Здравейте, търся работеща карта за Непал, още по-добре за Северен Непал. Има ли някой, виждам, че са ходили някои на там, или къде да потърся прилична такава?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Непал, Северен Непал има ли някой карта?
Свий
X
-
От: Непал, Северен Непал има ли някой карта?
Ако ви трябва в България, за да планирате нещо, най-добре го планирайте общо по картите в нета... Ако търсите подробни хартиени туристически карти, то в Катманду се продават във всяка книжарница там, най-различни карти, с различен мащаб на всичките им туристически райони и по-популярни трекове. А книжарници в Катманду има доста.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнениеАко ви трябва в България, за да
Блгодаря Владич, хартиени имам и всичко е планирано, но обичам да имам и хубава карта в ГПСа, доста ми е удобен, дори бих казал, доста ми е по-удобен от хартиена карта.
Китов - благодаря, руската я имам, ама не покрива хубаво кралството мунтанг, пък с другата сега ще се боря да правя регистрации и да я дръпна.Павел Викторов - 0 осем 7817878 три
Коментар
-
Аз винаги съм предпочитал хартиената карта пред електрониките, но аз съм си динозавър. Ако не можете тук в България да намерите карта за ГПС-а, вие така, или иначе задължително ще минете през Покхара на път за северен Непал и Мустанг. Там в Покхара на Лейксайд, (улица успоредна на езерото Фева, където са хотелите за бели хора там) има две агенции за летене с парапланери- Сънрайз и Блу скай. В тях работят български пилоти парапланеристи, за които точно сега към края на октомври сезонът за полети е започнал. Те ползват ГПС-и за летене и могат да помогнат за тези карти на място там в Покхара.
В същност след Катманду, Покхара е последният голям град в Непал, където можете да намерите търсените от вас карти. Следващият град през, който евентуално ще минете, (не ви знам маршрута, но предполагам), е Джомсом и после Муктинат вече в Мустанг, но това са просто едни села високо в планината, в Хималаите... Аз бях там през 1997 година и сигурно са се променили нещата... А в Покхара за последно бях през 2005 год, за да летя там и направих един трек до светилището и бейз кемпа на Анапурна.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Дам, доста полезна информация, благодаря ти. Всъщност наистина Покхара е последното цивилизовано място по маршрута. В руски сайт намерих топо-карта, не рутираща на северната част до тибетското плато, дръпнах я, ще видя дали ще тръгне на гармина.Павел Викторов - 0 осем 7817878 три
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар