Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Map 60Cx и Magellan eXplorist 500

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Колеги, понеже задълбахме темата, то ето едно пълно сравнение
    между Garmin и Magellan-http://www.mtgc.org/robertlipe/showdown/. Надявам се, че ще го приемете като обективно и безпристрастно, независимо от факта, че на някои от вас няма да се хареса.

Коментар

Николай, след коментар от страна на вносителите на Магелан добавих това:

=======================
      Два от моделите на Magellan - SporTrack и Meridian вече не се произвеждат от 1-2 години. Моделът eXplorist 500 е на пазара от Януари 2005 г, докато Map 60CSx е модел от Септември 2005, но реално е анонсиран през Януари 2006 г. Гаранцията, която дават вносителите за България за двете марки е съответно 1 година за Garmin и 2 години за Magellan, като в гаранцията на Magellan влизат и батериите.

=======================

както и линк към тяхната страница още в понеделник.

Ако затова говориш - вече е направено. 2 Години гаранция е добре.

Но незнам защо никой не ми отговри на небрежно поставеният въпрос.

===============
      Иска ми се да попитам производителите какво ще стане, когато батерията ми свърши в планината?
      ===============
      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
      http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

С уважение към всички това ще ми е последния постинг до края на работния ден. Бях обещал да не влизам във форуми през работно време, но на Вас човек не може да Ви устои. Добре, че не съм от противоположния пол

Tuono, извинявай за недоразумението. Още една от причините да не пиша в работно време, все бързам, а откакто съм горд татко и вкъщи трудно става.

Kokor, мерси за препратката, аз се ангажирам да я дам на един познат, техничар с английски език да я преведе.

От мен всико добро.
        Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

И нааистина последно за да не изглежда, че бягам от въпроса. Да, за батериите си прав. Допускам, че водещата мисъл на конструкторите е била, че тези приемници ще се ползват в места, където на разстояние 9-15 часа път с каквото и да е превозно срество (пеша, 4х4 или 2х2 ) ще има 220V.

Затова и адмирирам появата на eXplorist 210, за който оставям думата на Kokor.

Относно откритите коненктори на гърба на Magellan-те моят веднъж престоя в мивката с морска вода около4-5 часа докато плавахме от Варна до Балчик и нищо не му се случи освен, че му кондензира екрана, за което Ти писах на ЛС. Не виждам причина и при новата серия това да е проблем.

Виж за завиването е друга работа. Откакто прочетох статията Ти и аз не мога да си завивам коненктора за 12V. Ръката ми започва да трепери и не налучквам резбата .

Коментар

Мда-а, доста прочетох за Magellan eXplorist 600. Хубаво пишат, но ...
            Кokor, благодарим за линка.
            Най-лесния начин да проверим обективността на данните е като си вземем и този модел на Магелан и аз конкретно мисля, че ще го направя.
            Не че нямам доверие на Туньо, а за да мога и аз да се изкажа на своя база изследвания.
            А бе, обичам сам да стигам до изводите си.
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Re: Цените

Първоначално публикуван от Николай Андреев
              За сметка на това Евромагеланите имат 24 месеца пълна гаранция от датата на закупуване, която се обслужва в Европа, а за САЩ така и не разбрах 6 или 12 месеца. Тукашните представители за задължени при проблем да дават оборотен приемник до отстраняване на повредата. Tuono, само за протокола това не го прочетох в статията Ти.

GARMIN навсякъде дават 12 месеца гаранция. Тук викам на помощ Събин. Колега, защо е така въпреки, че цените в САЩ са също по-ниски. Това е видно от Твойте постинги + какво мисли за това Геотрейд ООД, на което Ти си дилър?
              Ми Алан даваха доживотна гаранция за членовете на форума, но какво от това Това не ги направи по-продавани. Много важен момент е да се отсее маркетинговия параметър от съществения.

А за Туоно: Туоно ти си пич, дано по-често да ти остава време и да имаш желание за такива тестове. А за тези, които разчитат само на другите (наготово) - проблема си е техен
              LZ1JJJ

Коментар

Уважаеми съфорумци и конкретно Събин,

Хората, които ме познават лично, ще потвърдят, че съм разбран и толерантен човек. Признавам си обаче, че ми е неприятно, че на мои точни, конкретни и смятам логични въпроси, не се отговаря.

Още веднъж, с цялото ми уважение, бих желал да знам, защо GPS приемниците Garmin имат един и същ гаранционен срок в България и САЩ, а именно 12 месеца, а в същото време са на драстично различни цени.

Ще приема и отговора "Не знам".

Коментар

Предполагам че разликата в цената е свързана с мита, количество продажби и т.н.т. Гармин си е американска фирма все пак. Да не говорим че фирмените политики са си неща дето те си ги решават по някакви си техни причини, които нямат нищо общо с това което ни се иска на нас

В интерес на истината практиката ми е показала че няма разлика дали гаранцията ти е 1, 2 или 5 години ако искаш, защото ако нещо е дефектно то ще се развали още през 1-вата година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X