Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPSMAP 62s

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: GPSMAP 62s

    Въпросът не е в 8-те часа. А и това не е оправдание. Ако оставя приемника за половин час, за да усредни позиция на точка, това ще даде грешни данни. Второ, при един 8 часов преход, тази грешка ще се добави към съществуващия трак. Може да не е кой-знае колко много, но въпреки това е грешка. Освен това след серия тестове, един от тях направен вчера, при скорост <= 1км/ч 62 не обновява позицията си. И това е истински, реален проблем, за който в момента се разправям със съпорта на Garmin. При направения тест вчера, маркирах точка и отидох на 30 метра от нея. Държейки двата GPS-а един до друг започнах бавно да се придвижвам. 60-ката обновяваше позицията си постоянно, а 62-ката стоеше като закотвена. Крайния резултат, като стигнах до маркираната точка беше - 60CSx показваше актуалните координати, а 62s показваше Distance to destination 27 м. Няма значение колко време стоиш на мястото след това - 62 не обновява позицията си с актуалните координати!
    Иначе не бих се тревожил дали няма да се ядосат Хамериканците. Спирането на GPS не става просто така. А и не мисля, че ще посмеят, защото такситата много ще се ядосат
    Warp. Timewarp.
    Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
    LZ1VAS

    Коментар


    • #17
      От: GPSMAP 62s

      Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
      Въпросът не е в 8-те часа. А и това не е оправдание. Ако оставя приемника за половин час, за да усредни позиция на точка, това ще даде грешни данни.
      Ако ще усредняваш позиция, така или иначе и при 60 такива коорднати ще ползваш. То именно в това се състои усредняването ири 100 координати в диаметър от 6m (ако имаш късмет, иначе повече) ще ти мамери, я квадратна, я аритметична грешка и ще и каже реалните (по-скоро евентуалните) координати на точката.
      Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
      Второ, при един 8 часов преход, тази грешка ще се добави към съществуващия трак. Може да не е кой-знае колко много, но въпреки това е грешка.
      При движение над 4km/h (мисля, че това беше критичната скорост) тази грешка няма да се вижда, на практика я има при всички модели, но не се вижда. При определени външни условия за целия период, докато те са константа и отклонението ще е константа (приблизително). С това искам да кажа, че така и така трака не е с кой знае каква точност, но при движение поне не "танцива" около позицията си толкова видно, защото се опитва да предскаже движението, това най-ясно се вижда при навлизане в тунел, трака продължава праволинейно до определено време.
      Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
      Освен това след серия тестове, един от тях направен вчера, при скорост <= 1км/ч 62 не обновява позицията си. И това е истински, реален проблем, за който в момента се разправям със съпорта на Garmin. При направения тест вчера, маркирах точка и отидох на 30 метра от нея. Държейки двата GPS-а един до друг започнах бавно да се придвижвам. 60-ката обновяваше позицията си постоянно, а 62-ката стоеше като закотвена. Крайния резултат, като стигнах до маркираната точка беше - 60CSx показваше актуалните координати, а 62s показваше Distance to destination 27 м. Няма значение колко време стоиш на мястото след това - 62 не обновява позицията си с актуалните координати!
      Това безпорно е проблем и по никакъв начин не оправдавам Гармин. Интересно ми е какво са отговорили или ще отговорят и предполагам и на друите колеги от форума също.
      Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
      Иначе не бих се тревожил дали няма да се ядосат Хамериканците. Спирането на GPS не става просто така. А и не мисля, че ще посмеят, защото такситата много ще се ядосат
      Абе таксита, таксита...вярно винаги съществува варианта да ръшнат (казано на геймърски ) Пентагона, ама когато преди непомня вече колко точно време руснаците влязоха в Грузия, аз влязох в Турция (бях на 50ина km от границата в България) според уреда . Преди половин година, някъде, Амерука караха Израел да нападне Иран (размина се слава богу) и тогава за няколко часа имаше добра точност на уредите в поредъка на 40-50km.

      Коментар


      • #18
        От: GPSMAP 62s

        Като пуснат Галилео ще може да хващате сигнал и от там. Тогава предполагам проблемите на GPS ще намалеят

        Коментар


        • #19
          От: GPSMAP 62s

          От впечатленията които имам по горите,засега SIRF III е без аналог! Тествано.Затова все още съм със 76 CSx и си пазя една 60-ка
          offroad фен
          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

          Коментар


          • #20
            От: GPSMAP 62s

            И какво? Аз ли ще трябва да забия последният пирон на 60-тките?

            Фърмуерен пач за наограничени растери във формат .jnx за 62s (мисля, че става и за другите модели колорадо, орегон и дакота):
            Код:
            http://www.gps-forum.ru/cgi-bin/forum/showpost.pl?Board=gpsgeneral&Number=119413&page=1&view=collapsed&sb=5
            http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=9406
            jnx е форматът на сателитните снимки на "ПтичетоОко" т.е. ако имате абонамент или такива снимки в този формат също няма да имате ограничение в големината им. Програми за конвертиране също може да намерите вътре.
            Последно редактирано от asterix85; 22-02-11, 19:45.

            Коментар


            • #21
              От: GPSMAP 62s

              Така, преди няколко дни от Гармин смениха приемника с друг. В интерес на истината, убедих се, че е по-добре човек да комуникира директно с фирмата производител, отколкото с представителите тук. Нищо против Геотрейд - точно обратното. Но с няколко учтиви мейла от Гармин UK смениха приемника с чисто нов, което със сигурност тук щеше да ми отнеме повече време, пращане по сервизи, чакане и т.н.
              След няколкото проби, които направих тези дни проблемът, мога да твърдя, че проблемът не е в приемника. 62 има реален проблем с обновяването на позицията си при ниска скорост.
              Целта ми не е да убеждавам когото и да било кой приемник е по-добър. Колкото до мен - ако трябва да хвана гората, ще взема 60-ката с мен. За града и за кола 62 е може би по-добър избор, най-малкото заради по-бързото локализиране на спътниците.
              Колкото до BirdsEye, качеството на изображенията далеч не е толкова добро. Доооста по-лощо е от Google Maps. И то за София. При суум под 30м почти нищо не се вижда. За по-голямата част от България е още по-зле. Явно има смисъл за по-белите държави Пачът за неограничени растери вероятно е полезен ако искаш да сложиш растерни карти на цялата страна. Без него съм слагал снимки на цяла София - от Божурище до Нови Хан, цяла Витоша и една не малка част от Стара планина едновременно и мисля, че е предостатъчно, но пак е въпрос на избор де. Това са си моите 2 стотинки.
              Warp. Timewarp.
              Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
              LZ1VAS

              Коментар


              • #22
                От: GPSMAP 62s

                Първоначално публикуван от Васко Иванов (VSK) Преглед на мнение
                ...След няколкото проби, които направих тези дни проблемът, мога да твърдя, че проблемът не е в приемника. 62 има реален проблем с обновяването на позицията си при ниска скорост. ...
                Колега, има ли някакво развитие на този проблем?
                Вярвам има фърмуерни ъпдейти от времето, когато си забелязал това.

                Всъщност я да видим дали съм разбрал правилно: 62-ра серия има проблем с обновяването на позицията си при ниска скорост само когато е в режим на навигация или винаги?

                Предполагам е първото защото ако този проблем е налице винаги е някакво безумие.
                И ако е така какво се прави за да преизчисли позицията?
                Правиш кръгче на бегом?
                Враг усраине

                Коментар


                • #23
                  От: GPSMAP 62s

                  От два дни съм с 62s и не см забелязал да има проблеми с обновяването на позицията си при ниска скорост (нито в режим навигация нито на map).Има шумове когато е неподвижен,но според мен са съобразени с моментната точност която показва.На открито на 15 тина метра от двуетажни къщи при не особено ясно време тия дни достигна мак. точност от 2м.
                  Фърмуера е 4.52 бета

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X