Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TV за автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TV за автомобил

Здравейте. Имам следния проблем.
    Подариха ми TV 14 инча за джипа който много ме зарадва че ще обзаведа още гарсониерата. Той е втора ръка и се захранва с 12 волта както и пише отзад. Понеже не тръгваше го закарах на майстор. Той смени нещо което е за смяна и ми каза, че трябва да се захранва с 14 волта ток и ако падне надолу няма да може да работи. Включих го в джипа картината почти я нямаше и шумеше дори и при запален двигател. Днес го включих в БМВ то картината се избистри при запален двигател.
    Въпроса ми е следния: Как така TV за автомобил трябва му ток 14 волта и защо акумулаторите не могат да го захрянят.
    П.С. TV е бил взет от камион

От: TV за автомобил

Модел ТВ --> Гогле --> четене на юзер мануала. Там трябва да е описано в какъв диапазон на захранващото напрежение трябва да работи.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не. Модела е SILVER и е 10 инча, а не 14 както съм писал.
      Между другото изобщо не съм на ясно с токовата техника и особено с такива уреди.

Коментар

Ако е свален от камион те не са ли на 24волта? Това колко инча е мисля, че няма никакво значение.

Коментар

Виж какво пише на лепенките отзад на телевизора . Търсиш нещо на което на пише Input : и някакъв волтаж .Принципно тази техника работи между 11 и 15 волта .
          Лудак

Коментар

Точно 12 волта си пише

Коментар

Вьрни го на тоя дето ти го е подарил
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Майстора вероятно му е сложил стабилизатор на напрежение (7812) за 12 V. Входното напрежение трябва да е мин. 14.5V.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7812.jpg
Прегледи:1
Размер:63.3 КБ
ID:5291362
                Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Колега а каква е антената, това е важно.
                  Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                  0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Искаш да кажеш да се смени стабилизатора ли

Коментар

Хич не е ясно какво е сложил майстора и защо му трябват 14в на този телевизор . По принцип нещо по джипа не ти е наред щом не може да изкара 14 волта, може да е на много места проблема. Има начин да се направи захранване и телевизора да работи , но не е евтино (правил съм подобно).
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Антената е от тези стационарните дето са на телевизорите. Но не е от нея. Въпроса е защо иска това животно 14 волта

Коментар

Тая работа с 14-те волта е малко съмнителна. По-вероятно е, поради недостатъци на ел. инсталацията, в телевизора да не стигат всичките волтове от акумулатора.

Другият вариант е, майсторът малко нещо да си е оставил ръцете.

Коментар

Ааа знаеш ли. Тоз майстор ми каза че в телевизора е бърникал някой и си е оставил ръцете.
                            За токовете в автомобила мисля че всичко е наред. Поне на единия щеше да тръгне като хората. Но такова е мнението - трябвали му 14 волта, а пък на него пише 12. Май ще си го имам за паметник.
                            А тези дето ги продават нали и те са за 12 в.. Как работят. Няй вероятно нещо са го скапали.

Коментар

Кажи поне колко ампера му трябват , а и най-важното колко над 14 може да понесе , сега се сетих може да стане лесно , ако държи до 15-16.
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X