Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата версия на OFRM 4.90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новата версия на OFRM 4.90

Поздравления за добрата работа и от мен.От постовете по горе разбрах че картата има неточности в Бургас.Тъй като не ползвам навигацията във града,тези дни ще закача Гармина и ще видя точно на кои участъци прави проблем новата карта.

Коментар

супер е
      AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Поздрави на целия екип за добрата карта.
        Въпреки, че има доста неактуални и неточни места картата е много добра според мен (лично мнение).

Коментар

Нормално ли е при изключена европейска карта и включена само OFRM_Geotrage_Topo_4.90_cyr при мащабиране > 8км да се включва европейската, а при <8 km българската. GPS Nuvi1350.

Коментар

Май не се включва Европейската, а базовата...

И мисля, че това обяснява въпроса с по-малкия размер на новата версия (във всичките й разновидности) на картата... Така ми се струва де, може и да греша...
            [B]Videos of [U]Vidin[/U], the [U]Vidin-Calafat bridge[/U] and the [U]region[/U] - here: [URL]http://www.youtube.com/user/gusterbo[/URL][/B]

Коментар

Първоначално публикуван от mechka2 Преглед на мнение
              Нормално ли е при изключена европейска карта и включена само OFRM_Geotrage_Topo_4.90_cyr при мащабиране > 8км да се включва европейската, а при <8 km българската. GPS Nuvi1350.
              Не се включва европейската, а базовата карта (gmapbmap.img). Тя е световна карта, не е подробна, а е само за ориентир. Тя е винаги пусната.

Коментар

Преди няколко дни си сложих новата 4.90. Като цяло всичко по нея е добре, като изключим, че когато се движа из града (става въпрос за Бургас) ме кара доста в страни от пътя, а по този начин се бърка и постоянно казва: "Преизчисляване". Този проблем го нямаше при 4.80 и затова мисля че проблема не е от GPS, а е от картата.

Коментар

Първоначално публикуван от craps Преглед на мнение
                  Не се включва европейската, а базовата карта (gmapbmap.img). Тя е световна карта, не е подробна, а е само за ориентир. Тя е винаги пусната.
                  Благодаря за разяснението.

Коментар

Преди всичко искам да благодаря за новата карта.

Ползвам GARMIN Oregon 300. След като копирах новата карта "TOPO v4.90 ML 25", установих че черните (офроуд) пътища се показват едва при мащаб от 300 метра. При предходната версия "TOPO v4.80 ML 25" те бяха показвани при мащаб от 800 метра. Сега срещам трудности когато се опитвам да разбера кой път до къде води. Налага се доста скролиране и в повечето случаи губя нишката.

Има ли нещо което мога да напрая, че да мога да виждам офроуд пътищата при по-голям мащаб? 800 метра си беше много добре. Някой друг има ли подобен проблем?

Коментар

Като карам от Княжево към Руски паметник в момента в който стъпа на паветата на цар Борис гпс ми показва че съм в локалното, а аз съм си точно на пътя.
                      Прикачени файлове

Коментар

В настройки -> карта -> детайли
                        задай "повече" или "най-много", така ще виждаш повече детайли при по-дребен мащаб.
                        "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Първоначално публикуван от bebcho Преглед на мнение
                          Като карам от Княжево към Руски паметник в момента в който стъпа на паветата на цар Борис гпс ми показва че съм в локалното, а аз съм си точно на пътя.
                          Явно ГПС-а ти е заключен към пътят. И при по-слаб сигнал те показва на локалното (точността е по-малка от слабия сигнал и то те мята на по-близкия път). С какъв ГПС си? Ако имаш опция за заключване към пътят я изключи.
                          Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                            Явно ГПС-а ти е заключен към пътят. И при по-слаб сигнал те показва на локалното (точността е по-малка от слабия сигнал и то те мята на по-близкия път). С какъв ГПС си? Ако имаш опция за заключване към пътят я изключи.
                            С Гармин Нуви 250W съм и нямам такава функция за заключване към пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от dhv Преглед на мнение
                              В настройки -> карта -> детайли
                              задай "повече" или "най-много", така ще виждаш повече детайли при по-дребен мащаб.
                              Благодаря! Жив и здрав да си !!!
                              Браво момчета, много добра карта !!!

Коментар

Първоначално публикуван от bebcho Преглед на мнение
                                С Гармин Нуви 250W съм и нямам такава функция за заключване към пътя.
                                Не съм ползвал 250В, но ако има нещо подобно, то при другите модели е "Lock on road". Някой уреди са си постоянно заключени към пътя (даже малко от тях имат опция за изключване, особенно нувитата). Но това съвсем не е проблем, ако ползваш навигацията само по пътят. Проблема в тази ситуация е бил лошия в момента сигнал, а не от картата или гпс-а.
                                Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X