Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Главоболия със секретна гайка...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Главоболия със секретна гайка...

Здравейте на всички. Съжалявам, че не направих снимки, но ще се опитам да обясня. Имам (макар че, всички финци ми се чудят защо ли са ми) по една секретна гайка на джантите. Сега, като дойде време да слагам зимния комплект гуми, се оказа че, двете от тях са така затегнати, че немогат да се развият. Което е странно, защото съм ги стягал аз и обикновено ги стягам по-слабо от нормалните гайки. Двете си се развиха както трябва, но на третата се счупи и ключа. те са от типа......ето този (снимката е от интернет). Като се мъчих да я развия с въздушния пистолет (не са стягани с него), се счупи едно от щифтчетата в ключа, а другото се изкриви и излезе. А и отворите на гайката станаха като канал...много се замаза положението. Сега се чудя, как да спасявам положението. Имам няколко варианта, които искам да споделя, и се надявам да ги обсъдим и да намерим най-добрия. Знам че има хора тук, с точни познания по въпроса. Става въпрос за гайката, която вече и да имам ключ, той неможе да ми помогне. Та едната от идеите ми е, да се завари някаква обикновена гайка върху нея и после е ясно. Тук имам опасения за джантата. Алуминиева е и ме е страх да не и се случи нещо от високата температура. А и е ужасно скъпа. И съм на път да отхвърля този вариант. А и не знаем точно от какъв материал е гайката. Заварчика с който се консултирах каза че ще стане. Ама мен ме е шубе. Знам че има и заварчици тук, така че, моля да споделите мнение. Другия вариант който си мисля е чрез разпробиване. Заедно с болта. Не съм мерил болта, но примерно ако е 12 със свредло 11 мисля че ще стане, и натам е ясно. Та...айде да видим какво ще измислим. Всякакви предложения са добре дошли. Става въпрос за колата от подписа ми. А джантите са Мak Тhrust 9j20 Hyper Silver ама това едва ли има значение. Поздрави...
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

От: Главоболия със секретна гайка...

Ако те е страх за джантата разпробиваш и после на спокойствие развиваш квото е останало като махнеш джантата

Болта не е интересен, по-добре снимай джантата
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Само разпробиване!Болта е закален и става трудно с обикновенни свредла.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Макар че, е вече тъмно, ходих и направих няколко снимки. Ето какво е положението...

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
        Само разпробиване!Болта е закален и става трудно с обикновенни свредла.
        Свредла и машини имам...там проблема е, че ще се хване трудно центъра...
        Последно редактирано от Radosl81; 04-11-11, 19:28. Причина: ,

Коментар

Според мен няма проблем да се завари и няма риск за джантата

Също така има достатъчно място да пробваш с тръбен ключ
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сложи върху секретния болт най-голямата гайка която можеш да хванеш на гидорето без да пречи джантата. Завари я отвътре. Така няма да пострадат джантите. Отвивай докато е топло.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Сложи върху секретния болт най-голямата гайка която можеш да хванеш на гидорето без да пречи джантата. Завари я отвътре. Така няма да пострадат джантите. Отвивай докато е топло.
              Да, моята идея беше точно такава. Мисля си обаче, че гайката ще се нагрее до степен, че да повреди джантата...
              Последно редактирано от Radosl81; 04-11-11, 18:35. Причина: ,

Коментар

От туй повече няма кво да я одрискаш! Взимай една по голяма гаика м16-м18 заваряй CO то от вътре и развивай!! Успех!!
                Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                  Да, моята идея беше точно такава. Мисля си обаче, че гайката ще се нагрее до степен, че да повреди джантата...
                  Няма, няма. не е нужно заварката да се прави от раз. Со кротце, со благо и со малко кютек. Гайките са ти ментета. Моите си ги завивам и развивам с гайковерта.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                    ... Мисля си обаче, че гайката ще се нагрее до степен, че да повреди джантата...
                    Нищо няма да й стане на джантата. Ако те притеснява толкова - увий един мокър парцал около мястото на заварката.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

За този модел джанти -заварявай смело.При моите не е така.
                      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                      Grand 3.1TD
                      0898 620 306 Стоян

Коментар

А тия чопчета дето са се изпотрошили, не могат ли да се заменят. Пробиваш надолу и набиваш ново(по-дълго) чопче от по-здрав материал.

Упс, май пишеше, че и ключа е заминал
                        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                        Lexus LS430

Коментар

А за какво са ви тия "секретни" болтове. Като купих колата на жената имах такъв болт. Ама ключа го нямаше. Наложи се да вляза в квартала с горящите варели и мнoгoто татуировки. Местния гумаджия-магьосник-гангстер само попита "твоя ли е" и като му показах $50 само се метна в нея, вкара я в един гараж и след 4 минути ми ги донесе в шепата си. В готините кватрали само цъкаха с език...
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Онзи ден се зблъсках със същия проблем и след като не помогна камъка от гедоре който набих отгоре (в повечето случай помага)заварих по голяма гайка в средата и се отви от раз.Успех.
                            ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Ето ти едно различно предложение. Сложи отново ключа на гайката вземи един чук - поне 1000гр. и го стресирай няколко пъти без жал. Може и да тръгне. Е може и да не иска. Като биеш е хубаво да е през метален дорник да не ти отплесне съветника в джантата.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X