Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на счупена подгревна свещ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на счупена подгревна свещ!

Здравейте,колеги.Пускам тази тема,ако може да бъде полезна на някой,тъй като счупих подгревна свещ при опит за развиване.Порових из форума,но не намерих някой конкретно да е описал такава операция.Та значи първо почнах с пробиване на частта,която остана в главата,след това започнах с шпилковадач,но с него нищо не става.Изобщо ако се наложи на някой,да не опитва с такова нещо,защото метала останал от свещта е много тънък и се раздува.След това направих резба с медчик,навих болт и го заварих с телоподаващо,но пак не стана-свещта се чупеше на парчета-не посмах да заваря медчика защото знаете ако се счупи,няма нито развиванв нито пробиване.Не съм опитвал с медчик с лява резба защото намам и не мога да кажа как ще е с него.Последното което ми остана е наваряване с телоподаващото до там че да може да се завари гайка,не болт за да може да се навари хубаво отвътре,(всичко трябва да се почисти много добре).Ако и така не стане,не с отчайвайте,при мен стана от седмия път.Надявам се да съм бил полезен!!!

От: Смяна на счупена подгревна свещ!

Другия път развивай на загрят двигател!

Коментар

Развивах я на загрят двигател!

Коментар

На мен пък наскоро ми направи впечатление в един мануал (за JTD-мотор), че изрично беше написано подгревните свещи да се развиват и завиват при охладен двигател. За свалянето и аз си мислех, че има по-голям шанс да е безпроблемно при топъл двигател... (За щастие нямах грижи на студен двигател)
        Но стягането е особено важно да става на студен двигател с точното усилие

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
          На мен пък наскоро ми направи впечатление в един мануал (за JTD-мотор), че изрично беше написано подгревните свещи да се развиват и завиват при охладен двигател.
          Нали при загрят двигател освен главата се загрява и свеща. Може материалът от който е направена свеща, да се разширява при нагряване и да става по-трудно отвъртането.
          Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
          ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

И аз незнам кое е правилно.Светльо е прав,че и свещта може да се разшири,нали все пак корпусът и е метален.Аз дори парчето го нагрявах с бренерче за да може ако има някаква ръжда да падне.

Коментар

Вчера с едно приятелче сменихме свещите на един сеат но ги развихме на студен двигател и нямаше никакви ядове.
              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
              КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Здравейте в подобен случай сьм чувал ,че заварят и тей много кратно кьса заварката и пак заварява, но божа работа ,пак ако не стане главата долу..
                ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
                Мартин Димитров
                УАЗ

Коментар

Също така внимавайте, че при мен на JTD мотор подгряващата свещ излезе, но заедно с резбата от главата. Трабва да се внимава и като се напъва прекалено силно. До колкото ми е известно това трабва да става като се поразвие малко, после да се постегне в обратната посока и така малко по малко докато излезе независимо дали свещта позволява да се развие леко. И ми препоръчаха WD 40 преди това ако помогне поне малко.

Коментар

Свещ се къса ако е пренатегната или завита накриво и е повлякла резбата. Тогава дали на топъл, дали на замразен двигател ще я отвиваш е все тая.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Само идиотски стегната свещ се къса! Няма значение топъл ли е,или студен двигателя. Така,или инъче правилният начин е ремонт при свалена глава.

Коментар

Най рискован начин за развиването на скъсана свещ е с шпилковадач , пробвал съм как ли не , наваряване , разпробиване , болтове и какво ли не . Последно с шпилковадача , ама и той остана в свеща и следва само един вариянт . ??? Ерозиина машина .

Коментар

Или свещ,която е там от 15-тина години!!!И защо трябва да се сваля главата,това според мен е най,ама най последния изход.Дори и да я свалиш,какво правиш-разбробиваш-и ако мръднеш малко встрани-нова резба,да не говорим,че може вече и да трябва втулка!!!Така че мъчене докато не излезе,след това въртене малко на стартер ако има боклуци да излязат,навиване и газ@!!

Коментар

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
                            Или свещ,която е там от 15-тина години!!!И защо трябва да се сваля главата,това според мен е най,ама най последния изход.Дори и да я свалиш,какво правиш-разбробиваш-и ако мръднеш малко встрани-нова резба,да не говорим,че може вече и да трябва втулка!!!Така че мъчене докато не излезе,след това въртене малко на стартер ако има боклуци да излязат,навиване и газ@!!
                            ...Ама ти вЕрно ли препоръчваш въртене на стартер с наличие на метални и керамични парчета в цилиндъра...!?

Коментар

От къде тези метални и керамични парчета,свещта да не излиза на части.Като изключим счупването и над резбата си излиза цяла,целеничка!Поне при мен беше така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X