Здравейте на всички. Съжалявам, че не направих снимки, но ще се опитам да обясня. Имам (макар че, всички финци ми се чудят защо ли са ми) по една секретна гайка на джантите. Сега, като дойде време да слагам зимния комплект гуми, се оказа че, двете от тях са така затегнати, че немогат да се развият. Което е странно, защото съм ги стягал аз и обикновено ги стягам по-слабо от нормалните гайки. Двете си се развиха както трябва, но на третата се счупи и ключа. те са от типа...
...ето този
(снимката е от интернет). Като се мъчих да я развия с въздушния пистолет (не са стягани с него), се счупи едно от щифтчетата в ключа, а другото се изкриви и излезе. А и отворите на гайката станаха като канал...много се замаза положението. Сега се чудя, как да спасявам положението. Имам няколко варианта, които искам да споделя, и се надявам да ги обсъдим и да намерим най-добрия. Знам че има хора тук, с точни познания по въпроса. Става въпрос за гайката, която вече и да имам ключ, той неможе да ми помогне. Та едната от идеите ми е, да се завари някаква обикновена гайка върху нея и после е ясно. Тук имам опасения за джантата. Алуминиева е и ме е страх да не и се случи нещо от високата температура. А и е ужасно скъпа. И съм на път да отхвърля този вариант. А и не знаем точно от какъв материал е гайката. Заварчика с който се консултирах каза че ще стане. Ама мен ме е шубе. Знам че има и заварчици тук, така че, моля да споделите мнение. Другия вариант който си мисля е чрез разпробиване. Заедно с болта. Не съм мерил болта, но примерно ако е 12 със свредло 11 мисля че ще стане, и натам е ясно. Та...айде да видим какво ще измислим. Всякакви предложения са добре дошли. Става въпрос за колата от подписа ми. А джантите са Мak Тhrust 9j20 Hyper Silver ама това едва ли има значение. Поздрави...

Коментар