Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPSMAP® 60CSx или GPSMAP® 76CSx

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GPSMAP® 60CSx или GPSMAP® 76CSx

Имам някаква възможност да взема един от двата модела от САЩ ( GPSMAP® 60CSx или GPSMAP® 76CSx ) ... Кой от тях да предпочета (понеже и двата ми се виждат с еднакви възможности)... 76-та е ориентирана повече към морски навигации, но и това не ми е много ясно какво предимство е, след като и 60-та е водоустойчива...
    Екраните им са почти еднакви, параметрите ми се виждат еднакви...
    Абе - каква им е разликата и кое да взема????
    И защо???
    Забележка: Става въпрос за off road, понеже за автомобилен транспорт имам Garmin nuvi 660..
    Благодаря за всички смислени отговори!!!
    Кихи
    Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

До: GPSMAP® 60CSx или GPSMAP® 76CSx

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
    ... 76-та е ориентирана повече към морски навигации, но и това не ми е много ясно какво предимство е, след като и 60-та е водоустойчива...
    76 може и да плува (без майтап)

Не знам дали няма някакво значение това, че на 76 антената е скрита в корпуса. Все пак в морето много гъсти гори и стръмни долини няма ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

За антената няма особено значение това, че е в корпуса. Дизайна е разликата и по точно това, че бутоните са над дисплея. Лично на мен са ми неудобни. Иначе наистина най-съществената разлика е плаваемостта на приемника, затова и размерите на 76 са други.
      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
      http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Или да обобщя. 76 е по-грамадно и плува. За мен в гората и двете са недостатък. За размерите ясно защо, а за плаваемоста... в морето, кото е дълбоко, сигурно е хубаво нещо, но при падане в горски поток предпочитам да бръкна в половин метър вода и да си го взема от дъното, отколкото да го гоня с километри по течението .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

"Или да обобщя. 76 е по-грамадно и плува. За мен в гората и двете са недостатък. За размерите ясно защо, а за плаваемоста... в морето, кото е дълбоко, сигурно е хубаво нещо, но при падане в горски поток предпочитам да бръкна в половин метър вода и да си го взема от дъното, отколкото да го гоня с километри по течението ."

Благодаря!!!
          Това - последното за плаваемостта и гоненето по течението определено ме ориентира към 60-та!!!!

Благодаря още един път за информацията!

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Въпреки че изглеждат еднакви , според мен екрана на 76 е по-добър , особено на слънце.

Коментар

то всъщност и 60 може да плува ако една от двете батерии е извадена

Коментар

"то всъщност и 60 може да плува ако една от двете батерии е извадена "
                Е, ами той ако не работи за какво да го мятам из водите тук и там...
                Освен за експеримента разбира се !!!
                Абе - казал съм за 60-тка, пък каквото донесат... Току виж съм се сдобил с океански вариант...
                То слава богу, че не е авио - GPSMAP 396, защото той там е 1800 - 2000$ и то със щатската карта....

Ако ми донесат шамандурката - ще му вържа тежести, когато предзапвам рекички - и готово!

Коментар

60-тката плува и с 2 батерии, но е на косъм да потъне, т.е. с по тежки батерии може и да не плува. 76-цата е с МНОГО по здрава кутия, за разлика от 60-тката и много се замислям напоследък дали да не мина на 76-ца. Иначе екрана е абсолютно еднакъв, както и електрониката, като спесификация. Даже и софтуера на 2-та приемника е абсолютно еднакъв.

Коментар

"60-тката плува и с 2 батерии, но е на косъм да потъне, т.е. с по тежки батерии може и да не плува. 76-цата е с МНОГО по здрава кутия, за разлика от 60-тката и много се замислям напоследък дали да не мина на 76-ца. Иначе екрана е абсолютно еднакъв, както и електрониката, като спесификация. Даже и софтуера на 2-та приемника е абсолютно еднакъв. "

Е, ти сега ме утрепа....
                    Последно - какво да казвам да ми купят!! Все още до средата на месеца имам време да реша... Аз на живо съм виждал само 60-ца...
                    Събине - след като ме хвърли в размисъл - я кажи кое от двете да взема???
                    Още повече, че мнението ти тежи. За софта е сигурно, ха дано да е така и за харда....

Коментар

И все пак - май ще си остана привърженик на 60-цата... Основен момент е удобството да я държа спокойно в ръка, да я закачам лесно тук и там (за това тя си има нужните дупки) - е те тук не знам как е 76-цата, второто е удобството на клавиатурата, и третото - наистина за мен е по-добре да потъне, отколкото да отплава.... Като се знам какъв съм заплес - падането на най-неподходящото място е въпрос само на относително кратко време.
                      И остава проблема със здравината на корпуса.... Е, и невградената антена разбира се....
                      Брях - таман бях решил и ме хвърли този Събин пак в смут бре....

Коментар

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
                        .... Като се знам какъв съм заплес - падането на най-неподходящото място е въпрос само на относително кратко време.
                        Използваш "нужните дупки" и по подходящ начин (премятане през врата, връзване за дреха или подобно) подсигуряваш ГПС-а против падане. Повреда е една от неприятните последици от падането, но не е единствената.

Вървиш си по тясна пътечка покрай дол със стръмни брегове, ГПС-ът изпада от джоб или го изпускаш и той заминава някъде надолу. Ако слизането е невъзможно или склонът е покрит с шума и като капак на всичко вече притъмнява или е вече нощ си назад с едни пари ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

"Използваш "нужните дупки" и по подходящ начин (премятане през врата, връзване за дреха или подобно) подсигуряваш ГПС-а против падане."

Точно това е една и от причините да се ориентирам засега към 60-цата. Доколкото виждам по снимките - май 76-та няма такива дупки по корпуса си, които стават за връзване.
                          И второто - удобство на захващане с ръка. Там също си нямам на идея как е със 76...

Коментар

Един колега в работата се занимава на часно с Гармин - ремонт и подобни неща. Утре ще го питам дали има отзиви за 60CSx или 76CSx.

Днес ремонтирахме един един от серията CSx. Голяма работа е то туй Сърв чипът. В бетонна сграда даде 9 метра точност.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

76-цата също има място за захващане, и то е пъти по здраво в сравнение с 60-тката.

Днес пак го разглеждах в Геотрейд. ГПС-а е много по защитен от 60-тките. Все едно да сравняваш нисан патрул с някоя кола пежо, рено или нещо такова. Ако приемеш гадният дизайн, всичко останало е в пъти по здраво. Дори екрана е малко по навътре и е значително по защитен. Имам едно чекмедже с счупени кутийки на 60-тки + 2-3 60-тки със счупени екрани.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X