Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nuvi 1390 не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• nuvi 1390 не работи

От половин година притежавам Garmin nuvi 1390. Не го бях ползвал от няколко месеца, но сега ми потрябва за едно пътуване. Тръгвам да го пускам, няколко пъти натискам бутона - нищо. Пуснах го да се зареди към компютъра, зареждах половин час и пак нищо. Въобще не пали. Пробвах да го включа докато беше свързан - взе че прекъсна връзката. Моля ви, спешна помощ!

До: Не работи

Включи го на зарядно за час два. От компа тока е лимитиран и може да не стане на умряла батерия.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

До: Не работи

Вальо е прав - включи го на зарядно няколко часа, и на мен ми се е случвало. Така са тези пущини. Нищо страшно .
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

От: nuvi 1390 не работи

Не искам да пускам друга тема за дадения апарат, макар проблемът да е по-съществен. Имам го от 2-3 дни... доста е добър, но има недоглеждане в софта от страна на Гармин по отношение на БГ клавиатурата тип АБВГ !!! Не търси на някои букви явно - не знам всичките , но на В има проблем - на В - напр. Варна - само на В - изкарва целия ред градове с В, на Ва и ... - НИЩО!Този проблем е не само на картата на Геотрейд, но и на БГРоутингМап, като това показва , че грешката си е чисто софтуерна от страна на Гармин! На българската азбука АБВГ не работи добре интелигентното търсене! На QWERTY НЯМА ПРОБЛЕМ! Моля официалните доставчици да обърнат внимание на Гармин за съществения проблем!А днес е 24.V. ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
        Последно редактирано от gtsvg; 24-05-10, 09:15.

Коментар

Само предполагам: Вероятно "а"-то е латинското "а", а не нашето на кирилица.

Коментар

Разгледах още по-внимателно. Тотално е оплескана "АБВГ" клавиатурата и търсенето по нея! "ыУЕИШ" - няма проблем! Моля доставчиците на уреда, Геотрейд да изяснят нещата с Гармин и да направят софтуерна поправка на bg_BG.kbd.
            Вторият проблем е същия както при 1490 - със застъпването на базовата карта!
            Ако има , а то има такива хора, разбира се, и желаят!, то прикрепвам файла от апарата и докато чакаме гармин, то може и да измислите нещо... Още веднъж - проблемът при АБВГД клавиатурата е , че не работи "интелигентното търсене", а само първата буква работи, но не изкарва автоматично всичко, а само след "ОК" - целия списък населени места. Прави впечатление, че курсорната чертичка не мига и е прилепнала към написаната буква. При ыУЕИШ клавиатура всичко си работи - при първа буква нищо, а след 2,3 ги изрежда автоматично!
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от gtsvg; 26-05-10, 17:07.

Коментар

Искаш да кажеш, че можеш сам да си редактираш клавиатурата ли? Т.е. ако пипнеш в този файл - ще се промени това на екрана - като на iGO?

Коментар

Не знам, но тук клавиатурите са изнесени в отделна папка, текстовете и звуците в отделни... като я отворих с Notepad - там само букви и цифри има,а не текстове както при старите уреди
                Прикачени файлове

Коментар

Я пробвай с този.
                  Копирах съмнителните букви от БДС-клавиатурата в азбучната.
                  Но не съм копирал всички - че ме мързи.

Ако се е оправило поведението на "а"-то, но има някаква друга изненада - то може би трябва да се копират всички букви - само да се разместят по желане.

Май не съм разбрал правилно. Интелигентно търсене наричаш това, при което при всяко натискане на клавиш се извършва търсене ли? Промених малко файла - пробвай този с "двойката" в името. Сменил съм приоритета на двете клавиатури (каквото и да значи това).
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от ynopum; 26-05-10, 17:33.

Коментар

БРАВО! Много хора ще трябва да те черпим, а Гармин трябва да ти плати!!!
                    Моля те направи файла както трябва, че ми скъса нервите 3 дни вече!....

Коментар

Е, ама не бързай - може нищо да не стане.
                      Пробвай втория файл, че май не бях наясно какъв е проблема.

Коментар

Всичко работи!!! Благодаря лично! Благодаря за всички! А Геотрейд и Гармин трябва много повече да са ти благодарни! Как никой до сега не е видял това?!?!

Коментар

Ами ето ти отговора - проста статистика:
                          50% от хората във форума ползват гармин.
                          От тях 5% да имат твоя модел.
                          От тях 70% ползват картата на български (останалите на английски).
                          От тях 20% ползват нестандартната клавиатура "АБВ" (останалите БДС ",уеишщ").
                          От тях 20% сигурно не търсят никога нищо (много хора не търсят в картите, а има и такива, които никога не си правят маршрут, а само гледат къд есе намират на картата - знам че звучи странно, но е факт).
                          Като умножиш вероятностите - става 0.07% от хората са забелязали проблема.
                          От тях 70% са решили че вината е в тях, в картата, не им пука и т.н. причини да се си кажат "мъката" - и ето ти под 0.05% вероятност да прочетеш собствения си проблем.

Можеш да смениш процентите горе, но ще получиш подобно число.

Коментар

С това съм съгласен, но не съм съгласен, когато вкарваш уреди на най-скъпата компания в света, да не погледнеш това работи ли свястно или не, още повече на български! Щото Гармин и "Направи си сам" не са от един ранг!

Коментар

Като сме заговорили за клавиатури, може ли да се променят местата на буквите в клавиатурата. В момента местата на буквите са по БДС. Може ли да се променат на фонетична подредба?
                              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X