Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет: GPS и GSM в едно ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет: GPS и GSM в едно ?

Колеги,
    ще си взимам GPS, и ми се ще да намаля максимално броя на хардуера по джобовете си. Двата телефона са ми много, и би било добре да ги комбинирам в един апарат който има и GPS, но след кратък размисъл по темата стигнах до въпроса: Какво ще се случи ако при възникнал проблем ми трябва връзка, а единствения апарат в мен се е повредил или му е паднала батерията ?
    Та въпроса ми е: Две SIM + GPS или два телефона, единия + GPS и каква марка и модел ще препоръчате, като условието е да може да се качват Offroad карти ?

P.S. Nokia я пропускайте като опция !
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

От: Моля за съвет: GPS и GSM в едно ?

Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение
    Колеги,
    ще си взимам GPS, и ми се ще да намаля максимално броя на хардуера по джобовете си. Двата телефона са ми много, и би било добре да ги комбинирам в един апарат който има и GPS, но след кратък размисъл по темата стигнах до въпроса: Какво ще се случи ако при възникнал проблем ми трябва връзка, а единствения апарат в мен се е повредил или му е паднала батерията ?
    Та въпроса ми е: Две SIM + GPS или два телефона, единия + GPS и каква марка и модел ще препоръчате, като условието е да може да се качват Offroad карти ?

P.S. Nokia я пропускайте като опция !
    Аз в момента съм с такъв вариант (2 телефона, като единия е с GPS), имам и Nuvi, но планирам да си взема скоро и "ръчен" GPS. Единият ми телефон е Samsung, възможно с най-малко функции, който е просто за обаждания и евентуално SMS-и, батерията държи доста и при падане на телефона (за сега) му няма нищо. Другият телефон е Nokia E71, може да се сложи Garmin Mobile XT, съответно може да се сложат карти за Garmin, отделно има доста друг софтиер за Symbian, който е полезен в доста ситуации (геокешинг например). Съветът ми е като за начало да решиш колко пари ти се дават, да обмислиш и варианта - GSM+Bluetooth GPS (макар да е повече като обем е по-малко като пари), помисли какъв софитуер ти трябва и ще ти трябва занапред,, съответно каква операционна система да търсиш (за себе си стигнах до извода, че Symbian ще ми бъде най-полезен, от гледна точка на програмите, но телефони с GPS има и на други марки, съответно с други ОС). Ако взимаш два телефона и искаш единия да е само за разговори - Nokia 1-серия, макар да съм много доволен и от Samsung-а. И още нещо - след като търсиш off-road карти, то те съветвам да гледаш телефона да е здрав, off-road-а предполага повече от стандартното натоварване за телефона, така че гледай да е здрав, също така - гледай батерията, когато полазваш GPS-а се изтощава по-бързо, затова гледай да е с по-голяма батерия (при Nokia E71 е 1500 mAh и държи към 10-14 часа навигиране, в зависимост от настройките на дисплея), също така помисли и за зарядно за кола - евтини са, а може би ще ти трябва.

Поздрави!
    Последно редактирано от popaaa; 28-06-10, 13:08.

Коментар

Aз ползвам ipaq нa HP. Освен телефон и ГПС, има и Блутут, Wi-fi и други екстри. С Garmin Mobile XT върви добре, но в колата си е на зарядно по време на навигация.
      Поздрави!
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ако мислиш да го ползваш на мотора, просто забрави за телефон с GPS. Има достатъчно разнообразие от мото или туристически приемници.
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
          Ако мислиш да го ползваш на мотора, просто забрави за телефон с GPS. Има достатъчно разнообразие от мото или туристически приемници.
          И аз мислех да го ползвам на мотора, но просто не можах да измисля подходяща водонепропускаема и същевременно достатъчно здрава кутия за телефона. Освен това трябва и да измислиш някакво захранване, защото батерията при работа на GPS-а на повечето телефони издържа не повече от 2-3 часа..
          В момента съм с Garmin csx60 за мотора - намерил съм му идеално място, слагам го и не го мисля, а един чифт зарядни батерии издържа над 7 часа работа (винаги си нося и резервни).
          Телефона го ползвам в колата, и съм доволен (включен към зарядно). Ако не те притеснява по-малкия размер на екрана в сравнение на Нуви-тата, си работи идеално. Моят е с екран малко над 3", и ми е достатъчен.

Коментар

Поддържам Едоорс.Една година го ползвам по цяла Европа и катотелефон икато ГПС,като единствен недостатък понякога прекомерно се загрява лятото и спира да се зарежда,но в кола с климатик не ми го е правил. Голям плюс му е интернета.Слаб му е фотоапарата.

Коментар

Имах същия проблем и си купих Сони-Ериксон Елм - с всички екстри. Но още при първата сметка разбрах, че си е яка набутка да сърфиш в нета и ползваш гпс през гсм. по-добре да са отделни апарати.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Колеги, благодаря за мненията по темата, особено на тези с по-конкретните.
                Колкото и да избягвам NOKIA, от Vivacom ме съблазняват с 5800 за 230 лева, което си е почти подарък. Някъкви впечатления за модела, + и - ?
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ако ще е телефон с вграден GPS. Преди да вземеш телефона провери дали Гарминската програма работи с вградения GPS и как. Koлеги се попариха, споделям.

Коментар

Аз съм с АСУС П750 и съм доволен от опциите. В момента ползвам 2 навигации. Допълнително си има всичко останало, Ви-Фи, камера че дори и копчета и т.н. В колата, когато го ползвах преди да си купя кола с навигация, винаги си стоеше включен в захранването. Другия ми телефон е Нокия Карбон и през ден, два ми минава идеята да го запокитя нанякъде. Възпира ме само сумата която съм похарчил по него. Нокия вече не са това което бяха.
                    Последно редактирано от Kalinkata; 08-07-10, 21:19. Причина: пр. грешка

Коментар

http://e71nokia.net/?p=564 - От тук можеш да видиш как да си инсталираш Garmin Mobile XT, макар темата да е за Е71 няма разлики при 5800. Препоръчвам ти да обновиш софтуера на телефона ти до последния, който е достъпен, да си изтеглиш от сайта на Garmin последната версия на Garmin Mobile XT и да я сложиш нея. Също така след като си инсталираш програмата трябва да изключиш background service-а от настройките на програмата (понякога се налага да го включиш, да излезеш от програмата, да влезеш пак, да го изключиш и пак да излезеш), за да не се получи така, че батерията ти да пада за ден-два. До колкото съм запознат няма проблеми с работата на Mobile XT на 5800, но най-добре потърси някой познат, който има този телефон и е сложил Garmin.
                      Ако имаш някакви други въпроси - питай!

Коментар

Имах този телефон, Mobile XT си работеше нормално. Проблеми с бързо падане на батерията не съм имал, но и винаги навигация на зарядно в колата съм ползвал.
                        И все пак, продължавам да твърдя, че отделни устройства е най-добре. Може би само който не е имал истински Garmin, може да препоръчва телефон + GPS.
                        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                          Имах този телефон, Mobile XT си работеше нормално. Проблеми с бързо падане на батерията не съм имал, но и винаги навигация на зарядно в колата съм ползвал.
                          И все пак, продължавам да твърдя, че отделни устройства е най-добре. Може би само който не е имал истински Garmin, може да препоръчва телефон + GPS.

Естествено винаги е по-добре да се ползва устройство предназначено конкретно за дадената цел, но понякога е по-удобно да има комбиниран вариант. Имам и nuvi и телефон с GPS - естествено за кола е по-удобно нювито, но не винаги е с теб. Най-малкото - да ти се наложи да намериш даден адрес, когато навигационната система не е с теб, се случва често. Също така за други цели (когато се ползва GPS-а извън превозно средство) е по-добре да е по-компактен. Цената също играе роля, затова е най-добре човек да си прецени какво да си купи, след като му е ясно за какво ще го ползва.

Коментар

Първоначално публикуван от popaaa Преглед на мнение
                            ...Също така за други цели (когато се ползва GPS-а извън превозно средство) е по-добре да е по-компактен...
                            Е точно пък в тези ситуации е най-големия недостатък на телефона с GPS. Защото само след 2-3 часа (ако не и по-малко) оставаш и без двете.
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Аз съм с Легенд. Наколко пъти съм до давил безуспешно. Работи и с АА батерии. Телефона ми е ЧБ Нокиа. Държи по 10 дена на стендбай. Вади сигнал на места дето много натокани модели умиргат.
                              Фотото също ми е отделно.
                              Та така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X