Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обявявам ли джипа за откраднат?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да обявявам ли джипа за откраднат?

ОТБОЙ. ВСИЧКО Е НАРЕД

Първо ще помоля модераторите да проявят толерантност и да преместят темата в правилен раздел, малко се чудех къде да я сложа.

Започвам от началото. Преди време спрях да ползвам сервиза, в който ходех, сервиз който намерих от форума и се пренасочих към друг вариант. Причините бяха няколко, но нищо драматично и нямам лоша дума за този сервиз.
    Почнах да ходя при един човек, оправяше коли в гаража си, имаше познания за джипа, караше подобна кола. Не разбирам хич от коли съответно оценката ми на сервизи и майстори е по-скоро субективна - имам проблем, карам я, нямам проблем, доволен съм.

Доста време ми оправяше колата този човек, ходеше и търсеше части на старо, когато беше уместно, идваше да я взема от пред вкъщи. По-късно се наложи да подкарам старият си Пасат, дадох му го с всичките проблеми и го получих обратно стегнат и готов за нови подвизи.

Имаше само един лек проблем, имаше един период от три дена, в който не ми вдигаше телефона. Търсих го доста, трябваше ми да знам кога ще е готова колата. Най-накрая се обади и ми обясни, че бил в ареста. Били му докарали някакъв мотор, после дошла полицията и се оказало, че е краден.

После му оставих джипа пак, смяна на лагери в задния диференциал. След два дена невдигане, ми вдигна и каза че бил много болен, иначе лагерите са поръчани. На следващият ден му звъннах и каза, че точно кара да вземе лагерите и ще ми се обади по-късно.

Оттогава не съм го чувал, това беше миналият четвъртък. Звъня всеки ден, пиша смс.
    Ходих до там, но не знам точно къде живее, знам само гаража. Колата му я няма отпред, моята също, възможно е поне едната да е вътре.

Утре ще ходя пак, ще обиколя да разпитам, някак си не очаквам да намеря нещо.

Търся от вас съвет - да обявявам ли колата за открадната, какво да правя?

Да добавя, че му знам само първото име, нищо друго не знам за него.
    Последно редактирано от Goblin; 14-11-11, 16:37.
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: Помощ! Да обявявам ли джипа за откраднат?

По-добре се разходи и попитай кибиците къде да го намериш. Щом ремонтира автомобили той не го прави само на тебе - все някой ще му знае координатите.
    Ако обявиш автомобила и след малко го намериш "майстора" после какво ще кажеш на ченгетата?
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Утре ще ходя да обиколя хубаво и да го свърша това. Но това невдигане на телефона ми се струва умишлено, затова мислите ми отиват в тази насока.

Така или иначе нямам кой знае какво да направя освен да поразпитам за час два там.
      Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Според мен, да, обявявай я за открадната като обстойно обясниш каква е пред историята както тук си го направил. Ако наистина са го арестували за краден мотор бързо ще го открият. А ако не е така, един господ знае какво прави с твоята кола.
        Последно редактирано от Явор-Vromos.com; 10-11-11, 19:10.

Коментар

И аз мисля че е добре "да си вържеш гащите" пред полицаите! Може и да си се вози някъде по чукарите,но може и други работи да е свършил!
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Отговорът е "Не". Търси другите начини и не влизай в ситуация, дето е незаконна.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Димитров Преглед на мнение
              ...Така или иначе нямам кой знае какво да направя освен да поразпитам за час два там.
              ... и да смениш пак майстора, като си вземеш колата!

Дано, всичко е наред и да си прибереш джипката още утре! Успех!

Коментар

Не можеш да обявиш колата за открадната, защото доброволно си му я дал. По-скоро става въпрос за обсебване ако не е в гаража му за ремонт. Ако не го намериш утре и не си вземеш колата, отивай в районното и пускай жалба иначе може и да не я видиш никога повече.
                П.П. Много е вероятно "баш майстора" пак да е в клетката (и пак невинен, разбира се...)
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Не прибързвай. Може нещо да му се е случило. Проучи повече за него както те посъветваха по-горе и опитай да го намериш.

Коментар

Варианта да му се е случило нещо (най-вероятно да е на топло пак) го приемам, надявам се утре при по-обстойно търсене да намеря някой с информация.

Ако не - за нещастие и мен ме глождят мисли, какво ли може да се случва в момента с джипа - един вид от мое име.

Някой може ли да ми каже - жалба трябва да пусна в РПУто, което е най-близо там или ... ?
                    Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Доколкото разбрах става въпрос за стар пасат?
                      Ако не струва повече от 1000-1500 лева не мисля, че някой ще си сложи беля на главата да го краде, и разпродава на части(примерно)
                      Просто парите които ще вземе за крадена кола не покриват риска.
                      Е, има и такива хора дето за 200 лева ще го направят, но в случая човекът има сервиз, гради си някакво име, и т.н.
                      Аз не бих прибързвал.

Но може би е добра идея да отидеш в полицията и да разкажеш подробно какво се е случило. Поне, ако е извършил някоя друга глупост, полицията ще има още една следа.
                      Но надали, най-вероятно има някакви проблеми човекът...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако пускаш жалба(което те съветвам след утре), напиши реалната ситуация. В РПУ-то вероятно ще те посъветват да изчакаш още. Документите при него ли са? Мисля, че с колата няма да имаш проблеми, въпроса е какво прави тои с нея. Късмет!
                        VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          Доколкото разбрах става въпрос за стар пасат?
                          Ако не струва повече от 1000-1500 лева не мисля, че някой ще си сложи беля на главата да го краде, и разпродава на части(примерно)
                          Просто парите които ще вземе за крадена кола не покриват риска.
                          Е, има и такива хора дето за 200 лева ще го направят, но в случая човекът има сервиз, гради си някакво име, и т.н.
                          Аз не бих прибързвал.

Но може би е добра идея да отидеш в полицията и да разкажеш подробно какво се е случило. Поне, ако е извършил някоя друга глупост, полицията ще има още една следа.
                          Но надали, най-вероятно има някакви проблеми човекът...
                          Не си разбрал Коле, за джипа иде реч.

Коментар

Не знам каква е точно процедурата в България, но мисля че не би следвало да е проблем да можеш да направиш една декларация в участъка, декларация ли ще е какво ще и е името не знам, в която да ИНФОРМИРАШ че от дата Х ти не знаеш къде е колата ти и какво се прави с нея. Описвайки съвсем точно какво се е случило.

Не с цел да я издирят, а с цел утре ако ти цъфне усмихнат орган (на реда ) на вратата и те пита "... Кажи сега пиле защо намерихме твоята кола еди къде си, а бронята с номера и - в разбитата витрина на обраната бижутерия Y ?" гащите ти да са вързани.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

В районното, на чиято територия е "майсторчето". Ако е заключен пак е най-вероятно да е там, но щом го няма от дни или е в Столична следствена за 72 ч. (или постоянно) или е заминал нанякъде. Дано да не е арестуван, че иначе филма ще е голям, дори колата да ти е в гаража му. Телефона му свободно ли дава или е изключен?
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X