Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nuvi 1390 не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: nuvi 1390 не работи

Може!
    Но честно да ти кажа - звучи странно като идея - кой ще иска такова нещо?

Аз съм потресен че може да се бърника в клавиатурите - това е квантов скок за американците- нещо като "студен ядрен синтез". Сигурно са уволнили старите програмисти и назначават нови. Вече сериозно - май доста зависи от модела на Нювито, защото предполагам, че не всеки модел може да чете файла с клавиатурата на друг модел.

Коментар

Първоначално публикуван от ynopum Преглед на мнение
      Може!
      Но честно да ти кажа - звучи странно като идея - кой ще иска такова нещо?

Аз съм потресен че може да се бърника в клавиатурите - това е квантов скок за американците- нещо като "студен ядрен синтез". Сигурно са уволнили старите програмисти и назначават нови. Вече сериозно - май доста зависи от модела на Нювито, защото предполагам, че не всеки модел може да чете файла с клавиатурата на друг модел.
      Аз бих искал такава промяна. Буквите по БДС, било то на компютър или на Нуви, ги търся като първолак. А знам, че не съм единствения.
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Не знам на колко години си, но това си е признак на старост - приятел!
        Ще ти направя една "фонетична", ама щото май има бая такива видове фонетични - не знам на коя си свикнал?
        Освен това нямам как да проверя какво става, понеже нямам такава `хапаратура при мен.
        Всъщност не е трудно да си направиш сам - само трябва да отваряш файла с Notepad на Windows 2000 и нагоре (не на Win98!!) - и да си го редактираш -той е достатъчно ясен.

Коментар

То не е трудно да се направи и на другите nuvi-та произволна клавиатура. Въпросът е да знаеш къде да пипнеш във фърмуера им

...

Междудругото поправената клавиатура за модели 1xxx я има отдавна във форума:
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...rmin-Nuvi-1490

Коментар

Е, Астерикс, и какво - ние хабим барут тука напразно! А аз чета ли чета за разни нювита, дето не ме интересуват, хехе.

Коментар

Аз съм благодарен на Упорит за помощта! Видях сега линка от преди 1 година близо.

1/ Минала е една година, а клавиатурата не са я оправили!
              2/ Знае ли човек като са различни уреди , дали всичко еднакво..
              3/ Темата е обявена като "Проблем с OFRM Geotrade V4.90 и Garmin Nuvi 1490", което нищо не говори за клавиатурни несгоди!

Тези само 3 неща /мога да "оформя" още, ако трябва,/ ме карат да бъда още по-възмутен! От доставчици и фирми, явно знаещи за проблема, но напълно незаинтеросавани за клиентите!!! Може ли, дори при безхаберието на Гармин, при положение , че знаят проблема и той има решение, да не заместят файловете ръчно или да обявят от къде и как да стане това?! /Което говори за манталитет!/ Който и каквото и да напише в тяхна подкрепа няма да е прав!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ynopum Преглед на мнение
                Не знам на колко години си, но това си е признак на старост - приятел!
                Ще ти направя една "фонетична", ама щото май има бая такива видове фонетични - не знам на коя си свикнал?
                Освен това нямам как да проверя какво става, понеже нямам такава `хапаратура при мен.
                Всъщност не е трудно да си направиш сам - само трябва да отваряш файла с Notepad на Windows 2000 и нагоре (не на Win98!!) - и да си го редактираш -той е достатъчно ясен.

Само ще кажа, че тази година не празнувах рожденния си ден, заради разни поверия

За кой файл говориш, КБД ли? Ако е така ще го разчовъркам.

Коментар

Да - виж в тази тема какъв беше качил GTSVG, че аз го изтрих вчера от моя компютър. Беше посочил и къде се намира файла.

Важното е да се записва файла в Unicode формат (UTM-. Notepad-а го прави това сам, щом е отворил UTM-8 файл.
                  Не използвай друг редактор, освен ако не си напълно сигурен че поддържа UTM, защото може би ще има проблем.

Това, което си спомням, е че всяка клавиатура има номер, показващ приоритета й (вероятно това е която е активна по подразбиране).
                  Имаше някаква настройка дали да е само в landscape режим - макар че аз май не съм виждал снимка на Нюви в портретен никога - но би трябвало да може.
                  Проблемът е, че ширината на екрана се сменя при портретния, и вероятно една клавиатура трябва да е за пейзажен, друга за портретен.

За всеки клавиш имаше долен и горен регистър (малка и главна буква). Също така за всеки има позиция и размер. Клавишите бяха подредени по редове.

На мен ми стана любопитно нещо: защо не пробвате да направите спец. клавиш с надпис "блок" или "бл." - или както е там означението на блок. Целта е да се види, дали може да се вкарат няколко букви в полето за търсене, а не само една. А и разбира се - който е имал "рядкото щастие" да търси блок - знае защо предлагам това.

Има специален форум, който се "стопанисва" от Aterix: garminclub-bg.com. Той е най-големия разбирач на `хапаратурата и там е най-добре да питаш и търсиш. Тук в този оффроуд-форум трудно вече се намира нещо ако търсиш, а и трябва да чакаш някой да ти прочете мнението.

Иначе - философски - никой не е длъжен (особено морално) да оправя грешките на някой друг, при положение че "другия" не му плаща, не му търси услугите и т.н. Даже, най-честно си казвам - не е много редно някой в БГ да прави карти, само и само за да продава чужда продукция. Всеки знае, че ако не бяха картите на К2, Жоро и Събин (в хронологичен ред, като за първите две не помня коя беше по-стара), то приемниците на Гармин щяха да са с функционалност на GPS-часовник. Може би помнят някои, че даже официалната сега карта, която се мъдри на американския сървър на Гармин, първоначално се правеше с полски програми - без никакво подпомагане от Америка. Тяхна е вината, че нещо не е наред - а не толкова тук в БГ.

Понеже хронологически Събин(като човек от форума) и Геотрейд - като фирма са вече официални "приятели" на Гармин - и постепенно стана така, че видите ли - "да не плюем Гармин, щото плюем назе си". Аз обаче си оставам в стария тон - плюя си гармин, и по никакъв начин никога не съм си представял, че мога да кажа нещо лошо за българите. Надявам се да не създавам много лошо впечатление.
                  Последно редактирано от ynopum; 27-05-10, 13:16.

Коментар

Ха и на моето нуви го има този проблем с Варна.Може ли да обясните какво да дръпна и къде да го сложа?

Коментар

Направих така.Копирах файла на колегата упорит от пост номер 9 и го сложих в папка keyboards на устройството.Пита ме дали да ги замени, дадох yes и готово.Сега работи нормално, но дали е трябвало така да направя или е грешка?

Коментар

Файлът изглежда по същия начин на 1390Т. Опитах се да променя (опитно) някои параметри. Например, вместо
                        <group name="ыУEИШЩ" priority="1" wide_screen_only="true">
                        <keyboard name="ыУEИШЩ">
                        написах
                        <group name="БДС" priority="1" wide_screen_only="true">
                        <keyboard name="БДС">
                        и промених мястото на някои букви, но устройството не възприема промените, работи си по стария начин. Нито изпищя, че му е лошо, че нещо не е наред. Нищо. Просто ми тегли една тиха майна и продължи да си работи по стария начин.
                        Странно!

Коментар

Проблемът се изясни. Файла с фонетичната клавиатура е преместен в секцията "Software".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X