Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за снегопочистване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Джип за снегопочистване

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    ... Греблото ми върши по-добра работа.
    Нормално.Продължавам да не виждам смисъл от шнек без турбина.На шнека работата му е да разбие снега и да го хвърли в турбината.И без него става.Просто турбината трябва да е по-изнесена напред...
    Очертава се стартирането на проект за по-сериозен роторен снегорин.По-тежък и по-мощен.Та,ще ви държа в течение.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      Нормално.Продължавам да не виждам смисъл от шнек без турбина.На шнека работата му е да разбие снега и да го хвърли в турбината.И без него става.Просто турбината трябва да е по-изнесена напред...
      Очертава се стартирането на проект за по-сериозен роторен снегорин.По-тежък и по-мощен.Та,ще ви държа в течение.
      Глей ся, явно са ни различни или езиците на които говорим, или гледните точки та: Имаш проста задача да проправиш път дълъг 400м. с навяване на места до метър. По твоята логика би трябвало да се вкара поне джоган и да бута яко. По моята, решаваш проблема с наличната техника, в случая болгарче 12 кс. Не съм привърженик на принципа "Защо да го правя просто когато може и сложно". ВСИЧКИ малки снегорини работят на принципа на шнек без турбина, и последният освен че яде снега си го и хвъля перфектно. Ако заданието беше да се подържа планински проход бих подходил към твоята концепция но в случая ми се струва безсмислено. Мое мнение.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Глей ся,явно верно говим на различни езици.Но определено не ми се спори.По твоята логика,въпросните 400м можеш да ги изринеш и с лопата.Пожелавам ти успех.Никъде не съм писал за Джуган.И продължавам да твърдя,че няма смисъл от шнек без турбина.Обясних и защо.Покажи ми снимка на роторен снегорин без турбина.Не на кола с гребло.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=MaiO9...eature=related Ето тук влизай и гледай. Има един куп такива. С лопата може да ринеш ти, аз съм се механизирал.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Събрах малко матреял за различните типове:
            V-гребла:
            http://www.youtube.co/watch?v=_dvHAZ...eature=related, http://www.youtube.co/watch?v=CyFxkV...eature=related
            само шнек без турбина:
            http://www.youtube.co/watch?v=OxYXOyX5WTQ
            само турбина, без шнек(преди турбината е добре да има още един раздробител на същият вал, а някои имат по няколко лопатки на вала 20-40см пред турбината, които помагат на снега да влезе в турбината):
            http://www.youtube.co/watch?v=KPDg2uKOktw
            http://www.youtube.co/watch?v=d6T5b8...eature=related
            Ето и една комбинация - гребло, което завършва с вентилатор(турбина не е правилното): http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=q687KmHWPA4

Насочвам се към варианта: един роторен и едно V-гребло. Греблото се прави лесно, роторният вероятно ще е шнеков - пак ще умувам. Щото пък турбинният изглежда по-лесен за направа.

Доколкото виждам, оптимума за диаметър 60см на турбината и шнека са:
            турбина около 500об/мин, шнека, който подава на турбината – 60-100 об/мин.
            Колко трябва да са оборотите при едностепенна, само шнек – може би 200-250 об/мин на шнека? Или около 100? Диаметър на шнека - 50см?

Сериозните почиствания гледам: две машини с гребла и зад тях един роторен, пак две с гребла и след тях роторен и още една тройка. Което значи, че само с гребла наистина натрупва много сняг, а само с роторен е неефективно – но това е при редовно почистване все пак. На първите клипчета – V-гребла и сериозно навяване, мисля, че право гребло не може да се справи. А нашата нужда ще е такава – по-рядко почистване, но може да има сериозни навявания.
            Последно редактирано от SJ410; 17-02-12, 10:12. Причина: допълнение

Коментар

Ето го моят вариант: http://www.reistindustries.com/snow-throwers.php 120см широк, 40см диаметър, иска 15 коня мотор. Само не знам задължително ли е да е толко "дебел" валът. И разни хускварни гледах а и руската нева - всички са с "дебел" вал. Дали е конструктивна особеност или функционална? и ако изхвърля на повече места - 2 примерно дали ще е по-леко на двигателя? гледам некви електрички изхвърлят по цялата дължина и не въртят шнек, ами нещо като дъска...

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
                Ето го моят вариант: http://www.reistindustries.com/snow-throwers.php 120см широк, 40см диаметър, иска 15 коня мотор. Само не знам задължително ли е да е толко "дебел" валът. И разни хускварни гледах а и руската нева - всички са с "дебел" вал. Дали е конструктивна особеност или функционална? и ако изхвърля на повече места - 2 примерно дали ще е по-леко на двигателя? гледам некви електрички изхвърлят по цялата дължина и не въртят шнек, ами нещо като дъска...
                Ми не знам защо е толкова дебел вала, честно. Иначе за на двете места, демек през два шнорхела в две посоки ако ти е идеята си мисля че е безсмислено, то затова е и направено да се управлява посоката на изхвърляне. По принцип се правят две управления, едното за посока, другото за ъгъла на излитане на снега. А гледам че това което си избрал е и с хидравличен мотор...... Това с дъската е за тези които не могат да си направят шнек

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=MaiO9...eature=related Ето тук влизай и гледай. Има един куп такива. С лопата може да ринеш ти, аз съм се механизирал.
                  Нещо яко се бъркате.И ти ,и колегата SJ410.Никъде няма роторен снегорин само със шнек.Турбината е зад шнека.Загледайте се по-внимателно в клиповете.Оборотите на шнека са малки.На него работата му е да разбие снега и да го "подаде" към турбината,която зад него.Тя го хвърля.Сътношението на оборотите на шнека към турбината е минимум 1:4.Иначе НЯМА да работи!!!

Коментар

Ми не знам защо е толкова дебел вала, честно...
                    Аз пък знам.Дебелият вал заема повече място,което иначе би се заело от...сняг.И тогава тези 20 коня ще умрат в миг...Обаче така дебита на машинката пада и трябва да се движи по-бавно.За един роторен снегорин са важни 2 неща.Мощност и обороти.

Коментар

Соти е много прав. Дебелият врат компенсира малката мощност, чрез намаления дебит на сняг. Отделно така шнека е много по-здрав и най-важното много по лек.

Не ви ли е неудобно да пуснете клипа с Унимога. Тъкмо го бях преживял и спях спокойно...
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                        Нещо яко се бъркате.И ти ,и колегата SJ410.Никъде няма роторен снегорин само със шнек.Турбината е зад шнека.Загледайте се по-внимателно в клиповете.Оборотите на шнека са малки.На него работата му е да разбие снега и да го "подаде" към турбината,която зад него.Тя го хвърля.Сътношението на оборотите на шнека към турбината е минимум 1:4.Иначе НЯМА да работи!!!
                        Няма друг път Аз го имам вкъщи и съм го използвал доста години.

Коментар

Снимай това което имаш в къщи.

Коментар

Може и да го снимам, иначе не е като да не знаеш къде да дойдеш.

Коментар

Днес сутринта се загледах в греблото на трака който чистеше паркинга. Бях сънен и първоначално не вдянах какво не му е наред. Беше V, ама обърнато да събира снега (беше малко сняг- 7-8 см ). И после взе че изправи греблото и аз се събудих . Оказа се гребло от две части управлявано май с хидравлика. Става на V, обратно V, да бута на страни(ляво-дясно) или направо.
                              Разбира се, това гребло си струва едни здрави пари и си заслужава само в определени случаи. Нямам си идея дали (колко ще струва) може да се направи в полу-домашни условия, но идеята определено ми хареса.
                              Тук може да се види как изглежда (едва ли са само тези) http://www.westernplows.com/wp/index.php

П.п.
                              Май си трябва и по-тежка машина да го разхожда
                              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                              Lexus LS430

Коментар

От това гребло по-добро няма, в нашия край има ли над 2м. преспи се чистят само с такова гребло - естествено бутано от БАТ1
                                Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X