Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GARMIN GPS карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GARMIN GPS карти

Здравейте, имам едно Нюви 660 отпреди 2 години ( май толкова минаха) и в София и Европа си ми върши работа. Проблема е в другите градове. Аз си го купих направо с качена вазисна карта на Европа и сега ми се ще да си кача някак цялата карта на България, ама нещо не става - или Мапсорса ми не е отключен, или аз съм си доста тъп ( неук)! Можете ли да ми помогнете някак?
    Изтеглих разни карти, но или не знам как да ги конвертирам, или Мапсорса не вижда Нувито, или.....
    нещо явно не разбирам

Коментар

Имам един въпрос.Някой ще ми каже ли кой е по-удачният вариант Metro Guide или City Navigator и защо???Както за Европа така и за САЩ.Ще съм много благодарен някой,който е тествал да сподели.Аз съм пробвал Метрогайд във Виена, но не достатъчно,за да го преценя подобаващо.
      Благодаря предварително!
      И колко малко хора знаят за онзи чуден горе кът, а колко много долу скитат, невиждащи нагоре път!

Коментар

Първоначално публикуван от Asterix Преглед на мнение
        Имам един въпрос.Някой ще ми каже ли кой е по-удачният вариант Metro Guide или City Navigator и защо???Както за Европа така и за САЩ.Ще съм много благодарен някой,който е тествал да сподели.Аз съм пробвал Метрогайд във Виена, но не достатъчно,за да го преценя подобаващо.
        Благодаря предварително!
        Сити Навигатор, понеже си е направо рутираща. Метро Гайда е на практика същата, но с орязани водещи функции. Въпреки, че може да се обърне в рутиращ вариант... Тогава обаче става по-голяма като обем спрямо Ситито.
        Допреди година и нещо правехме точно това.
        Сега е малко безсмислено, след като има възможност да се намери вариант за ползване на Сити Навигатора.
        Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Благодаря за информацията!
          Сетих се да питам и още нещо.Каква е разликата между NT и NON-NT version?Може и да ми е глупав въпроса,ама ми е любопитно
          И колко малко хора знаят за онзи чуден горе кът, а колко много долу скитат, невиждащи нагоре път!

Коментар

NT е нов формат на Гармин, който компресира данните почти двойно спрямо старият формат. Старият се нарича Non-NT или OF (Old Format).

NT-формата може да се чете само от по-новите машинки/софтуер. Например Garmin QUE 2.9 не може да го чете, а GarminXT може. Също програмата GPSMapEdit не може да ги отваря новите файлове. "Очевидци" твърдят, че NT-картите се зареждат първоначално по-бавно от стария формат, вероятно причинено от необходимото време за декомпресия.

Коментар

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
              Сити Навигатор, понеже си е направо рутираща. Метро Гайда е на практика същата, но с орязани водещи функции. Въпреки, че може да се обърне в рутиращ вариант... Тогава обаче става по-голяма като обем спрямо Ситито.
              Допреди година и нещо правехме точно това.
              Сега е малко безсмислено, след като има възможност да се намери вариант за ползване на Сити Навигатора.
              т.е. да разбирам че след като съм качил сити-то то метро-то е излишно и цялата инфо от него е прехвърлена към сити навигатора?
              предстои ми пътуване и съм екипирал устройството със сума ти карти, които не съм тествал и ако някое приложение е излишно, то с радост ще го заменя за нещо полезно

Коментар

Първоначално публикуван от dsredkov Преглед на мнение
                т.е. да разбирам че след като съм качил сити-то то метро-то е излишно и цялата инфо от него е прехвърлена към сити навигатора?
                Да - при това положение Метрото е излишно. Информацията от него не е прехвърлена към Ситито. Просто Ситито има същата информация (ако говорим за едни и същи версии). Що се касае за допълнителни точки - то те се съхраняват на отделно място като файл (така наречените POI точки) и няма логика те да се унищожат, освен ако целенасочено не се опраска този файл в съответния фолдер..
                Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Първоначално публикуван от ynopum Преглед на мнение
                  NT е нов формат на Гармин, който компресира данните почти двойно спрямо старият формат. Старият се нарича Non-NT или OF (Old Format).

NT-формата може да се чете само от по-новите машинки/софтуер. Например Garmin QUE 2.9 не може да го чете, а GarminXT може. Също програмата GPSMapEdit не може да ги отваря новите файлове. "Очевидци" твърдят, че NT-картите се зареждат първоначално по-бавно от стария формат, вероятно причинено от необходимото време за декомпресия.
                  Благодаря ти, Упорит, беше много изчерпателен!

Коментар

И аз ще си купувам Гармин ама ми трябва карта на Грузия.Ще си платя на някой който може да ми я инсталира че още не съм в час.Ако някой може да помогне?

Коментар

Откъде си? Ако си от София - нямаш ядове.

Коментар

Здравейте! Имам Garmin streetpilot c330 донесох си го от щатите.Въпроса ми е мога ли да си слойа карта на Бг и Европа и мога ли да го ползвам.Благодаря предварително

Коментар

Първоначално публикуван от ivominev Преглед на мнение
                          Здравейте! Имам Garmin streetpilot c330 донесох си го от щатите.Въпроса ми е мога ли да си слойа карта на Бг и Европа и мога ли да го ползвам.Благодаря предварително
                          Можеш
                          Кара: Santa Fe DM, 2.2CRDI AT, 197HP, 436 Nm

Коментар

Радвам се че мога Някой да обясни как става може ли

Коментар

Става с четене!
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=36646
                              И всичко в този раздел.

Коментар

Или както бе написал колегата pacific в една друга тема-
                                1. Проблеми с Mapsource - ТУК.
                                2. Инсталиране на карти - ТУК.
                                3. Работа с 60 CSX - ТУК.
                                По-подробно, нагледно и разяснително - пицария по твой избор, бира - по мой

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X