До: Карти за ArcGIS?
Здравей icpart,
> Благодаря за линка, наистина е много интересен! Както винаги даваш много полезна информация.
Междудругото ArchiCad има също възможност за директен експорт на 3D сгради за Google Earth. Също браво и за поетата инициатива за създаването на typ файл за Натура 2000. 
Здравей tabak,
По принцип колегата the_sandman ми е споменавал за възможност за чертане на прости 3D кутии в ArcGIS чрез задаване на височина на даден полигон. Конкретно това ми беше въпросът. Иначе благодаря за споменатите от теб програми, те наистина са професионални в тази област
Поздрави,
Първоначално публикуван от icpart
Преглед на мнение
> Благодаря за линка, наистина е много интересен! Както винаги даваш много полезна информация.
Междудругото ArchiCad има също възможност за директен експорт на 3D сгради за Google Earth. Също браво и за поетата инициатива за създаването на typ файл за Натура 2000. 
Asterix85 с думи прости никой не може да ти обясни как се правят 3d сгради в ArcGis. Повечето проектанти и архитекти работят с ArchiCad, AutoCadArchitecture, Autodek3dsMax, AutodeskMaya и още една дузина допълващи се програми. Това, което си показал, някои програми го правят от 2d в 3d с три до четири команди, защото това са само едни кутийки. Дори не са рендирани, както трябва - все едно гледам комплексите построени в миналия век. Сега сме в следващия все пак !!
По-долу една обложка по-добре изглежда
По принцип колегата the_sandman ми е споменавал за възможност за чертане на прости 3D кутии в ArcGIS чрез задаване на височина на даден полигон. Конкретно това ми беше въпросът. Иначе благодаря за споменатите от теб програми, те наистина са професионални в тази област

Поздрави,
,(а старите изглеждата като втората снимка
Natura 2000 Ptitsi papka Garmin.rar се разархивира в папка по подразбиране C:\Garmin и след това стартирате reg файла, но ако искате в друга папка ще трябва да си коригирате пътищата в рег файла този мапсет е направен с Mapsettoolkit и при него са по-точни разпределянето на слоевете за Мапсорс, втория прикачен файл Natura 2000 Ptitsi Mapsource.rar е с готова инсталация за Мапсорс само чрез стартирането на бат файла install.bat но той е направен с gmaptool и има малко проблеми с точното подреждане на слоевете в Мапсорс не знам точно как да го оправя може би проблема е в генерираната preview карта. По принцип typ файла може да се промени по всяко време като само се замени със стария така че приемам предложения относно корекции пък който иска може и сам да си го промени. Прилагам и неговия тексови файл за тези от вас които искат да си го редактират.
знаеш ли откога търся тези данни на Корине на Европейската комисия откъде могат да се свалят свободно тъй като там данните са направени на базата на Landsat 7 снимките т.е. това мисля са данните направени именно по този проект
. Нещо явно не правя както трябва
Изглежда проблемът идва от това, че MapEdit не поддържа спомената проекцията и съответно не може правилно да визуализира данните. Предполагам, че по някакъв начин координатната проекция трябва да бъде променена, но за съжаление си нямам и на идея как може да стане това
Коментар