Е точно затова ми трябва !искам да монтирам в МПС-то лаптоп по подобен начин . Много ме мъчи малкият екран на ГПС-а.,обаче душата ми изкара този nRoute.не става и това е .Помагайте - ще почерпя или ще си платя- само да стане работата.
Е точно затова ми трябва !искам да монтирам в МПС-то лаптоп по подобен начин . Много ме мъчи малкият екран на ГПС-а.,обаче душата ми изкара този nRoute.не става и това е .Помагайте - ще почерпя или ще си платя- само да стане работата.
Добре де! Сигурен ли си, че там, където пробваш, ГПС-ът ти приема. Щото симптомите са 1:1 с това, което аз наблюдавам при себе си със същия модел ГПС в помещение, където няма връзка със спътниците.
Разхождам се подвора като иманяр с лаптопа в ръка и неще.Качил съм го на още два комп. където ме позиционира - държи се по един и същи начин.NROUTE съм го дръпнал от сайта на GARMIN.
Не забелязах някакви особени моменти при инсталацията(евентуално там да греша).
към V93:
При него GPS-a се гаси веднага след като компютъра го открие.
Ами не ми се връзва с това, което колегата каза по-горе:
Първоначално публикуван от churov
Горе на екрана остава надписа ,,searching for satellite''от някъде си измисли два стари мои трака , които нямам в ГПС-а.
не ще да работи онлайн и това е!
Ако ГПС-ът се гаси, съобщението ще е "Attempting Connection to GPS", а не "Searching for satellites". Ако е второто, то значи има връзка с ГПС-а, но той не хваща спътници.
Чуров, що не погледнеш в табчето Satellites [F11] какво ти показва нРута?
Не не гаси ГПС-а , а предупреждава ,че връзката ще се разпадне след обмена на данни.за 1 сек. прехвърля и изписва ,че прехвърлането е извършено и повече не си говорят помежду си.
Не търси настройки в приемника остави си го на Garmin протокол и толкова. При всички случаи проблемите и настроиките са в софтуера на нотбука. За съжаление не познавам nRute но има някои принципни положения които можеш да провериш:
1. До скоро трансфер на данни в реално време се осъществяваше само през COM порт повечето софтуери използваха USB само за статична информация - колко ти е нова версията на софтуера съвместима ли е с USB драивера на GARMIN. От сайта на GARMIN можеш да изтеглиш актуална версия на драйвера. Ако имаш COM кабел пробваи снего при всички положения заради конструкцията на буксите на GPSа е по добре в джипа да си с COM интерфеис. Преходници USB-COM има най-различни не са скъпи и проблемни (ако нямаш ком на нотбука).
2. Част от гарминските USB драивери се закачат към точно определен USB порт (първеят на които си закачил приемника) и ако нотбука ти има повече от едно USB другите не възприемат коректно приемника.
3. Доста от по елементарните пограми за GPS навигация работят само и единствено с NMEA протокол които е основен за работа в реално време и би трябвало да е стандартизиран но за съжаление също има версии. Не знам дали искараха най-накрая NMEA за USB до скоро коректно работеше само с COM.
4. Гарминският протокол също е с версии и може би не съвпадат с тези на nRute.
5. Практическо правило е че приемника или се закача много лесно или настава голям яд - по добре смени софтуера.
6. Аз работя изцяло директно в ArcMap, но например не съм срещал проблеми и в GPS TrackMaker който е значително по лек от истинските гисове приемника ми е същия като твоя.
Съжалявам че задочно не мога да помогна по пълноценно за целта трябва "око да види ръка да пипне"
Не търси настройки в приемника остави си го на Garmin протокол и толкова. При всички случаи проблемите и настроиките са в софтуера на нотбука.
Ми то в нРута няма кой знае какви настройки. Единственото е да се селектира GPS-а в зависимост от това къде е закачен - на СОМ-порт или на USB.
Последната версия е 2.6.1 и при инсталация тя май обновява USB драйверите.
След като един път е зададен ГПС-а, няма нужда при всяко пускане процедурата да се повтаря отново, ако няма промяна (примерно да е закачен на СОМ вместо на USB или обратното).
Пробвай с GPS Gate както те посъветва peterh. При мен така тръгна но имам малък проблем. Ако спра GPS Gate програмата и я пусна пак губи връзка с GPS-a. Решението е рестарт на лаптопа.
Коментар