Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Legend и лаптоп софтуер за навигация?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от peterhr
    Ти как успяваш да пуснеш nRoute в режим на прехвърляне на информация към/от ГПС-а?
    Ами аз не мисля, че успява
    Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз така си мислех, ама ....

Може nRoute нещо да се е бъгнал и затова да дава такива грешки.
      [url=http://www.peterhr.hit.bg/cars/vectraext/vectraext0.htm][img]http://images12.snimka.bg/001664421.jpg[/img][/url]

Коментар

Е точно затова ми трябва !искам да монтирам в МПС-то лаптоп по подобен начин . Много ме мъчи малкият екран на ГПС-а.,обаче душата ми изкара този nRoute.не става и това е .Помагайте - ще почерпя или ще си платя- само да стане работата.
        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
        0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov
          Е точно затова ми трябва !искам да монтирам в МПС-то лаптоп по подобен начин . Много ме мъчи малкият екран на ГПС-а.,обаче душата ми изкара този nRoute.не става и това е .Помагайте - ще почерпя или ще си платя- само да стане работата.
          Добре де! Сигурен ли си, че там, където пробваш, ГПС-ът ти приема. Щото симптомите са 1:1 с това, което аз наблюдавам при себе си със същия модел ГПС в помещение, където няма връзка със спътниците.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

към V93:
            При него GPS-a се гаси веднага след като компютъра го открие.

По принцип моят пита дали да се загаси след като не открие нито един спътник за известно време, но неговият случай е друг.

към Churov:

Пробвай на друг компютър с nRoute.
            Преинсталирай nRoute-a.

Може да пробваш и други програми (подобни на nRoute), но не на всички ще можеш да заредиш картата, която имаш/
            [url=http://www.peterhr.hit.bg/cars/vectraext/vectraext0.htm][img]http://images12.snimka.bg/001664421.jpg[/img][/url]

Коментар

Разхождам се подвора като иманяр с лаптопа в ръка и неще.Качил съм го на още два комп. където ме позиционира - държи се по един и същи начин.NROUTE съм го дръпнал от сайта на GARMIN.
              Не забелязах някакви особени моменти при инсталацията(евентуално там да греша).
              0899187766

Коментар

Ееее, щом си пробвал и на други компютри - значи проблема е в някоя настройка на GPS-a.

Промени протокола за данните да е NMEA и пробвай на друга програма. Примерно OziExplorer.

Не съм забелязал да има някакви особености при инсталирането на nRoute - има си Next... Next ....Next

Коментар

към V93:
                  При него GPS-a се гаси веднага след като компютъра го открие.
                  Ами не ми се връзва с това, което колегата каза по-горе:

Първоначално публикуван от churov
                  Горе на екрана остава надписа ,,searching for satellite''от някъде си измисли два стари мои трака , които нямам в ГПС-а.
                  не ще да работи онлайн и това е!
                  Ако ГПС-ът се гаси, съобщението ще е "Attempting Connection to GPS", а не "Searching for satellites". Ако е второто, то значи има връзка с ГПС-а, но той не хваща спътници.

Чуров, що не погледнеш в табчето Satellites [F11] какво ти показва нРута?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Не не гаси ГПС-а , а предупреждава ,че връзката ще се разпадне след обмена на данни.за 1 сек. прехвърля и изписва ,че прехвърлането е извършено и повече не си говорят помежду си.
                    0899187766

Коментар

Не търси настройки в приемника остави си го на Garmin протокол и толкова. При всички случаи проблемите и настроиките са в софтуера на нотбука. За съжаление не познавам nRute но има някои принципни положения които можеш да провериш:
                      1. До скоро трансфер на данни в реално време се осъществяваше само през COM порт повечето софтуери използваха USB само за статична информация - колко ти е нова версията на софтуера съвместима ли е с USB драивера на GARMIN. От сайта на GARMIN можеш да изтеглиш актуална версия на драйвера. Ако имаш COM кабел пробваи снего при всички положения заради конструкцията на буксите на GPSа е по добре в джипа да си с COM интерфеис. Преходници USB-COM има най-различни не са скъпи и проблемни (ако нямаш ком на нотбука).
                      2. Част от гарминските USB драивери се закачат към точно определен USB порт (първеят на които си закачил приемника) и ако нотбука ти има повече от едно USB другите не възприемат коректно приемника.
                      3. Доста от по елементарните пограми за GPS навигация работят само и единствено с NMEA протокол които е основен за работа в реално време и би трябвало да е стандартизиран но за съжаление също има версии. Не знам дали искараха най-накрая NMEA за USB до скоро коректно работеше само с COM.
                      4. Гарминският протокол също е с версии и може би не съвпадат с тези на nRute.
                      5. Практическо правило е че приемника или се закача много лесно или настава голям яд - по добре смени софтуера.
                      6. Аз работя изцяло директно в ArcMap, но например не съм срещал проблеми и в GPS TrackMaker който е значително по лек от истинските гисове приемника ми е същия като твоя.

Съжалявам че задочно не мога да помогна по пълноценно за целта трябва "око да види ръка да пипне"

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
                        Не търси настройки в приемника остави си го на Garmin протокол и толкова. При всички случаи проблемите и настроиките са в софтуера на нотбука.
                        Ми то в нРута няма кой знае какви настройки. Единственото е да се селектира GPS-а в зависимост от това къде е закачен - на СОМ-порт или на USB.

Последната версия е 2.6.1 и при инсталация тя май обновява USB драйверите.

След като един път е зададен ГПС-а, няма нужда при всяко пускане процедурата да се повтаря отново, ако няма промяна (примерно да е закачен на СОМ вместо на USB или обратното).
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако проблема е в nRoute как да разпознава USB, може да се заобиколи с една програма GPSGate. Тя преобразува общо взето всякакви формати.

Може да е закаче USB GPS и тази програма емулира СОМ порт. Може NMEA, може Гармин протколи.

Тогава трябва от nRoute да се избере някой от емулираните СОМ портове като вход и данните ще постъпват оттам.

Но това ще помогне само ако проблема е в самия nRoute или по-точно в комуникацията му с USB.

Ако драйверите за USB не са наред, трябва да се търсят нови и да се преинсталират.

Може да се пробва и както каза Иван Алексиев, със сериен кабел (стига да го има в наличност).

Коментар

Може да се пробва и както каза Иван Алексиев, със сериен кабел (стига да го има в наличност).
                            Ами то не е само до кабела. повечето по-нови лаптопи (а и доста дъна за десктопи) вече нямат сериен порт.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

аз имах същия проблем с mapsource - gps-а се изключваше. от настройките му зададох да не се изключва след като обмени данните и всичко се оправи.
                              Land Rover Discovery 2,5 TDI 1996

Коментар

Пробвай с GPS Gate както те посъветва peterh. При мен така тръгна но имам малък проблем. Ако спра GPS Gate програмата и я пусна пак губи връзка с GPS-a. Решението е рестарт на лаптопа.

Забравих на напиша, че моя GPS е на Bluetooth.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X