Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с 5.20

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с 5.20

Благодаря за съвета!
    Смених карта 5.20 с 5.11 и нещата се оправиха....Дано в 5.30 всички проблеми са изчистени....
    Лек ден!

Коментар

Първоначално публикуван от drago33 Преглед на мнение
      Благодаря за съвета!
      Смених карта 5.20 с 5.11 и нещата се оправиха....Дано в 5.30 всички проблеми са изчистени....
      Лек ден!
      Ще оставим някой проблеми и за 5.40

Коментар

Подготвяме да пуснем версия 5.21, в която е оправен проблема с търсенето на далечни разстояния и има някои визуални подобрения.

Който иска да я тества да пусне лично на мен или да пише на е-мейла за поддръжка. Трябва да е регистриран клиент на OFRM Geotrade и да е взимал участие във форума.
        Последно редактирано от sabin; 06-06-10, 11:34.

Коментар

Бих искал да попитам, работи ли се върху бързодействието на картата? Изобщо има ли начин да се работи в тази насока или е нормално и очаквано с непрекъснатото добавяне на нови обекти (най-общо казано) картата да става все по-тромава? Това не е упрек, а просто наблюдение. Версия 5.10 на Nuvi 760 ми вървеше по-бързо от версии 5.20 и 5.30 на Nuvi 765 с идентични настройки.

Не искам да се заяждам, но "някой проблеми" и "някой визуални подобрения" е като "някоя сгради".
          някой - м.р. ед.ч.
          някои - мн.ч.
          Последно редактирано от pvn; 06-06-10, 00:36.

Коментар

Преди месец си закупих чисто нов NUVI 1350. Проблемът е, че при движение извън града не ми показва населените места-за разлика от колегата drago33 при мен устройството не показва дори и градовете, само жълти чертички. С карта 5.20 topo съм. Пробвах и с карта 5.11, но нещата при мен си остават същите. Ходих в сервиза на Геотрейд, но там ми казаха, че за този модел това било нормално-проблемът бил в софтуера на устройството и ме посъветваха да съм пишел на Garmin в САЩ. Първо - не съм съгласен, че аз трябва да пиша на Garmin в САЩ, т.к. устройството съм го купил от Геотрейд в България и ако някой трябва да им пише то това са те. Второ - ако в Геотрейд знаят за проблемите с този модел защо тогава продължават да го продават-като го купувах никой не ми каза, че ще имам проблеми в бъдеще. Трето - лично аз мисля, че проблемът може би е в някаква софтуерна несъвместимост на софтуера на българската карта с фирмуеъра на устройството и оставам с надежда, че при следващата версия проблемът ще бъде оправен.

Коментар

Първоначално публикуван от pvn Преглед на мнение
              Бих искал да попитам, работи ли се върху бързодействието на картата? Изобщо има ли начин да се работи в тази насока или е нормално и очаквано с непрекъснатото добавяне на нови обекти (най-общо казано) картата да става все по-тромава? Това не е упрек, а просто наблюдение. Версия 5.10 на Nuvi 760 ми вървеше по-бързо от версии 5.20 и 5.30 на Nuvi 765 с идентични настройки.

Не искам да се заяждам, но "някой проблеми" и "някой визуални подобрения" е като "някоя сгради".
              някой - м.р. ед.ч.
              някои - мн.ч.
              Nuvi 765 е доста тромав при разглеждане на картата, но не всички уреди са такива. Една добре балансирана карта е нормално да е тромава с най тромавият уред. Може да подобрите бързодействието като настроите Nuvi-то да показва по-малко детайл(настройки>карта>детайл).

Благодаря за забележката по правопис, ще го запомня

Коментар

Първоначално публикуван от marty17 Преглед на мнение
                Преди месец си закупих чисто нов NUVI 1350. Проблемът е, че при движение извън града не ми показва населените места-за разлика от колегата drago33 при мен устройството не показва дори и градовете, само жълти чертички. С карта 5.20 topo съм. Пробвах и с карта 5.11, но нещата при мен си остават същите. Ходих в сервиза на Геотрейд, но там ми казаха, че за този модел това било нормално-проблемът бил в софтуера на устройството и ме посъветваха да съм пишел на Garmin в САЩ. Първо - не съм съгласен, че аз трябва да пиша на Garmin в САЩ, т.к. устройството съм го купил от Геотрейд в България и ако някой трябва да им пише то това са те. Второ - ако в Геотрейд знаят за проблемите с този модел защо тогава продължават да го продават-като го купувах никой не ми каза, че ще имам проблеми в бъдеще. Трето - лично аз мисля, че проблемът може би е в някаква софтуерна несъвместимост на софтуера на българската карта с фирмуеъра на устройството и оставам с надежда, че при следващата версия проблемът ще бъде оправен.
                Гармин, като всяка голяма фирма са доста тромави. Ако ни изпратите скрииншот-ти(снимки на екрана) ще им пиша за проблема. Лесно се правят тези снимки като от настройки изберете екран и там включите опцията за снимка. Запазват се в \Garmin\Screenshot\ в паметта на устройството.
                Последно редактирано от OFRM_Team; 06-06-10, 13:31.

Коментар

Това не е хардуерен или софтуерен проблем с уреда, а политика на компанията Гармин. За момента модели 13xx не поддържат 3D POI и изобразяване на населените места като 3D POI в триизмерен режим, както примерно при модели 2x5. Може би тази функционалност ще бъде добавена в бъдещите версии на фирмуера за този модел. ТОва го решава само и единствено Гармин, защото те разработват софтуера за уредите. Междудругото вие с коя версия на фърмуера сте, тъй като преди няколко дни излезе версия 4.20 за модели 13xx.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                    Nuvi 765 е доста тромав при разглеждане на картата, но не всички уреди са такива. Една добре балансирана карта е нормално да е тромава с най тромавият уред. Може да подобрите бързодействието като настроите Nuvi-то да показва по-малко детайл(настройки>карта>детайл).

Благодаря за забележката по правопис, ще го запомня
                    Тествах OFRM Geotrade City v5.21 CYR с Nuvi 765 и работи доста прилично с настройка за нормално ниво на детайл. Да не би да сте с настройка "повече" или "най много"?

Коментар

Тествах OFRM Geotrade City v5.21 CYR с Nuvi 765 и работи доста прилично с настройка за нормално ниво на детайл. Да не би да сте с настройка "повече" или "най много"?
                      На 765 на "Карта детайли" съм на "Висока". Степените са три: Висока, Норм. и Ниска. Още като взех уреда ми направи впечатление, че на старото 760 степените бяха 5 и по спомени мисля, че бях избрал "Повече" - тоест не максималното "Най-много". Не казвам, че уреда се държи непоносимо бавно, а просто по-тромаво в сравнение с 760. Не съм бил с една и съща версия на картата и на двата уреда и за това заподозрях нея, като възможна причина. Не съм допускал, че уж по-новият модел 765 може да е по-бавен. Наистина ли 765 е най-тромавият уред?

Коментар

Колкото и жалко да е , ДА! А с ТОПО версията е още по-бавен. И не показва имената на населените места в 3D режим.

Коментар

Първоначално публикуван от pvn Преглед на мнение
                          Не съм допускал, че уж по-новият модел 765 може да е по-бавен. Наистина ли 765 е най-тромавият уред?
                          Да, но пък като изключим визуализирането на релефа уреда показва пътищата много красиво прилагайки разни техники, които ги смята в реално време. А каква е причината да ползвате детайла на повече? Какво не се вижда когато е на нормално?
                          Последно редактирано от sabin; 07-06-10, 08:37.

Коментар

Благодаря на Sabin за разбирането. С версия 4.20 на фърмуера съм. Направих снимките. На какъв адрес да ти ги изпратя?

Коментар

Благодаря на Sabin за разбирането. С версия 4.20 на фърмуера съм. Направих снимките. На какъв адрес да ти ги изпратя?
                              На: karta (маймунка) offroad-bulgaria.com

Коментар

Да, но пък като изключим визуализирането на релефа уреда показва пътищата много красиво прилагайки разни техники, които ги смята в реално време. А каква е причината да ползвате детайла на повече? Какво не се вижда когато е на нормално?
                                Когато разглеждам картата при недостатъчно zoom се случва да виждам само "чертеж" без никакви надписи или точки - никакви имена на улици, населени места или POI точки. Когато zoom-на няколко пъти се появяват, но пък се губи общата картинка.
                                Да си кажа честно, единственото подобрение, което забелязвам в 765 спрямо 760 е "по-мазното" изчертаване на картината при движение по маршрут. Всичко останало, като че ли беше съвсем леко по-добре в старият модел. Сега се сещам и още нещо. В 760 виждах по картата блоковете изобразени, като малки, сини и симпатични блокчета, които в 765 изцяло отсъстват независимо колко съм zoom-нал.
                                Разбира се това са все дребни неща, които не биха ми направили впечатление, ако 765 ми беше първия уред. Все още мисля, че това не е лош продукт и не съжалявам, че съм си го купил. Но ако някои неща могат да се поправят, било то с промени по картата или софтуера, предпочитам да се оправят и бих помогнал това да се случи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X