Re: Креисерска скорост-при какви обороти?
Недей да се засягаш, мисля че доуточнението имаше място, защото изказано по начина по който го беше написал беше вярно но само за част от автомобилите. За оборотите не визирам само американски автомобили (въпреки че моя специално в града при спокойно каране мнооого рядко надхвърля 2000об/мин) а и резица други конструкции с така подбрани предавателни числа на трансмисията и настройки на двигателя че тези обороти са съвсем нормални за тях. Като пример мога да дам BMW 325Е (Економик) - 2.7 L6 със само 130 кс, но пък оборотомера му беше до 4500 оборота, празния ход беше около 900 но пък при леко подаване на газ на 1000 оборота вече почваше да върти гуми и на практика се движи до 2000-2200 оборота. 
Чероткито за което стана въпрос доколкото съм гледал данните също е с достатъчно дълги дифове и кутията е подбрана така че оборотите да не са много високи при достатъчно бързо движение.
Първоначално публикуван от ceko26
Преглед на мнение

Чероткито за което стана въпрос доколкото съм гледал данните също е с достатъчно дълги дифове и кутията е подбрана така че оборотите да не са много високи при достатъчно бързо движение.
Коментар