш 100Ач със стартера на 55кс Джонсън не е чак тривиална работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Аз пък имам снимки как се подава ток от кола на лодка, за да запали. И запали гадината, веднага щом изляхме водата от карбураторите на Джонсъна.

А да източиш 100Ач със стартера на 55кс Джонсън не е чак тривиална работа.
                        Късметлия! Ние успеем ли да подкачим кола към лодката, даже и с най-дългите кабели от магазина, падналия акумулатор ще ни е най-малкия проблем.
                        За моторетки до 6 цилиндъра, мъкна акумулатора от Хондичката. За по-големите, от на жената кютюка. Редовно обаче взимаме ток от надувната лодка на горната палуба, палим генератора, после палим от генератора единия главен, после от първи главен палим втория. Броиш ли? Кабели за подаване на ток са в графа "аварийно спасителни средства". Която е много преди "инструменти и резервни части".

Коментар

Що бе, на някоя от лодките не си ли возят и коли? Или поне мотоциклети?

Макар че тя ако лодката е умряла, колата дето е върху нея едва ли ще е жива.

Коментар

Ако давам ток на по-скромен като консумация автомобил, това става на изгасен двигател. Закачат се кабелите и директно се пали.
                            Ако пациентът е по-лаком, на запален двигател известно време се зарежда неговият акумулатор. Преди за се завърти на стартер, гася работещия двигател.

Като се замисля, по-правилно е да се каже - не "давам ток". Давам да си вземат такъв. Не държа кабели и не прикрепям щипки. По време на процеса се старая да съм по-далече от който и да е от двата акумулатора, за да не се занимавам с неприятни занимания ако някой от тях реши да гръмне...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                              Идея си нямам а и не ми се пробва.Предписанието е от сервиза.
                              Ти на Автомонтьор кооперация не вярвай много, много. До сега съм имал няколко сутиена, подавал съм ток на доста коли, няма грижи, дори и с ВХ на 30 години.
                              Без да му е сменян алтернатора.
                              Та така - стой далеч от тоз шуро-баджанашки ФИРМЕН сервиз, виж, когато Ситроен си направят наистина свой (без Киро Николов в него) може и да им вярваш на предписанията.
                              Че те за гаранционен теч на масло от гарнитура на капака на клапаните ти вземат пари за обезмасляване на капака - 9 лв. , а тя цялата бутилка обезмаслител ( която аз продавам и стига за 10 капака ) струва 7 лв.
                              Бегай далеч от автомонтьор кооперация ! Винаги намираха изгоряла крушка за смяна, ако и да съм ги огледал преди влизане в сервиза. Нищо не е - 2 лв. Ама 1000 клиента на месец са си пари.
                              Бегай!!!
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от kannnnnnngo Преглед на мнение
                                Ток се да вава само от акомулатор и задължително изгасен автомобил . Палнеш ли си колата - прецакан си . Алтернатора тръгва постепенно на кино . Такива са фактите . Проверено и доказано . Може и подробно да се обясни но едва ли има интерес от това .
                                Аууууууууу, верно ли бе, братчед?! Малииииииииии, ма т'ва фактите ли са?
                                Ай, стига, бе! Па аз се чудя що ми горят колите една подир друга, а и ето защо миналата година се абонирах за алтернатори и сега всяка седмица получавам доставка по два кашона.

Батьо, виж да ти кажа нещо - аз съм депанажаджия със сертификат /живея във Франция/, депанирал съм половината окръг и продължавам да ги депанирам 24/24, 7/7, ден и нощ, студ и пек.
                                Така. Най-горещо те моля тая глупост, дето си е написал, никога, никъде и по никакъв повод не я казвай, даже не си я помисляй! Склонен съм да те разбера, ако имаш магазин за авто части и си в затруднения заради слаби продажби. Навремето коминочистачите са се били договорили с керемидаджийте като ходят да отпушват някой комин задължително да си обуват обувки с цинтове та да може хубавичко да натрошат керемидите на горките хора, че и за тях да имало работа .
                                Подозирам, че и ти така действаш ТУК.
                                Глей ся, ние с мойте алтернатори сме всеки ден заедно и всеки ден като се върнат от кино /както ти казваш, че правят/ те разказват какво са гледали и изобщо много се забавляваме . Всички ходят на кино - и тези на колите, и тези на камиона, и оня дебелия на фадромата на шефа, той ходи най-често на кино, как през три дена го върти тоя V8 Cummins ............. идея си нямам, па все с кабели го палим пущината , и все от друг работещ мотор. Направо незнам ..............
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X