Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPSMAP® 60CSx или GPSMAP® 76CSx

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GPSMAP® 60CSx или GPSMAP® 76CSx

"Един колега в работата се занимава на часно с Гармин - ремонт и подобни неща. Утре ще го питам дали има отзиви за 60CSx или 76CSx."

Ще ти бъда благодарен!!
    Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
      76-цата също има място за захващане, и то е пъти по здраво в сравнение с 60-тката.

Днес пак го разглеждах в Геотрейд. ГПС-а е много по защитен от 60-тките. Все едно да сравняваш нисан патрул с някоя кола пежо, рено или нещо такова. Ако приемеш гадният дизайн, всичко останало е в пъти по здраво. Дори екрана е малко по навътре и е значително по защитен. Имам едно чекмедже с счупени кутийки на 60-тки + 2-3 60-тки със счупени екрани.
      А как точно си ги счупил? След изпускане от ръка или при каране на мотор?
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Основно проблемите с които сме се сблъсквали са:

Изоряло захранване - един малък чип 4х4 мм се грижи за един куп захранващи напрежения + заряд на батерията.

Изгорял Сърв чип - много е мощен и умен, но горят мама им стара.

Спукани спойки в резултат на падане.

Удавяне.

Опити за ремонт от некомпетентни лица - тези са най-страшните.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Дали Геотрейд работят сега в четвъртък??? - в други ден де... Защото утре ми е глътнат деня до вечерта 20,00 часа... Ще взема и аз да отида и да го видя след като там го има... поне да знам какво вземам... ако ще е 76-ца...
          Брей - аз толкова колебание и лутане не съм се лашкал една камара време... Ако е удобен и за хващане - може да се сдобия и със 76-ца...
          Но при всички случаи - ще споделя информация за това, което ще имам...
          Както преди два дни си мислех, че вече съм окончателно определил се - сега съм пак на изходно ниво... ДИАЛЕКТИКА!!!!
          Понякога човек трябва да се понапъне и да почете малко и Маркс.... и Айнщайн.... Но в оригинален превод, а не в интерпретации за това - какво са мислили другите какво са казали те...
          Мани - мани... Голяма епопея стана...

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

kihi, аз също ползвам 60цсх, а съм имал и 76-ца. Ако го използваш основно за туризъм, с двете ръце ти препоръчвам 60-ката. много по-удобна и компактна е. Моята съм я изпускал много пъти и си е все още здрава, само леко и надрах стъклото, но това се преживява. Иначе доводите на Сабин са доста тежки, относно здравината на 76-цата, но той го експлоатира в много по-тежки условия, а тоя китук да го носиш някъде закачен по раницата си е много неудобно и се мандахерца много.
            Решението е твое...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              А как точно си ги счупил? След изпускане от ръка или при каране на мотор?

Ако нещо закачи антената тя се откъсва от платката и в 90% от случаите си за нова платка, защото като я започват обратно нещо изгаря. Главният проблем е както ти стои върху мотора го закачи някой по дебел клон и му троши антената, или поне кутийката, защото антената издържа доста сериозно изкривяване преди да се откъсне от платката.

Счупването на дисплея е след преобръщане.

При изпускане върху камък/асфалт се чупи само капачето на батериите, съмнявам се да се счупи нещо друго.

От удавяне не съм виждал нито един да се е прецакал.

Проблеми с изгоряло захранване съм виждал.

Изгорял SiRF III чип не съм виждал.

60/76 GPS-ите НЕ зареждат батерии. Предполагам че колегата Иван Горчев говори и за други модели, като Nuvi примерно.

Опита ми е базиран на над стотина GPS-а около ендуро шампионата и приятели.

Коментар

Първоначално публикуван от neocom Преглед на мнение
                kihi, аз също ползвам 60цсх, а съм имал и 76-ца. Ако го използваш основно за туризъм, с двете ръце ти препоръчвам 60-ката. много по-удобна и компактна е. Моята съм я изпускал много пъти и си е все още здрава, само леко и надрах стъклото, но това се преживява. Иначе доводите на Сабин са доста тежки, относно здравината на 76-цата, но той го експлоатира в много по-тежки условия, а тоя китук да го носиш някъде закачен по раницата си е много неудобно и се мандахерца много.
                Решението е твое...

Прав е колегата, ако няма да го използваш ексремно, т.е. на мотор или АТВ на състезание - 60-тката е по добрият избор.

Коментар

neocom:
                  "kihi, аз също ползвам 60цсх, а съм имал и 76-ца. Ако го използваш основно за туризъм, с двете ръце ти препоръчвам 60-ката. много по-удобна и компактна е. Моята съм я изпускал много пъти и си е все още здрава, само леко и надрах стъклото, но това се преживява. Иначе доводите на Сабин са доста тежки, относно здравината на 76-цата, но той го експлоатира в много по-тежки условия, а тоя китук да го носиш някъде закачен по раницата си е много неудобно и се мандахерца много.
                  Решението е твое..."

Neocom - май постепенно везните накланят към твоето "двуръко" предложение... Имам още 8 дена за размисъл, иска ми се да отида и да видя и 76-цата, но след като си преценя и възрастовите особености - може и да не се налага да се спускам със свободно падане от Кончето в Пирин или Мититака в Олимп... Та най-вероятно - и 60-та може да ми приляга по достойнство... Абе де да знам - има още една седмица да се туткам и да се пуля... Така или иначе - ще се взема от САЩ... Там е 328$... Има и до 308$, но надеждната покупка е 328$... И за двата модела... Който всъщност се оказва, че е един и същ - само опаковката е различна...
                  Изпаднах в голямо колебание поради убедеността на Събин... И моето колебание относно това, че наистина е възможно да потроша тази стърчаща антена лесно... Ако обаче въпроса стои с карането на мотор - аз тази опция няма да я имам... Ще влача на пояс и на рамо, та ще ми пукат прешлените от тътуркане на раници и други щуротии на собствена гърбина... Мотор и кола - ЙОК!!!! Става дума за ПЕШКОМ!!!

Коментар

"Прав е колегата, ако няма да го използваш ексремно, т.е. на мотор или АТВ на състезание - 60-тката е по добрият избор."

Е - БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ!!!!
                    Ясно, че ще е 60-ца...
                    Хайде - като дойде - ще черпя!!!
                    ?
                    Казана дума - хвърлен камък!!!! Само да не ме изюркате с нещо непосилно... например - банкет за 200 човека в Шератон... До 2-3 в кварталната кръчма - БИВА!!! Някъде към края на месеца или средата на следващия, когато ще се изсули от Щатите моделчето!!!
                    Като се замислих - то където са 2-3 - там са и 20-30...И където е кварталното кръчме - там е и някоя готина хижичка, но това - когато дойде щръклицата...

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение

60/76 GPS-ите НЕ зареждат батерии. Предполагам че колегата Иван Горчев говори и за други модели, като Nuvi примерно.
                      В мнението не визирам конкретен модел, писах по принцип с какво сме се сблъсквали. В повечето случай аз ги виждам само като гола платка когато има да се ремонтира нещо финно.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Говорих с колегата ми днес. Отизивите и за двата модела са много добри. Големият надостатък на 60CSx е външната антена. Много от повредите са точно от откъсната антена. Ремонтират се, но дори малко падане ги вади отново от строя.

76CSx е малко по-голям, но по-тънък. До сега сме ремонтирали само един такъв (вчера), но повредата беше в следствие на опит да го отвори, някой, който не знае как се отваря - беше откъснат кабела за екрана. Кутията му е по-добре хеметизирана от колкото на 60CSx. По негово мнение 76CSx е по-добрият избор.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Гледам спесификациите на двата модела в страницата на Garmin и за вградената памет виждам една съществена разлика.. Всичко останало относно технически характеристики (не става дума за физическа издръжливост) е на практика почти еднакво ...

1. Garmin 60 CSx -
                          Built-in memory: no
                          2. Garmin 76CSx -
                          Built-in memory: none (cannot load maps to internal memory)

Надали са сложили случайно различни текстове само на този показател, след като всички останали текстове за техническата спесификация на тези два модела са абсолютно преповтарящи се.
                          Е, има и още една разлика - 60-цата е с 64MB микроSD, докато 76-та - със 128MB... (но това на практика е без значение).

Това дали означава, че в 60-та въпреки, че не можеш да вграждаш допълнително памет (изключвам възможността на слота за микроSD - това на практика си е външна памет), към основната карта вкарана(?) във вградената памет можеш да инсталираш софт?? И ако това е така - то колко голяма е вградената памет и колко от нея е свободна за инсталиране на допълнителни карти, след като е сложена базовата карта??

И дали това означава, че в 76-та няма въобще никаква вградена памет или само не можеш да пипаш във вградената памет, за да инсталираш там допълнително карти??

Като изключим здравината на корпуса и плаваемостта - определено възможностите на вътрешната памет хич не са за подценяване... Хем като обем на същата, хем като възможност във вътрешната памет да сложиш една карта.

Пример: във вградената - базисна + OffroadBGMap, а на микроSD паметта - да сложиш карта на Гърция (или нерутираща карта с изолинии...) ... И да не си играеш на вади ми - сложи ми карти...
                          Или обратното (ако няма достатъчно място за рутираща България на вградената памет)..

Коментар

Kihi, ще си останеш без GPS ако така я караш напред. Хората ти обясниха, че приемниците са еднакви с малки изключения. Ако си на вода, взимаш 76, ако си на суша и планина серия 60.

Относно сравненията в здравината - всичко е субективно и немогат да се сравнят. Трябва да бъдат подложени на еднакви условия на експлоатация за да се каже кой е по-здрав. И двата са здрави, но за планина единия е по-голям и неудобен.

Ако и двата не ти харесват изчакай да излезе нов модел, крайно време е да се появи. Ако не ти се чака не му мисли толкова, виж ги един до друг и купувай. От който и да е магазин, но от България.
                            "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                            http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

"Kihi, ще си останеш без GPS ако така я караш напред. "

Тц!!! :-)))
                              Ще бъде един от двата модела, но искам като си дам парите да знам за какво иде реч....
                              А не както с Нувито... Ако знаех, че не мога да си пиша тракове и ще ползвам единствено само готовите карти с него - щях да взема като начало един от тези два модела, които обсъждаме сега, а за колата щях да изчакам и сега да взема НУви 760, което вече има и тази опция...

Коментар

Хайде - готово!!

Днес платих Garmin 60CSx... Ще пристигне в България до около 15-20 дни...
                                Все пак окончателното решение беше взето, след като ги хванах и двата модела в ръка....
                                Наистина - 76-та е по-малко вероятно да се счупи.... Но като обем - си е направо основно за морета и океани!!!
                                А за планински условия 60-та е за предпочитане... Най-вече - по-компактна и достатъчно надеждна като здравина ...

Благодаря на всички, които ми дадоха съвети и напътствия!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X