Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Map 60Cx и Magellan eXplorist 500

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Сабине, не съм фен на Мателан.
    Купих го от зор. Просто си дадох парите за Гармина и получих срещу това детска играчка . Обиден съм на Гармин.
    Взех точно този Магелан за тест защото е евтин .
    Много съм доволен и се стягаме да закупим десетина за
    туристически клуб. Но вероятно ще са от по-скъпите модели.

Коментар

Ако не сте прочели какво пише най-отгоре на моя сайт - ето:

========================================
      Изводите и заключенията в този сайт са плод на чисто субективна преценка и не ангажират никого да приеме или отхвърли даден продукт като добър или лош.
      ========================================

Гармин? - Да, пари - Да, вече съм "вътре" с 2000 лв. и ме заплашва изгонване от вкъщи с тези 3 приемника. Не съм фен на Гармин, затова си купих и Alan, въпреки, че 5 години само с Гармин работех във фирмата.

Никога не съм претендирал, че така наречените тестове доказват нещо. Страницата ми е информативна, а не техническа. Може би съм професионално деформиран от "истинските" GPS-и и все търся аналогия с туристическите.

Едно е сигурно обаче. Колкото и да не харесвам Гармин трябва да съм доста нечестен със себе си, за да не призная, че са Номер 1 за момента. NOKIA също не харесвам, даже ме дразнят, но след като могат да ми предложат повече от другите ще си купя GSM NOKIA.

Ако някой си купи Magellan, няма да сбърка - добри приемници, нищо, че са скъпи. Но след това го съветвам да си го използва и да не се занимава с Гармин, че ще му се появят неприятни мисли и може да съжалява за Magellan-а.

Kokor, защо не забелязваш добрите неща, който казва, за Magellan? Имат някои страхотни идеи, но като цяло не стават. Разбираш ли какво искам да кажа изобщо или се хващаш за няколко негативни думи?
      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
      http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Първоначално публикуван от kokor
        Сабине, не съм фен на Мателан.
        Купих го от зор. Просто си дадох парите за Гармина и получих срещу това детска играчка . Обиден съм на Гармин.
        Взех точно този Магелан за тест защото е евтин .
        Много съм доволен и се стягаме да закупим десетина за
        туристически клуб. Но вероятно ще са от по-скъпите модели.
        Абе и аз им бях обиден, но след като тествах 60Сх ми мина, защото наистина е уникален!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Андреев
          ALAN GPS ми залипсва
          Е, някои хора още си го търкаляме.

При него хубавото е, че не излизат нови модели, и не те е яд, че твоя е от старите. хехехе
          LZ1OAL

Коментар

Туоно,
            Някога прочетох статията ти за Алан. За малко да изгоря.
            После прочетох статията ти за удоволствието от сърфирането
            с 60cs и не издържах. Само че изгорях. Затова сега ще приема
            статията ти с мисълта за силното емоционално въздействие върху теб от една добра машинка.
            Но знаеш ли колко хора ще тръгнат да си я купят и дали пак няма да
            бъдат разочаровани?

Коментар

Кokor, няма нищо лошо в това човек да даде мнение за нещо тук.
              Нали за това е форум, да се обсъжда ?!
              Туньо на никой не тика в ръцете Гармина.
              Недейте така, по този начин ще откажете по-компетентните да дават мнения, а май не е това целта на занятието.
              Всеки си има ум, сам да прецени. Още повече ако се обърне към Събин относно Гармина, може да ну направи и демонстрации.

Коментар

Уважаеми kokor,

Нещо не разбирам какво точно желаете от Туоно? Били сте повярвали и сте изгорели. Еми извинявайте, но Tuono не е хипнотизатор нито вие опитна мишка. Човекът е написал, каквото е смятал за добре и както вижда той нещата. Никой не ви задължава да му вярвате. Ако пък имате собствено мнение, което е различно и желаете да го споделите с другите моля заповядайте порталът е на разположение. Защото от думите ви излиза, че ако Tuono напише да скочите от прозореца ще го направите и освен това той ще е виновен...

Пак ви повтарям, темите на Touno са негов личен поглед и мнение. Нито задължава някой, нито въобще сте длъжни да го четете. И ако смятате, че вие нещо разбирате или можете да кажете моля заповядайте, направете си съответния труд, напишете статия, която да представя нещата така както смятате, че са и готово. Който иска ще я чете и ще си прави изводи за себе си... Тъкмо ще има и алтернативен поглед върху проблема.

Пиша това като администратор на този сайт, защото ясно съзнавам, че заради хора като вас естествената реакция на личности като Tuono ще е да си кажат "а бе що се занимавам с тия да им пиша, я да си гледам работата...”
                VPetrov.photography

Коментар

аз пък съм много благодарен на туоно
                  послушах го преди време и си взех 60с
                  е...не изгорях
                  много съм си доволен от гпс чето
                  не разбирам какво толкова се недоволства
                  аз лично не познавам човек не доволен от гармин
                  верно че и за другите трябва да има хляб...ама
                  хората искат здрав надежден с възможност за карти по възможност с цветен екран гпс,който да не е с екзотични батерии и да се намират карти за него
                  всичко това притежават моделите на гармин
                  еми извинете ме ама къде да вървя с тия екзотични литиево йонни батерийки и с гсм и за които от никъде да не мога да намеря карти
                  аз по принцип не разбирам кой знай кво от гпс и но и повечето клиенти които купуват такова нещо не разбират кой знай какво тъй че сме благодарни на хора като туоно да ни светнат
                  поне за 1 вия гпс от там нататък човек горе долу разбира кво иска

Коментар

Kokor, под всяка статия си има дата на написване. Alan Map 500 за времето си предлагаше някои уникални неща, които Garmin нямаше. Изобщо всеки приемник си има време. Ако не си забелязал не пиша за неща, които не разбирам и не съм видял с очите си - просто в такива случаи си признавам, че не разбирам и питам. От толкова години използвам GPS-и и нито веднъж не съм написал нищо негативно за Magellan, докато не го изпробвах лично.
                    Не мога да си позволя лукса да пиша неверни неща. Със сигурност има разни неща, които съм пропуснал, както и други, които съм тълкувал погрешно, но затова сме хора и грешим.

Когато все пак четеш нещо от моите работи, чети докрай. Не съм рекламен агент на нито една фирма и нямам намерение да ставам. Прекалено много работа имам, за да мога да поддържам професионално един сайт за GPS-и, но и това не е моята цел.

Може би следващият ми приемник ще е Magellan, знам ли. Но когато имат с какво да ме привлекат като потребител. А както си забелязал, не си купувам GPS за развлечение и фасон. Това, което четеш в статиите като технология и приложение е само "върхът на айсберга". Затова моят GPS трябва да отговаря на много показатели, които теб едва ли те вълнуват. Например - имам 200 000 специални точки и ги искам в картата на GPS-a.
                    В крайна сметка и на мен ми се четат тестове, но малко хора пишат.

Иначе аз съм готов да отговоря на всяко твое мнение и да го проверя. Ако наистина някъде съм сгрешил, веднага ще бъде поправено.

Но давай с конкретни факти и данни, не просто за идеята.

P.S. Garmin Map 60CS е добър приемник и малко хора могат да си позволят такъв. Разбира се, че съм го препоръчвал, но нямаше "X" моделите. Както казах, всяко нещо с времето си.

Коментар

Първоначално публикуван от Tuono
                      P.S. Garmin Map 60CS е добър приемник и малко хора могат да си позволят такъв. Разбира се, че съм го препоръчвал, но нямаше "X" моделите. Както казах, всяко нещо с времето си.
                      Вярно е това, за времето си пак си беше най добрият избор. Бодваш му една външна активна антена за 30лв. и 90% от проблемите му се решават!

Коментар

Tuono е готин пич. В смисъл че си губи времето да пише статии както за такива като мен където нищо не разбират така и за напреднали в областта на на ГПС-ите.
                        Не бива да се умаловажава труда му.
                        Направил си е опит човека и го е споделил с нас, за да може да е полезен на някой, на някой който се чуди какво да избере.

Tuono евала на труда ти! Лично аз го оценявам високо!

Коментар

Kokor,

От мен добре дошъл в този форум Аз съм с Meridian Platinum. С Теб и Alex Markov, който доколкокото знам също има Magellan ставаме трима, сиреч чакаме още един за да направим 4-ка белот или хайде да е бридч, ако постинга Ви изглежда несереозен .
                          С уважение към всички Господа съфорумци, Приятна вечер!

Апропо, благодаря в ефир на г-н Петров за бързата реакция с "Kokora".
                          Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

Аз съм четвъртия за карето. Магелан Спортрака от снимките и статията на Tuono е моят.
                            За целите които съм го взел - най-вече риболов с отчитане на определени интересни точки по гьоловете и съотв. атмосферно налягане, температура, надм. височина и т.н. ми върши прекрасна работа. Спестява пускането на досадни шамандури, които ориентират бракониерите, както и воденето на определена статистика за излетите. Сложил съм му карта, преработен от мен на базата на гарминската карта на к2 и ми върши прекрасна работа. В сравнение с Гармин може би Tuono е прав, но все пак това чудо ми излезе под 500лв с доставката до тук.
                            Така, в заключение мога да кажа, че аз съм го избрал за моите нужди. Не залитам по определянето на точки с точност до милиметри, нито смятам да зависи живота ми от него. Затова за парите, които съм дал,смятам че съм направил правилния избор.
                            Колеги, сигурно е че новите модели са и много по-добри, но освен симпатията или антипатията към някоя марка има и едно голямо НО - "Колкото парите - толкова и музиката"

Коментар

Адриане, благодаря за уточнението. SporTrack Color ми хареса повече от eXplorist-а, само дисплея му е проблем. Иначе като функции вече писах за хубавите му страни.
                              Цената на която си го взел е отлична, но тук все пак коментираме официалните цени:

http://yachtshopbg.com/index.php?ite...tegory=magelan

Затова казах, че и трите приемника са с почти еднаква цена.
                              Между другото когато хвърляш захранка тя едва ли пада точно под лодката. Имат ли ефект тези виртуални шамандури? Като гледам улова, който реализирате с ARC направо комплексирате останалите.

Коментар

Цените

Здрасти Адриане,

Интернетобществото е голяма работа. Хайде да се постопли и да се организираме, че аз съм от Варна, а Вие от София, но с GPS-те все ще се намерим. Ако искаш пиши ми на ЛС за да не превръщаме форума в чат.

Оправданието на Magellan е, че департаментите за Европа и САЩ са строго разделени и дори скарани. Сиреч не може официален дилър от Европейска държава да внася приемници от САЩ и обратно. както и съответно Европа не покрива гаранциите на купени в САЩ приемници и обратно. То това е и обословено като се види историята на фирмата.

За сметка на това Евромагеланите имат 24 месеца пълна гаранция от датата на закупуване, която се обслужва в Европа, а за САЩ така и не разбрах 6 или 12 месеца. Тукашните представители за задължени при проблем да дават оборотен приемник до отстраняване на повредата. Tuono, само за протокола това не го прочетох в статията Ти.

GARMIN навсякъде дават 12 месеца гаранция. Тук викам на помощ Събин. Колега, защо е така въпреки, че цените в САЩ са също по-ниски. Това е видно от Твойте постинги + какво мисли за това Геотрейд ООД, на което Ти си дилър?
                                Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X