Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи впечатления от Новата ОФРМ 4.40/с новия софт/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Първи впечатления от Новата ОФРМ 4.40/с новия софт/

Има OFRM 4.40, компилирана със стария софт и ОФРМ 4.40, компилирана с новия софт.

Не знам дали новата се казва OFRM 4.40, или OFRM TOPO 4.40, или са 2 отделни версии.

Аз съм с OFRM TOPO 4.40, която със сигурност е компилирана с новия софт. И съм доволен. Струва си всяка стотинка.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Объркващо е нали?

OFRM Bulgaria - e със старият софтуер.
      OFRM Geotrade BG - e с новият
      OFRM Geotrade BG TOPO - Новият, но с топо информацията.

Искам само да предупредя, за да няма сърдити. IMG файловете на SD-то са маркирани и ако някой симпатяга му хрумне да го ъплодне някъде ще има да чака нова версия....

Коментар

... т.е. новокомпилираната версия, както и очакваните в бъдеще, няма да могат да се даунлоадват от официалния сайт, така ли се подразбира?

Коментар

Първоначално публикуван от ynopum Преглед на мнение
          ... т.е. новокомпилираната версия, както и очакваните в бъдеще, няма да могат да се даунлоадват от официалния сайт, така ли се подразбира?
          Да.

Коментар

Бях задал въпрос на Събин в http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...422#post322422
            Но понеже темата за картата стана малко разводнена и разхвърляна по места си повтарям въпроса и се надявам на отговор -

Въпросът ми е как технически ще се осъществи ъпдейта на новата ОФРМ с новия софт? Ще изпращате нова СД флашка ли, ще теглим ъпдейт от някъде ли? Нали е заключена към самата карта?

Коментар

А аз пък имам други въпроси:
              Понеже имам 8Gb SDHC (имам комбинирани огромно количество карти, които не се събират в паметта на устройството), бих искал да разбера има ли вариант картата на България да е заключена за UID-то на GPS-a, а не на SD-то. Няма как на SD-то да имам нещо повече от един gmapsupp.img файл, а той е твърде голям както казах. Докато на GPS-а мога да работя с 3-4 файла едновременно.
              И още нещо:
              Бих искал да разбера бъдещето на Mapsource варианта на картата. Ако подобна функционалност отпадне, на мен лично ще ми липсва възможността да си планирам/разглеждам маршрута , по който искам да пътувам. Дори и да е компилирана със стария софтуер, лично на мен би ми била по-полезна в този си вид.
              Искам да си я купя, а не знам дали ще мога да я използвам пълноценно.

Коментар

Първоначално публикуван от GalinJelev Преглед на мнение
                А аз пък имам други въпроси:
                Понеже имам 8Gb SDHC (имам комбинирани огромно количество карти, които не се събират в паметта на устройството), бих искал да разбера има ли вариант картата на България да е заключена за UID-то на GPS-a, а не на SD-то. Няма как на SD-то да имам нещо повече от един gmapsupp.img файл, а той е твърде голям както казах. Докато на GPS-а мога да работя с 3-4 файла едновременно.
                И още нещо:
                Бих искал да разбера бъдещето на Mapsource варианта на картата. Ако подобна функционалност отпадне, на мен лично ще ми липсва възможността да си планирам/разглеждам маршрута , по който искам да пътувам. Дори и да е компилирана със стария софтуер, лично на мен би ми била по-полезна в този си вид.
                Искам да си я купя, а не знам дали ще мога да я използвам пълноценно.
                Здрасти колега,

Защо казваш, че можеш да работиш с 3-4 файла едновременно? Как ги кръщаваш? Аз знам само gmapsupp.img и gmapprom.img файлове, които работят в юнит-а. Ако има и други варианти ще се радвам да ги науча.
                Предварително благодаря.

Коментар

Виж тук:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5&postcount=10

Коментар

Благодаря много! Довечера ще пробвам и ще споделя резултата. Става въпрос за Nuvi 200.

Коментар

Ти да видиш... и работи!
                      Благодаря още веднъж!

Коментар

Благодаря за добрата карта на екипа на Събин,но искам да направя една конструктивна забележка - много лесно се вади micro sd картата от sd адаптера и ми се случи веднъж дори да изпадне. Вероятно е дефект само при мен, но е добре да се обърне внимание. Няма да ми стане приятно, ако си затрия по този левашки начин картата. Успех с развитието на ОФРМ.

Коментар

При теб е проблема. В адаптера от micro/miniSD към нормална SD. И аз имам такава карта (micro 2GB с адаптер към нормално SD), и тоя проблем при мен го няма.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

новата карта грешка няма спрямо старата,

Коментар

Първоначално публикуван от borislavvs Преглед на мнение
                              новата карта грешка няма спрямо старата,
                              Де да беше така, има си, но поне останаха само грешките в данните

Коментар

Днес имах голямото удоволствие да използвам наовата версия на картата в София.
                                С две думи - нямам думи.
                                А тази кирилица е направо трепач /особенно за такива като мен които със западните езици са на Вие/.
                                А относно грешките - Който не работи, той и не греши.Всочко е поправимо.Според мен е въпрос на още малко време.От една година ползвам картата на Събин и неговия екип и виждам каква е промяната за това време.Това направо си е една нова карта,пъти по добра от старата.Вече почва да ме изкушава любопитството, какво ли ще представлява новоя ъпдейт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X