Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за снегопочистване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за снегопочистване

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    ... Това е и логиката на онези заграждения дето ги имаше во време оно покрай пътищата през зимата.Отдавна ги няма вече де...
    Е те това го казах и аз на съседа, но накрая решихме, че някой ще ни ги открадне, ако поставим. А за 4-5 коня двигателче - сори, не бях проверил как стоят нещата ...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Какво ли няма да измисли човек, само и само да не си купи Унимог
      Аз на Унимога му бех фърлил око като се оглеждах за високопроходима кола. ОБАЧЕ - оказа се камион. Нема им пълна гушите и с нова шофьорска книжка, си казах А и цените бяха - над 10000

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
        Е те това го казах и аз на съседа, но накрая решихме, че някой ще ни ги открадне, ако поставим. А за 4-5 коня двигателче - сори, не бях проверил как стоят нещата ...
        Че ще ви ги гепят то е ясно, особено ако в района се навъртат чернокраки. Ако са метални ясно, ако са дървени са идеални за отопление. По принцип се слагат откъм преобладаващо наветрената страна на пътя но не до самият път а на разстояние за да издърпат образуването на преспите по-далеч от пътя.
        А двигателче 4 коня ми върти ръчният снегорин и хвърля сняг на 4-5м. но ширината на шнека е 50см. Там и няма турбина з да хвърля снега а шнека събира снега по средата и един плосък сектор го засилва, но това не работи при големият снегорин. А пък при тежък сняг направо е трагедия. Замисли се че трябва да отдаваш въртеливо движение на два агрегата-шнек/могат да бъдат и два в коша/ и турбина. Абе трябва си як двигател, това е.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ще драсна няколко реда и то защото саморая го заслужава .Ама не смея . Ми аджеба там кадето мине саморая кой друг и то било снегорин ще мине Ванката като знам каде живее що не си копи снегорин а саморай ресорния модератор може да почисти темата от спамери като мен.
          Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
            Ще драсна няколко реда и то защото саморая го заслужава .Ама не смея . Ми аджеба там кадето мине саморая кой друг и то било снегорин ще мине Ванката като знам каде живее що не си копи снегорин а саморай ресорния модератор може да почисти темата от спамери като мен.
            Проблемът е, че отивам с витарата а самураят си седи там. Всъщност проблемът не е нерешим за мен и не знам заслужава ли си играта. Проблемът е повече за съседите. А за шейната - яко тегли, но наистина не искам да я унищожа. Залепналата за снега витара я дръпнах с шейната, ама да се мъчи дълго не е добре. То и гребло на самурая нема да му се отрази добре на съединителя.

Я друг въпрост: ако се праснат по две гуми една до друга, самурайчето сигур ще може да върви "по снега" без да затъва ...

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
              Проблемът е, че отивам с витарата а самураят си седи там. Всъщност проблемът не е нерешим за мен и не знам заслужава ли си играта. Проблемът е повече за съседите. А за шейната - яко тегли, но наистина не искам да я унищожа. Залепналата за снега витара я дръпнах с шейната, ама да се мъчи дълго не е добре. То и гребло на самурая нема да му се отрази добре на съединителя.

Я друг въпрост: ако се праснат по две гуми една до друга, самурайчето сигур ще може да върви "по снега" без да затъва ...
              Ами аз съм все едно с по две 35/13.5, ама пак си трябва двигател да ги търкаля.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                А защо трябва да хвърля снега на 30м, не може ли по-наблизо и с по слаб мотор? Или по-бавно и пак с по-слаб мотор.
                За жалост не може.По-бавно и с по-малък мотор няма да гребе и няма да хвърля.И ще запуши изхода на турбината.Пробвахме и така и така.Последно бяхме сложили дизел от Пежо 306,ама със скоростната кутия,така че имах възможност да си поиграя с 5 предавки.Горе долу прилично работеше на 4-та.На 3-та запушва,а на 5-та няма дУша.Оборотите може да си сметнете и сами.
                За това съм стигнал до извода че трябва мощен двигател със голям ВМ.Както навсякъде си трябва...
                П.П.В нета има клипчета на снегорини,които рият преспи от по 5-10 метра.Турбините са по 4-5 метра в диаметър,а мотора стига до 3000 конски сили.Обикновено са сложени на предницата на локомотив...Вадете си изводи...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Да Ви споделя опита си от последната неделя. Пак имаше навявания по пътя към вилата(15-20 см на места) и минах с витарата доста засилен, за да преодолявам преспите. После по стара канадска рецепта закачих на моторната шейна едно пано от ограда (квадрат около 1.50х2.20м номер 12, с мрежа с около 4 см квадратчета) и започнах да го тегля по пътя. Това чудо започна да качва снега отгоре си и изравни пътя перфектно, като на минаване сваляше м/у 2 и 4см. След две минавания вече можеха да минават и леки коли. Яд ме е , че не се сетих да снимам клипче! Освен че сваля снега, ами го и утъпква и изравнява.

Коментар

Какъв джип, я по една моторетка
                    Прикачени файлове
                    Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

• От: Джип за снегопочистване

Първоначално публикуван от rumenlibia Преглед на мнение
                      Дъската е широка 210 см. с двоен триъгалник за повдигане , върти се на ляво и дясно . Може да се регулира ъгала на работа спрямо условята . Копирал съм я от един стар Унимог . Повдига се равномерно от двете страни , и не увисва като на трактор . Отминалите дни чистих 40 см. сняг и работи много добре . Захванал съм я с ушета 1см. дебели на дупките кадето се хваща оргинално бронята , стана уникално . Вчера в Самоков валя и бързах да си свърша работата за да запиваме , ударих се в един тротоар с 40км. и нищо не помръдна освен че джипа се завъртя обратно по посоката на движение . Поздрави .
                      Колега,ако не си продал греблото, дай тел.за връзка СПЕШНО

Коментар

Първоначално публикуван от bobii Преглед на мнение
                        Колега,ако не си продал греблото, дай тел.за връзка СПЕШНО
                        Съжалявам , но заминаха и двете , едното отпътува за Русе а другото за Варна . След 4-5 дни ще има още две готови , но едното е капарирано . 0896659886.

Коментар

Специален поздрав за Хънтара http://www.youtube.com/watch?v=_dhDl...eature=related
                          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                            Специален поздрав за Хънтара http://www.youtube.com/watch?v=_dhDl...eature=related
                            Еееееее благодарско Любимото ми Субару бусче Седем са ми минали през ръцете и последното съм си го оставил на село в гаража, но не бях виждал товарен вариант а знам че има. Велика машина е!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                              Какъв джип, я по една моторетка
                              Някой от тея моторетки имат кардан и към колелото на коша.Т.е. 3Х2 .
                              0888 364 731

Коментар

Я вижте кмета на пернишко село как се справя със снега: http://novatv.bg/news/view/2012/02/0...2%D0%B2%D0%BE/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X