Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой вид OFRM ползвате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой вид OFRM ползвате?

Мисля си за оптимизация и евентуален нов подход с вариантите на картите и затова отварям тази тема. Освен отговора на анкетата, моля дайте идеи какво може да бъде променено според вас за да стане картата още по-добра. В момента обмислям дали да не раздела офроуд картата от другата, като в офроуд картата ще махна блоковете, а в нормалната пътна карта ще махна цветовете от пътищата, и ще ги остава като "непавиран път" и "пътека".

Друго нещо което тествам е да сложа блоковете в отделен файл, както и варианти с всички входове и само по 1-2 входа.

Отделно мисля и за ниво с изо линии (хоризонтални линии с надморската височина като линии).

Трябва да направя и версия която да е на MapSource, обаче не мисля всички версии да бъдат и за мапсорс, вероятно ще е само на кирилица и само офроуд версия.
    280
    OFRM Geotrade 4.60ML
    7.50%
    21
    OFRM Geotrade 4.60LAT
    10.36%
    29
    OFRM Geotrade 4.60CYR
    28.93%
    81
    OFRM Geotrade TOPO V4.60ML
    8.57%
    24
    OFRM Geotrade TOPO V4.60CYR
    13.93%
    39
    OFRM Bulgaria V4.60
    30.71%
    86

До: Кой вид OFRM ползвате?

Струва ми се добра идея да има отделени продукти: офроуд карта и роуд карта. Предполагам че видеото ще се натоварва по малко ако на картата има само нужните данни/ детайли.
    Ползвам още OFRM 4.60. Това което ме спира да мина на Геотрейд е че е само на СД и ще ми заеме слота, който ползвам за тестване на други карти.
    Кирилска версия също не бих си сложил, тъй като ползвам нувито като каркит и няма да може да чете телефония указател (който е на латиница)
    Не ми се струва толкова важно да се рутира точно до съответния вход. Вярно е че има блокове с повече от 10 входа, но мисля че това е повече изключение отколкото правило. В края на краищата навигацията в неселено място има точно 8-10 м, така че и да те закара пред вход 3, вместо пред 1 не е толкова голяма беда.

Скромните ми препоръки са следните:
    1- геотрейдската версия да може да се заключва към уреда, както е OFRM
    2- да мога да рутирам до населено място което е показано на картата, но няма улици и адреси (например Троян)
    3- гласът да казва "преизчисляване" само веднъж

Не съм наясно дали изпълнението на горните неща е техничеки възможно или извънредно трудоемко. Не претендирам да имам технически познания, пиша като обикновен клиент.

Иначе поздравления за работата досега. Аз лично съм доволен от продукта, спасявал ме е в трудни моменти.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
      Мисля си за оптимизация и евентуален нов подход с вариантите на картите и затова отварям тази тема. Освен отговора на анкетата, моля дайте идеи какво може да бъде променено според вас за да стане картата още по-добра. В момента обмислям дали да не раздела офроуд картата от другата, като в офроуд картата ще махна блоковете, а в нормалната пътна карта ще махна цветовете от пътищата, и ще ги остава като "непавиран път" и "пътека".

Друго нещо което тествам е да сложа блоковете в отделен файл, както и варианти с всички входове и само по 1-2 входа.

Отделно мисля и за ниво с изо линии (хоризонтални линии с надморската височина като линии).

Трябва да направя и версия която да е на MapSource, обаче не мисля всички версии да бъдат и за мапсорс, вероятно ще е само на кирилица и само офроуд версия.
      За разделянето - Не ме кефи Аз карам много по пътищята и извън тях
      За Блоковете - Да - хич и не ми трябват, но е добре да могат да се включват/изключват

Изолиниите не мисля че ми са необходими - нали картата е ТОПО (не че работи добре на Нувито 5000, ама се надявам скоро да го "фикснат"

Коментар

Първоначално публикуван от gkostadinov Преглед на мнение
        Скромните ми препоръки са следните:
        1- геотрейдската версия да може да се заключва към уреда, както е OFRM
        2- да мога да рутирам до населено място което е показано на картата, но няма улици и адреси (например Троян)
        3- гласът да казва "преизчисляване" само веднъж

1 - Може, но трябва да се обърнете към е-мейла за подръжка.

2 - И това го може, но трябва да се търси "Град" (City) от менюто "Накъде" а не адрес.

3 - Геотрейдската версия няма този проблем.

Коментар

Привет на всички, значи на мен лично картата в този си вид ми допада най-много, мисля че няма нищо излишно в нея - и номерата на блоковете и входовете са необходими, и офроуд пътищата са необходими. Аз лично ползвам и изолинийте с надморската височина, но мисля че ако са вградени в картата не би било по-практично защото няма да могат да се изключват.

Коментар

Аз пък мисля, че от много ангажименти на екипа към роуд-картата, страдат(ме) ползвателите на офроуд-картата.
            Конкретизирам - изпратени тракове, които ги няма на картата, не ги виждам след 2-3 месеца при новата версия, че дори две нови версии излизат и ги няма. ЗА да не съм голословен - например от Осеновлак към Козница съм(и не само аз вероятно, щот и други от групата пращат) изпращал поне още един подход. Още го няма.
            Вероятно колегите от екипа не смогват да обработят "роуд-добавките", затова и така се получава.
            Не мога да упрекна никого, просто си казвам личното мнение.
            Вярно е и това, че роуд-ползвателите са в стотици пъти повече от офроуд-такива. Вярно е това, че обществото ни е пазарно ориентирано.

Предвид горното - подкрепям разделянето. Не само блоковете, улиците в голямата си част не ме интересуват. А ако се замисля по-сериозно сигурно и други неща ще включа в този списък.
            Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
            KTM 350 SX 2011

Коментар

аз съм с някаква ТОПО 20,каква е?

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                аз съм с някаква ТОПО 20,каква е?
                Това са хоризонтални линии не е офроуд картата, освен тях трябва да имаш и други позиции с карти.

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                  Аз пък мисля, че от много ангажименти на екипа към роуд-картата, страдат(ме) ползвателите на офроуд-картата....
                  Ами просто не се добавят вече офроуд тракове. И аз съм за 2 карти, такава за OFF и такава за ON.
                  Събин е много добре запознат с тези проблеми но откровено казано правенето на пътна карта е икономически много по-изгодно.
                  И това не е никак лошо защото България има нужда от такава пътна карта.
                  Но Събине, ти най-добре знаеш, че ние малкото ендуристи няма как да търсиме даден адрес с моторите така, че моля те раздели картите.
                  Предварително благодарим ако стане това.

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                    Аз пък мисля, че от много ангажименти на екипа към роуд-картата, страдат(ме) ползвателите на офроуд-картата.
                    Конкретизирам - изпратени тракове, които ги няма на картата, не ги виждам след 2-3 месеца при новата версия, че дори две нови версии излизат и ги няма. ЗА да не съм голословен - например от Осеновлак към Козница съм(и не само аз вероятно, щот и други от групата пращат) изпращал поне още един подход. Още го няма.
                    Вероятно колегите от екипа не смогват да обработят "роуд-добавките", затова и така се получава.
                    Не мога да упрекна никого, просто си казвам личното мнение.
                    Вярно е и това, че роуд-ползвателите са в стотици пъти повече от офроуд-такива. Вярно е това, че обществото ни е пазарно ориентирано.

Предвид горното - подкрепям разделянето. Не само блоковете, улиците в голямата си част не ме интересуват. А ако се замисля по-сериозно сигурно и други неща ще включа в този списък.
                    Поткрепям колегите напълно!
                    Дали ще стигнеш до вход А или Б (който е на 100м) не е толкова важно(поне според мен)
                    НО в гората по тъмно когато единствения ориентир ти е ГПС - дали го има пътя или не понякога е живото спасяващо
                    "Докато умните се намъдруват,лудите се налудуват"
                    "LZ1WAN"

Коментар

Аз ползвам топо 4.60МL на nuvi 255W и не забелязвам никакви проблеми.
                      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Според мен, номерата на блоковете задължително трябва да ги има. Относно номерата на входовете - добре е да са обозначени първи и последен вход, или въобще да ги няма. Иначе при един блок с повече входове става доста претрупано. Самия GPS дава някакво отклонение в метри и може да се окаже, че според него ти се намираш пред вх.1 , а всъщност си пред вх.2 или 3.
                        Много е ясно, че стигнеш ли веднъж до блока, няма как да не намериш входа.

Коментар

Аз мисля, че картата 4.60 си е добре така, както е. Т.е. - универсална и за градско и за извън и за офф. Имам предвид че:
                          - когато си на оффроуд обикновено не виждаш градовете с техните подробности и те не би трябвало да пречат.
                          - при градско каране не е важно къде са трасетата, а градските подробности.
                          - при този вариант на картата имаш всичко накуп и не е нужно да превключваш или да правиш разни други операции - просто ползваш това, което е необходимо.

Според мен ако резултата от разделяне на картите ще повлияе на бързодействието например, би било донякъде полезно

Поздрави
                          Тодор Томов
                          =============================
                          Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                          Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Айде и аз да се изкажа, макар че не съм в България:

1. В момента имате една карта, но за различни машинки (да кажем, че това е причината разликата във CYR/LAT/TOPO/MapSource версиите), което предизвиква почти 50% от въпросите за картата. Т.е. непрекъснато се пита "каква е разликата, коя карта е за мен, по какво се различават точно в цената" и т.н. Ако картата се нарои още повече си представям на какво ще заприлича форума, и направо ми става жално за Събин.

2. Май вече е прието новите Гармин-и от Геотрейд да се продават с тази карта на Събин/Геотрейд преинсталирана. Ако се разделят картите - новите клиенти на Геотрейд ще са в чудо, защото ще получат само едната, а може да искат/и другата. Естествено може да се направи сайт, и който иска да си ги смени/замени и т.н. Това ще предизвика останалите 50% от въпросите във форума, и ми става още по-жално за Събин.

3. Ако сега се раздели картата - коя точно нейна издънка ще получават за напред досегашните клиенти, които имат вече "абонамент"?

4. Ако някой купи и двете/трите версии, и иска да си сглоби карта - "глей какво става" - още 50% теми във форума. Т.е. стават общо 150%, хаха

5. Не искам да я сравнявам с други карти, но при е едно отделяне на само "асфалтова карта" мисля че изгубва почти всички предимства спрямо други карти/навигационни системи. Т.е. смятам, че плюсът й е в това, че е обединена.

Ако така и така маркетинговата стратегия на картоправячите е "нарояване", то по-добре направете карти с различна подробност. Т.е. да има една "царска", и нейни орязани версии, които да са с по-ниски цени. Примерно без блокове, без адреси, без имена на улици, без рутиране, и т.н. Т.е. хората да не ги комбинират, ама просто да "ъпгрейдват" до по-скъпия продукт.

Т.е. купуваш си новият Oregon с най-орязаната карта, и после решаваш, че ти трябва търсене на блокове, или офф-роуд или рутиране и така отиваш да се ъпгрейдваш.

Тогава само 50% от въпросите ще бъдат за разликата между продуктите. Просто Събин ще направи тук една таблица, и готово.

Според мен това решение си е изключително и единствено в правото на Събин/Геотрейд. Хората тук във форума са вече клиенти на картата, в този й вид, и очакват ~1(2) години безплатни ъпдейти в този им вид (или по-добри!).

Коментар

Мен картата в този и вид най ми харесва. Не съм забелязал да има някакво дразнещо забавяне спрямо старата. Единствено TOPO-то върви по-бавно (става въпрос за Colorado), обаче и за това вече си има опция.

Според мен единствено не е нужно всеки вход на всеки блок да го има на картата. Само номера на блока е достатъчен. Новата иконка за вход също е прекалено голяма. Стария вариант с малкото квадратче според мен беше по-удачен.

И последно, може би ще е добре блоковете да са с малко по-контрастен цвят. Сега са малко бледички за моя вкус.

Не виждам никакви предимства от разделянето на картата. А и на по-новите устройства съм убеден че кой-знае каква разлика в бързодействието няма да има.

Но, всеки гледа от собствената си хралупка все пак.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                              X