Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin City Navigator Europe NT/NTU - последна версия 2025.10/2026.20

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Garmin City Navigator Europe NT- последна версия 2012.40

Със сигурност не работи, защото с оригиналната карта имам JCV...Иначе - аз живея в Англия, но откакто му смених картата ги няма JCV- показва черен екран като стигна дотам. Затова си мисля, че не слагам правилния файл, защото четох някъде, че картата си върви с точно определено JCV. А относно картите - в папка .System - съм сложил една карта за Англия и Ирландия 2012.40, а на външната - западна Европа - също е 2012.40. Реших да ги ъпдейтна, защото като го купих преди месец беше с 2012.10. Та това е...

Коментар

Здравейте колеги . Бих искал да попитам можете ли да ми услужите с 1 линк.
      Трябва ми картата за Ев ропа за гсм вариянт 1.83 гб някаде.а щото ще я слагам на едно нуви 250в със 2 гб карта._Благодаря предварително.
      Последно редактирано от Pacific; 12-03-12, 12:56.

Коментар

Първоначално публикуван от mcmlxx Преглед на мнение
        Със сигурност не работи, защото с оригиналната карта имам JCV...Иначе - аз живея в Англия, но откакто му смених картата ги няма JCV- показва черен екран като стигна дотам. Затова си мисля, че не слагам правилния файл, защото четох някъде, че картата си върви с точно определено JCV. А относно картите - в папка .System - съм сложил една карта за Англия и Ирландия 2012.40, а на външната - западна Европа - също е 2012.40. Реших да ги ъпдейтна, защото като го купих преди месец беше с 2012.10. Та това е...
        Nuvi40 го имат същия проблем и с JCV файловете за OFRM картата:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=136739
        При мен на Nuvi 1300 , европейските ( и българските) JCV работят нормално. Има и друг файл с JCV - D2504070A.JCV , пробвай с тях:
        http://www.noeman.org/gsm/garmin-map...2012-40-a.html
        Предполагам не си с UNICODE версия на картата? За нея би трябвало да има друг JCV : D3048050A

keivin__2 , линка важи и за теб.
        Последно редактирано от milstan; 10-03-12, 22:16.

Коментар

MILSTAN, благодаря за бързия отговор сайта го намерих рано днес . версията 1.83 гб ми харесва но не мога да разбера как да изтегля тези 5 фаила . много бавно се теглят . с ILIVID незнам дали ще стане . дай някакъв съвет

http://linksave.in/2655406634f363984a45d4
          Последно редактирано от milstan; 10-03-12, 23:32.

Коментар

Най-бързия вариант е една 4Gb SD карта за 11 лева и пълната версия на картата от т____т. При руснаците има 1.88Гб , но не влиза в повечето памети.
            Виж това , разделено на две части , едното на вътрешната памет , другото на SD картата:
            http://www.ipmart-bg.com/showthread....-2012.40/page3
            http://www.ipmart-bg.com/showthread....l=1#post362958
            http://www.ipmart-bg.com/showthread....l=1#post367996

Коментар

Картата 4 гб е до навигацията, обаче, приятеля ми е стиснат и не смятам да му подарявам карта. И без това му слагам картата така.това, с двете части ще стане просто :
              Във вътрешната памет на уреда:
              gmapprom
              gmapprom1
              gmapsupp

На SD картата:gmapsupp .
              Не бя х се сетил за това .
              Благодаря много за бързия отговор .
              Последно редактирано от Pacific; 12-03-12, 13:00.

Коментар

И аз благодаря за полезните линкове - сега дърпам D2504070A.JCV и утре ще го сложа да видим дали ще се оправят JCV-тата. Може да е полезно и за други с Nuvi30, 40, 50... Благодаря още веднъж, milstan!!!

Коментар

Днес се сблъсках с един проблем с CNEU2012.40. На Nuvi250W правя маршрут от България до Румъния - град Arad. Не можа и не можа да ми сметне маршрута - недостиг на памет и това си е. А с маршрути до Германия и Франция по 1800км и повече няма никакъв проблем , изобщо не се замисля. Почистване , изтриване , какво ли не правих , не става. Нито по бърз , нито по кратък маршрут иска да смята. И базови карти сменях , пак никакъв ефект. Пробвах с файл на картата по-малък от 2Gb ( 1.88Gb) , няма разлика.
                  На моите Nuvi1300 и Nuvi205 този маршрут по "бърз" метод го прави , но през Сърбия ( Белград и т.н.). Когато сменя на " по-кратък" метод го прави нормално , покрай Букурещ и т.н. в Румъния.
                  Собственика на уреда каза , че този проблем го имало и с други дестинации в Полша и Гърция , които се намират по една линия ( по вертикала) с този румънски град Arad. И на друго нуви ( 250W) пробвали ( с друга SD карта и друг файл) , пак така било.
                  П.П.
                  Ако избере някой друг град в Румъния , по в центъра на страната няма никакъв проблем , смята светкавично.
                  Последно редактирано от milstan; 12-03-12, 18:39.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                    Днес се сблъсках с един проблем с CNEU2012.40. На Nuvi250W правя маршрут от България до Румъния - град Arad. Не можа и не можа да ми сметне маршрута - недостиг на памет и това си е. А с маршрути до Германия и Франция по 1800км и повече няма никакъв проблем , изобщо не се замисля. Почистване , изтриване , какво ли не правих , не става. Нито по бърз , нито по кратък маршрут иска да смята. И базови карти сменях , пак никакъв ефект. Пробвах с файл на картата по-малък от 2Gb ( 1.88Gb) , няма разлика.
                    На моите Nuvi1300 и Nuvi205 този маршрут по "бърз" метод го прави , но през Сърбия ( Белград и т.н.). Когато сменя на " по-кратък" метод го прави нормално , покрай Букурещ и т.н. в Румъния.
                    Собственика на уреда каза , че този проблем го имало и с други дестинации в Полша и Гърция , които се намират по една линия ( по вертикала) с този румънски град Arad. И на друго нуви ( 250W) пробвали ( с друга SD карта и друг файл) , пак така било.
                    П.П.
                    Ако избере някой друг град в Румъния , по в центъра на страната няма никакъв проблем , смята светкавично.
                    Този факт е ОПИСАН на сайта на Гармин. Всички нови версии на уредите използващи най-нови софтуер и версия на европейската карта го имат като проблем.
                    Обяснението прекалено много данни които има заложени за ДАДЕН маршрут и ПОНЯКОГА паметта на уреда не достига.
                    Заключение: Това явление ще е все по-често срещано. От Гармин СЪВЕТВАТ да се правят по-кратки мяршрути.... (Глупав съвет, но ...)
                    nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

Коментар

Особено за покритието на Румъния данните са СТРАШНО много. А до Германия 2000км данните са значително по-малко ? Намирисва ми на "оакана" карта с всяка нова версия.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                        Особено за покритието на Румъния данните са СТРАШНО много. А до Германия 2000км данните са значително по-малко ? Намирисва ми на "оакана" карта с всяка нова версия.
                        https://support.garmin.com/support/s...-000000000000}

https://support.garmin.com/support/s...-000000000000}
                        nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

Коментар

На запад от България може и да ги удовлетворява този отговор. Втория линк е за друга памет.
                          Подобен проблем имаше в Испания с версия 2011.30 , след няма и месец пуснаха 2011.32.

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                            Ама май е въведено само за моделите, които завършват на 5, защото за 7хх /разбирайте 7х0/ не пише да има такава опция.
                            Ще взема старото ми Нуви от приятеля ми, ще ъпдейтна до 5.30 и ще докладвам за резултата.
                            Та да докладвам де - и при 760 има опцията за допълнителна карта на SD - gmapsup1.img. Проверено - работи. Нищо, че Garmin са я спестили информацията.
                            Ето и извлечението от xml файла.
                            <Name>SupplementalMaps1</Name>
                            <File><Specification><Identifier>IMG</Identifier></Specification>
                            <Location><Path>Garmin</Path><BaseName>gmapsup1</BaseName><FileExtension>img</FileExtension>

С ъпдейта след прочистване на апарата от увисвания и всякакви други затлачващи системата неща, апарата се държи много прилично като за този модел.
                            И смята разстоянието до Арад - бавно, но го смята. Прекарва ме през Неготин/Брегово, но го смята. Ще си поиграя малко с други градове.

Милстан - от поста не става много ясно /поне за мен де/. Не смята когато града, който търсиш е по вертикалата - така ли? И това само за 250W модела ли е?
                            Nothing comes from nothing...

Коментар

Според човека , ако крайната точка е в тези граници ( ориентировъчно - червения правоъгълник) не може да го сметне на Nuvi250W. Когато крайната точка е извън тези граници ( ако ще и в Португалия или Англия) няма никакъв проблем.
                              При мен на Nuvi205 и 1300 заобикаля чак през Белград в Сърбия ( по"най-бърз" метод). Както и да е , уреда вече не е в мен.
                              Прикачени файлове

Коментар

Проблема не е в твоя телевизор а в държавите! В белите страни рутира големи разтояния ,защото като хване магистрала и си малчи по 300 500 км. а не на всеки 30 40 км. да се обажда завийте тук и там .или по точно казано има зададени определен брои кръстовища които може да сметне.Румъния,България,Гърция и тем подобни го натоварва с кръстовища

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X