Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Главоболия със секретна гайка...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Главоболия със секретна гайка...

определено са ти излишни тия "секрети" във Финландия... Джантата не бутилка с водка
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Такааа...Днес направихме опит със заварка. Всъщност, решихме да пробваме първо със една от свалените гайки, защото не бяхме сигурни от какъв точно материал са секретните, и дали ще може да се заваря. И се оказа че, няма да стане. Аз от заварки не разбирам, но заварчика каза че, били някаква сплав, много мека и няма да стане. Утре борбата продължава... с по-груби методи. To be continued...
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        Ето ти едно различно предложение. Сложи отново ключа на гайката вземи един чук - поне 1000гр. и го стресирай няколко пъти без жал. Може и да тръгне. Е може и да не иска. Като биеш е хубаво да е през метален дорник да не ти отплесне съветника в джантата.
        Това за съжаление, не помогна. Беше приложено още при първия отказ на гайката да се развие.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        А за какво са ви тия "секретни" болтове. Като купих колата на жената имах такъв болт. Ама ключа го нямаше. Наложи се да вляза в квартала с горящите варели и мнoгoто татуировки. Местния гумаджия-магьосник-гангстер само попита "твоя ли е" и като му показах $50 само се метна в нея, вкара я в един гараж и след 4 минути ми ги донесе в шепата си. В готините кватрали само цъкаха с език...
        За съжаление, си нямаме такъв квартал тука. Аз обиколих всички гумаджийници наоколо (в това число и два от най-големите магазин-сервизи за гуми във Финландия), като си мислех че, може би ще имат лесно решение срещу някое и друго евро, но уви....всички вдигат рамене и казват..."щом нямаш ключ, неможе да я развием". Само в официалния Jeep сервиз се наемат да го оправят, ама за там да не ви разказвам сега... Не съм стиснат...не пестя пари когато става въпрос за колата, но повече от 100 евро за разпробиването на един болт немога да дам...сърце не ми дава. Все пак съм българин...

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        определено са ти излишни тия "секрети" във Финландия... Джантата не бутилка с водка
        И бутилка водка да беше, пак нямаше да я откраднат...просто щяха да дойдат и да ме питат дали не искам да я изпием заедно...

А секретните гайки ги държа, само защото много често пътувам в Русия с колата.
        Последно редактирано от Radosl81; 05-11-11, 22:39. Причина: допълнение

Коментар

С нещо такова няма ли да стане?

http://www.ebay.co.uk/itm/1-2-Twist-...ht_3606wt_1165

http://www.ebay.co.uk/itm/DRAPER-89766-LOCKING-WHEEL-NUT-REMOVAL-SET-4-PIECE-/190385075936?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item2c53d5b6e0#ht_960wt_1165

п
          .п. Знам, че секретната гайка има въртяща се втулка отвън, но тя може да се завари, нали?!
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
            Такааа...Днес направихме опит със заварка. Всъщност, решихме да пробваме първо със една от свалените гайки, защото не бяхме сигурни от какъв точно материал са секретните, и дали ще може да се заваря. И се оказа че, няма да стане. Аз от заварки не разбирам, но заварчика каза че, били някаква сплав, много мека и няма да стане. Утре борбата продължава... с по-груби методи. To be continued...
            Нещо са те пързулнали вижда ми се има ръжда по тях , нама начин да не се заварят , проблема с заварката стои при по-твърдите .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Никакъв проблем няма със топлината и евентуално повреждане на джантата. Поне докаро не заседнеш няколко минути на електрожена. За заваряването питай някой друг заварчик. Или просто го накарай тоя да се пробва, защото заварката не е много философска. Щом аз съм правил такива и са ставали, заварчик съвсем ще може.

И още: ако не иска да се развие, докато е още топло, пробвай и като изстине. Също е разумно да се пробва като са развити всички други гайки (те всички заедно леко променят формата на джантата).

Ако не - кварталът с горящите варели и многото татуировки във Финландия се нарича Venaja (форумът не изкарва правилните букви а с две точки отгоре, ама вярвам, че ще го намериш). Там няма да те питат дали е твоя и ще ти излезе даже по-евтино от $50.
              Последно редактирано от Ясен; 06-11-11, 05:13.

Коментар

КОлкото и мека да е сплавта, то тя трябва да е достатъчно здрава за да се сложи на гумата....
                Тя (сплавта) явно наистина е мека за да се разплеска така, но трябва да е желязо. Пробвай го с магнитче (дори с това от лепките по хладилника) и ако го хваща - заварявай смело и безотговорно - ще стане. И докато е горещо - развивай смело.
                Постави мокър парцал около мястото, за да не ти повредят лака, пръските от заваряването.
                С разпробиването ще се видиш в приключение и най-вероятно ще повредиш резбата.
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Щом болта е стоманен няма начин да не може да се завари явно на заварчика не му се занимава . А като го гледам как се е размазал не нещо твърдо и закалено . Подлагаш под болта парче клингерит или някаква ламаринка да не повредят лака на джантите пръските и заваряваш смело . Твоите джанти са благодатни за тая работа защото болта все пак стърчи навън в по голямата си част има алуминиеви джанти където до болтовете не можеш да бръкнеш с почти нищо . Заварявал съм на всякакви джанти желязни ; алуминиеви ; ефтини ; скъпи проблеми няма алуминия топлоотдава много бързо така че няма начин с такова кратко нагряване да повредиш нещо. Втория варянт е да набиеш подходящ камък от гедори по лесно се набива камък тип звезда но и шестостенен става но трябва да е от по яко гедоре тия от магазин за левче не стават за целта . Тука почти всеки кваратален гумаджия така процедира като не се отвият секретите набива с голям чук някоя от страните на кръстачката и готово . Правил съм и двата варянта доста пъти и винаги успешно без последствия за джантата и автомобила .
                  Последно редактирано от sek.1; 06-11-11, 06:15.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                    С нещо такова няма ли да стане?

http://www.ebay.co.uk/itm/1-2-Twist-...ht_3606wt_1165

http://www.ebay.co.uk/itm/DRAPER-89766-LOCKING-WHEEL-NUT-REMOVAL-SET-4-PIECE-/190385075936?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item2c53d5b6e0#ht_960wt_1165

п
                    .п. Знам, че секретната гайка има въртяща се втулка отвън, но тя може да се завари, нали?!
                    Всъщност, въртящата се втулка се маха много лесно. Аз моята я махнах вчера. Не знаех, че има такива комплекти. Досега щях да съм я развил...Това ми се струва най-лесното решение. Благодаря...

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Нещо са те пързулнали вижда ми се има ръжда по тях , нама начин да не се заварят , проблема с заварката стои при по-твърдите .
                    Пързулнал се е сам...ама това е друга тема.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Ако не - кварталът с горящите варели и многото татуировки във Финландия се нарича Venaja (форумът не изкарва правилните букви а с две точки отгоре, ама вярвам, че ще го намериш). Там няма да те питат дали е твоя и ще ти излезе даже по-евтино от $50.
                    "Кварталът" Venäjä ми е доста добре познат. Още повече, че го посещавам често. Имам си обаче причини да не прибегна до тоя вариант.

Ще видя днес какво ще направя. Ако не ги развия, поръчвам си един комплект, от тия дето показа колегата по горе. Мисля че, тогава вече ще се развие.

Коментар

"Кварталът" Venäjä ми е доста добре познат. Още повече, че го посещавам често. Имам си обаче причини да не прибегна до тоя вариант.

Ще видя днес какво ще направя. Ако не ги развия, поръчвам си един комплект, от тия дето показа колегата по горе. Мисля че, тогава вече ще се развие.
                      А ние докато чакаме дали да наспапим яката на тема "Причините на Радо да не ходи в квартала с горящите варели"?
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Сагата днес приключи. По много прост начин. Въпросната гайка, е вече на боклука, заедно с цялото си комплектче. Вариантите, които си бях намислил за днес бяха...да пробвам да набия някой подходящ камък от гедорето или да пробвам с тръбен ключ. И ако не помогне това, щях да поръчвам от тия специалните комплекти. По пътя обаче, ме осени една идея, която взе че проработи, и не се стигна до другите методи. Взех ключа на секретните гайки и го разпробих от обратната страна, срещу всеки щифт...със свредло 3 мм. През отворите, избих всички щифтчета. Премерих ги, оказаха се 5 мм. Разпробих отворите на щифтчетата до 6 мм и набих нови със същия диаметър. Пробвах дали влиза в гайката...не иска. С големия чук го накарах да влезе. Като усетих, че вече опряха "чело в чело", набих още няколко пъти. Усетих, че се хванаха здраво и с дългото рамо като напънах...раз...това беше. Искам да благодаря, на всички които се включиха със съвети и идеи. Наздраве...

Коментар

Писал съм заедно с теб, и изтрих всичко, че не е добре да се учат децата тук.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            Писал съм заедно с теб, и изтрих всичко, че не е добре да се учат децата тук.
                            Ами, то малко по-горе има линк за специален инструмен, развиващ тези гайки. Така че, който искал да се учи, се е научил вече. Кажи, поне да знаем и ние твоя метод.

Коментар

Преди година и аз имах същия проблем със точно такива гайки. Разрешихме го с набиване на камък тип звезда като преди това махнахме пръстена около главата и естествено. След това сложих такива гайки.
                              GRAND CHEROKEE 4.7
                              Добромир Добрев
                              O898633718

Коментар

Ами, то малко по-горе има линк за специален инструмен, развиващ тези гайки. Така че, който искал да се учи, се е научил вече. Кажи, поне да знаем и ние твоя метод.
                                Нашите улични търговци на гуми надали пазаруват в и-бея. Ама секач могат да си купят и от битака. И после по посока обратна на часовниковата с домоуправителя - 5 - 10 минути.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X