Здравейте,
Въпросът сам предопределя темата. Как според вас най-лесно може да се определи приблизително височината на дадена сграда? Първото, което на мен ми идва на ум е електронна ролетка. А на вас?
Поздрави,
Въпросът сам предопределя темата. Как според вас най-лесно може да се определи приблизително височината на дадена сграда? Първото, което на мен ми идва на ум е електронна ролетка. А на вас?

Поздрави,
Понякога с далекомера няма как да се измери понеже няма къде да се отрази лазерът. По-коректно би било (като за млад геодезит) ако не с тотална станция то поне с едно теоделитче
. А ако точността е достатъчна до ниво брой етажи най-лесно, според мен, е да се гледат сателитните снимки (на google например) и въпреки, че незнаем точната дата и час на снимката пак можем сравнявайки сенките хвърлени от отделни сгради ги сравним и отпределим броя етажи. 
...
...Също в момента ми дойде на ум да попитам дали пък такава информация не се съдържат и в кадастъра? А може ли също за целта да се ползва инклиномер? Незнайно защо смътно в главата ми се върти и тази думичка
Коментар