Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin nüvi 3790T

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Garmin nüvi 3790T

Първоначално публикуван от bluereidon Преглед на мнение
    От днес имам 3790Т и съм с фирмуер 4.20 и най-новата европейска карта.При включване на ФМ трафика устройството веднага почва да се рестартира.От къде е проблема?Развалено е самото устройство ли?
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...20#post1529020
    nuvi 3790LT flashed to nuvi 3490LT

Коментар

Здравейте колеги искам да попитам някой сблъсквал ли се е със следния проблем преди два дни си купих 3790Т естествено веднага исках да си кача някой пой точки като например къде има камери засади и тн.качих ги с пой лоудър исписва ми че са качени ххх пой точки но след това не ми се показват камерите на картата а само засадите на кат рових из менюто има две отметки на точки за близост на гармин камери и на потреб.точки пой.Също така си качих и хотелите в слънчев бряг но не ми излиза нито един хотел по точно не се визуализират но като вляза в екстри-пой-ги има и папката с хотелите и камерите след като натисна върху някой от файловите в папката ми го показва къде е на картата но не ми изобразява нищо надявам се да ми помогни те

Коментар

Първоначално публикуван от kihi Преглед на мнение
        Благодаря ти!!! Ще преинсталирам пак 2012.10 NTU и ще пробвам... Ще опитам и на руски, да видя как се държи с руския език.... И ще напиша, ако преди това вече не си протествал и това!
        Трябва ли да преинсталирам цялата 2012.10 НТУ за да сменя опцията за тези езици?Не може ли просто от менюто.И какво сега,за да си оправя проблема с рестарта при ФМ,просто слагам език за писане,който не е на кирилица(като англииски) и се оправя така ли?

Коментар

Първоначално публикуван от hummer Преглед на мнение
          Здравейте колеги искам да попитам някой сблъсквал ли се е със следния проблем преди два дни си купих 3790Т естествено веднага исках да си кача някой пой точки като например къде има камери засади и тн.качих ги с пой лоудър исписва ми че са качени ххх пой точки но след това не ми се показват камерите на картата а само засадите на кат рових из менюто има две отметки на точки за близост на гармин камери и на потреб.точки пой.Също така си качих и хотелите в слънчев бряг но не ми излиза нито един хотел по точно не се визуализират но като вляза в екстри-пой-ги има и папката с хотелите и камерите след като натисна върху някой от файловите в папката ми го показва къде е на картата но не ми изобразява нищо надявам се да ми помогни те
          Европейският фърмуер на устройството е направен така, че да не ги показва на картата за да не става претрупана и да зарежда по-бързо.. За съжаление е така, но ако искаш да ти излизат на картата всички пои-та, ще трябва да си сложиш китайския фирмуер..

Коментар

Първоначално публикуван от bluereidon Преглед на мнение
            Трябва ли да преинсталирам цялата 2012.10 НТУ за да сменя опцията за тези езици?Не може ли просто от менюто.И какво сега,за да си оправя проблема с рестарта при ФМ,просто слагам език за писане,който не е на кирилица(като англииски) и се оправя така ли?
            Да не е нужно да преинсталираш, само смени езиците... Имай предвид че промяната на езика на ТЕКСТОВЕТЕ, не на писане, води и до промяна на начина на търсене - това го забелязах вчера. Аз пиша на БГ но самите текстове са на Английски - при натискане на ТЪРСЕНЕ НА АДРЕС - трябва да пишеш на БГ но на латиница иначе никакъв шанс да намери каквото и да е. Друго решение е да пуснеш ТЕСКОВЕТЕ да са ти на РУСКИ, и тогава (поради очевидното скодство)
            ще си пишеш и търсиш без проблем на БГ, но всичко изписано ще ти е на РУСКИ.

Коментар

Не ги разбирам хората от Гармин.

Устройството което са направили е шедьовър, две мнения няма по въпроса. На всеки е ясно че, тук е впрегнат труда и интелекта на много хора и резултатът е на лице- Нуви 37-ма серия.
              Обаче...едно малко проблемче, и някои други, може да обърне каручката. Пои иконите не се виждат...нито в 3Д нито в 2Д. Смях. Тук там се пласира мнението че, това било видиш ли политика на фирмата, един вид грижа за безопасността на потребителя. Глупости. Както виждате, все пак някои икони се виждат. С китайския фирмуер този проблем е решен, какво стана с безопасността там и с политиката? И защо в 2Д да не ги виждаме? За мен това не е политика, това е недовършена работа.
              Просто има още малко работа по тази машинка и силно се надявам да си я свършат. Ясно е че, за сега те са лидери, със идеята за city explorer картите, ясно заявяват намерението си да продължат да са лидери. Все пак само си представете за какава база данни става дума, колко труд ще е положен за да се събере тази инфо, за да почнат тези карти да се появяват. И на края...смях...няма икони в автомобилен режим. Мен иконите не ме притесняват, съгласете се че, когато шофирате изобщо не обръщате внимение на подробностите по екрана. Но когато почнете да търсите обект, а това се случва по време различно от времето на шофиране, тогава имаме нужда от тези икони и най-вече от инфото което те ни даваха като кликнем на тях. Абе кполеги, това е нелепо, имаш информациата която ти трябва, знаеш че, я имаш, но ти е трудно да стигнеш до нея. Знаеш и че, има супер лесен начин да се стигне, но си ограничен. Всичко това...на пътя, когато си притиснат от времето и обстоятелствата може да генерира мноооого гняв.
              Те какво сега, чудят се как да разочароват нас потребителите ли? Ама това е много лесно, а никак пък не е лесно да ни спечелят като техни фенове. Отнемат ни избора ние като потребители да избираме какво да виждаме, как да ползваме и какво да харесваме в един продукт. Всъщност, честно казано избора все пак има...имаш избора да си сложиш китайския фирм...или по скоро имаш избора да си прецакаш устройството или да се примириш с това което имаш. А и този избор го имат стеснен кръг от хората...такива като нас, които се ровим по форуми и търсим начини как да заобиколим проблеми които те като производители би трябвало да решат. От нас се очаква само да си плащаме.
              В GPSpassion са решили да правят подписка и да я пращат на Гармин. Хората са бесни. Усеща се разочарованието и на хората които са върли фенове на Гармин. Тия там шефове нямат ли? Задачата на мениджърите им каква е...да намалят печалбата? Ами за сега са надушили правилния път към тази цел. Супер нелогична стратегия и "политика"
              Да не говорим че, бъговете изобщо не са им чужди, все нещо има да се оправя. ОК, лошо няма, ние знаем че, рано или късно нещатата си идват на местата (не винаги за съжаление) но, защо се борят да имат имиджа на производител който прави бъгави устройства които в последтвие дооправят, вместо да се изградят имиджа че, са производител на който стоката можеш да купиш със затворени очи и да знаеш че, това за което си платил и окончателено и перфектно?
              Обръщам се към Събин и колегите му...купете ги тия бе и вземете направете най после нещо свястно от тази компания...или поне толкова свястно колкото е картата която правите. Или пък им кажете че, се дънят, директно в очите им го кажете, вие сте им колеги, партньори, предполага се че, колегите що годе са в час с тяхната работа и съветите им са добронамерени. Сигурен съм че си имат цели отдели със задача да следят отзивите на потребителите...ами треснете ги по главата с някой директен request да вземат да се стегнат...че така както я карат ще се сгромолясат. Проасто ще се появи някой друг който ще се възползва от техните недостатъци, ще им открадне хубавото и ще ги отнесе.
              Стархотна машинка....

Коментар

Първоначално публикуван от peshoa Преглед на мнение
                Не ги разбирам хората от Гармин.

....................
                Стархотна машинка....
                Едно само мога да добавя - не че съм съгласен или не към всичко казано... - Гармин БГ не че имат думата ( да не говорим и, че дори и за това което пък имат думата са доста безхаберни) могат да направят нещо. На големия бос - демек Гармин УСА, както потребителите които ползват модела вече от доста време са забелязали, че ИМА много при това все дребни неща които могат да се пипнат, но резултат НЯМА.

Аз лично въпреки, че го ползвам и съм сравнително доволен бих искал (имайки предвид че НЕ Е невъзможно) когато карам картата да ми изглежда като NAVIGON (говоря само за показването на картата) и ако тяхната карта бе толкова добре + имаше компания която да си прави БГ картата никога нямаше да си взема ГАРМИН, но...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:navigon7yv6.png
Прегледи:1
Размер:344.0 КБ
ID:5290640

Име:B000S11K5U-2-lg.jpg
Размер:27.9 КБ
ID:5290641

Име:0,1425,i=196101&sz=1,00.jpg
Размер:49.7 КБ
ID:5290642

Коментар

Не знам какво не му хареса на гармин-а:

Име:50496.png
Прегледи:2
Размер:219.7 КБ
ID:5290672

Коментар

Това JCV изглежда много приятно предполагам в версия 5.60 на OFRM ще има такива благинки !

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]346851[/ATTACH]

Ами Събине, единственото което СЪМ му харесал е направено от вашата фирма... всичко останало е.... без коментар!

Коментар

Благодаря. И аз бедствам зверски с компилатора, с който правя нещата, но какво да се прави... Гледам позитивно на нещата, че иначе само нерви

Реално ако софтуеристите на Гармин бяха по-читави нямаше да се налага да правя 11 версии на картата, но нещата са комплексни и комплексно Гармин си остава #1 ... както и 37хх серия.
                        Последно редактирано от sabin; 12-07-11, 14:04.

Коментар

Здравейте колеги.

От скоро съм със Нуви 3790Т и се сблъсках със следния проблем:
                          Като го взех инсталирах готовите POI-ta със спийд камерите. Всичко беше прекрасно, докато не ъпдейтнах устройството през my.garmin.com. Доколкото обърнах внимание се ъпдейтна firmware-то и картата на Европа. В момента съм със 4.20 и карта 2012.10. Проблема е че от тогава всичките ми POI-ta от кирилица станаха на "??????????". Пробвах да ги кача на ново, но без успех. Пак излизат с "???????"
                          Идеи?

Коментар

[ATTACH=CONFIG]346851[/ATTACH]

Това как го постигна .. .аз на моя уред не съм виждал такова нещо .... или да ползван някоя програма за обработки на снимки
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Обнови си картата

Коментар

Обнови си картата
                                Направено е
                                ... просто не съм пътувал .. а нямам нерви за симулации
                                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X