Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

Здравейте на всички!
    Не знам дали е по темата,но искам да споделя нещо което ми се случи това лято.Живея в чужбина и лятото се прибирам в България за 20сетина дена,тази година за пръв път използвам услугите на гармин (досега бях с igo инсталирано на бекер),та това което ми изненада е че на връщане за Калотина OFRM 5.60 ме прекарва през София докато с бекера ме прекарваше по околовръстното (което мисля че е правилно)

Коментар

Първоначално публикуван от dido_nm Преглед на мнение
      Последната версия за устройствата 12ХХ, 13ХХ и 14ХХ е 5.40, но всички версии след 5.10 работят некоректно. най стабилна е версия 5.10. Моята препоръка е да се обновява на 5.10 и в никакъв случай с 5.20 и 5.30. Версия 5.40 не показва иконките на "любими", а само като квадратчета, а и други проблеми имаше, за които бях чел в нета, затова дори несъм я пробвал. просто 5.10 си работи перфектно и не мисля да я сменям. Аз съм Нюви 1310.
      И аз съм с Нуви1310 но нямам никакви проблеми досега.Ползвам OFRM Geotrade TOPO CYR .Минах през 5.40 5.50 без проблем.По-старите версии са ползвани преди последния ъпдейт на устройството.

Коментар

Първоначално публикуван от pepopepo Преглед на мнение
        И аз съм с Нуви1310 но нямам никакви проблеми досега.Ползвам OFRM Geotrade TOPO CYR .Минах през 5.40 5.50 без проблем.По-старите версии са ползвани преди последния ъпдейт на устройството.
        ))) Няма версия 5.50 на фърмуера, след 5.40 директно излезе 5.70 преди няколко дена. Но и 5.70 ми създава проблеми, затова пак си върнах 5.10. Вече се убедих че когато имам перфектно работеща версия няма смисъл да упдейтвам до по висока и по лошо работеща

Коментар

Здравейте колеги!Пиша Ви, заради наименованието на една река в село Горна диканя. Записали сте я като "Арката".Трябва да ви кажа ,че ако отидете в това село и попитате за такава река ,ще ви кажат че, "те такова" животно нема.Не знам от къде сте взели това име,може би от Института по Картография не знам, но всички в това село я наричат Драгаля макар че, в старите руски карти я наричат Драгал и в BGMountas.org в картата на Верила е записана правилно като Драгал и моля, ако има възможност да се запише с оригиналното име ,а не с някякво измислено на някой умник.

Коментар

Здравейте! Наскоро си закупих навигатор nuvi 3490LMT с инсталирана версия на картата 5.70 сити варианта. Възможно ли е да се инсталира и топо варианта на същото устройство без да се деинсталира сити варианта и да се избира от менюто с картите кой от двата варианта да се ползва?

Коментар

Първоначално публикуван от peanba Преглед на мнение
              Здравейте! Наскоро си закупих навигатор nuvi 3490LMT с инсталирана версия на картата 5.70 сити варианта. Възможно ли е да се инсталира и топо варианта на същото устройство без да се деинсталира сити варианта и да се избира от менюто с картите кой от двата варианта да се ползва?
              И 2-та варианта са с 1 FID - не може да са инсталирани по едно и също време, на едно и също устройство.
              Светът на Владо

Коментар

Освен ако не си закупи човек и MapSource версията на картата, която е различно fid.

Коментар

Здравейте колеги. С nuvi 3490LMT съм и се натъкнах вчера на следната странност. Пътувах от Ботевград до София с включена карта OFRM Topo cyr 5.80 и изчисляване на маршрут по метода най-малко гориво. Отбягвания съм активирал само за трафик и непавирани пътища. Маршрута ми го изчислява по стария път през Витиня, а не по магистралата. Изключих БГ картата и включих европейската 2012.40 и веднага ми даде маршрута по магистралата. След като пристигнах отново симулирах маршрута и се получи същия резултат. Нормално ли е да изчислява по този начин с двете карти?

Коментар

Пробвай да му зададеш ограничение "най-бързо", а не "най-малко гориво".
                    HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
                      Пробвай да му зададеш ограничение "най-бързо", а не "най-малко гориво".
                      Така и двете карти ме прекарват по магистралата, но аз питам каква е логиката БГ картата при варианта "най-малко гориво" да ме пуска по стария път? Наистина ли ще се спести гориво по завоите и баирите на Витиня? Алгоритъмът за изчисление в картата ли е заложен или самото устройство нещо бърка?

Коментар

Най-малко гориво би трябвало да е по-близо до "най-кратко разстояние" . Тогава би трябвало да спести повече гориво , и освен това там пътищата са с по ниска разрешена скорост и пестенето ще е повече. Ако е така , означава , че CNEU е сбъркана. Поне при мен колата ми горе повече по магистралата , защото карам почти с 2 пъти по-висока скорост. Това е мое мнение и според мен ситуацията не е толкова стряскаща.

Коментар

Извинявам се за глупавия въпрос но ако може с 2 думи - мога ли да си ъпдейтна картата на българия сам на гармин нъви 1350 просто нямам време да се разровя из форума а съм сигурен че има указания спешно ми трябва

Коментар

Първоначално публикуван от bratcheda Преглед на мнение
                            Извинявам се за глупавия въпрос но ако може с 2 думи - мога ли да си ъпдейтна картата на българия сам на гармин нъви 1350 просто нямам време да се разровя из форума а съм сигурен че има указания спешно ми трябва
                            Да.
                            Регистрация и ъпдейти

Коментар

Здравейте,имам версия 4.02 (25.04.2007) на Навигационна Карта на България включваща и OFFRoadMap (OFRM) на OFFRoad-Bulgaria.com.Искам да разбера как мога да подновя версията на картата си след като веднъж съм я закупил.Предварително ви благодаря за вниманието.

Коментар

Първоначално публикуван от xilografa Преглед на мнение
                                Здравейте,имам версия 4.02 (25.04.2007) на Навигационна Карта на България включваща и OFFRoadMap (OFRM) на OFFRoad-Bulgaria.com.Искам да разбера как мога да подновя версията на картата си след като веднъж съм я закупил.Предварително ви благодаря за вниманието.
                                Вие имате закупен предишния наш картов продукт OFRM Bulgaria, чиито продажба и поддръжка са прекратени преди няколко години. В качеството на собственик на OFRM Bulgaria, можете да закупите актуалния картов продукт OFRM Geotrade като ъпгрейд на SD носител на преференциалната цена от 59,98 лв с ДДС, с включен двугодишен абонамент за обновления. Ако желаете да закупите новата карта, моля посетете нашия фирмен магазин на посочения по-долу адрес или ако предпочитате да Ви доставим ъпгрейда по куриер, моля изпратете Вашата заявка с трите имена, точен адрес за доставка и телефон за връзка на е-мейла по поддръжка info (маймунка) karta (точка) bg, като цитирайте и серийния номер на Вашата карта OFRM Bulgaria (ще го откриете на стикер от вътрешната страна на оригиналната CD кутия).

Адрес на фирмения ни магазин:

София 1000, ул.Генерал Гурко 45, GPS координати: N42 41.446 E23 19.812
                                Работно време: ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК 10:00-19:00, СЪБОТА 10:00-16:00
                                OFRM Team
                                Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X