Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Очертаване на терен с нетбук.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Очертаване на терен с нетбук.

За WM намерих подобаваща програмка и на някой може да му свърше работа. Но не знам дали евентуално не може да се подкара през емулатор инсталиран на нетбук и оттам да да се върже към външен приемник.
    http://www.gpsmeter.com/index.php
    Също и това
    http://www.wildsoft.org/SurveyArea/S...a_for_ppc.html
    Имаше преди и друга тема свързана с меренето на площа при оран. Ето и това може да е интересно за някой
    http://www.gpsmeter.com/index.php?page=agropilot
    Последно редактирано от icpart; 20-04-10, 19:35.

Коментар

Първоначално публикуван от ynopum Преглед на мнение
      Да не работиш в Google?
      ще сложа линк към сайта на Google, надявам се не се страхувате че ще хванете вирус от тях:

dl.google.com/earth/client/GE5/release_5_2_0/GoogleEarth-Win-Bundle-5.2.0.5860.exe

това горе го инсталирате, но не стартирайте програмата и не проверявайте за нови версии (за всеки случай).
      После сваляте това: http://www.4shared.com/file/MODGn8O_/ge_patcher.html
      копирате го във фолдъра, където е инсталиран гугълърт (вероятно е тук C:\Program Files\Google\Google Earth\client\) и го стартирате, и после можете вече да мерите площ на полигонални очертания.

Тази програма ще промени файла googleearth.ехе, за тези, които се плашат от такова нещо е най-добре да използват софтуер на друга фирма.

Колега,извинявай за пъпроса ама можели да ми обясниш как се работи с тази програма как да орертая мястото си,защото много заинтересовах.мерси предварително
      [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Здравейте,
        предполагам, че въпросът ми не се връзва много с темата, но все някъде трябва да го задам.
        Случва ми се от време на време да трасирам земеделски земи ползвам garmin 60 cs, който обаче не е мой и съм решил да си закупя. Проблема ми е , че въпросният Гармин е с малко памет и все пак е само GPS.Чувал съм, че само телефони Нокия работят със софтуер на Гармин, възможно ли е ако закупя Нокия да вкрвам точките на парцелите по същият начин както в 60 cs, и да я използвам по същият начин?

Коментар

Първоначално публикуван от Марин Илчев Преглед на мнение
          Колега,извинявай за пъпроса ама можели да ми обясниш как се работи с тази програма как да орертая мястото си,защото много заинтересовах.мерси предварително
          Използвай този алтернативен онлайн сайт щом не може да се оправиш с Google Earth http://www.zonums.com/gmaps/maptool.php
          Острани си избери с бутоните вида на картата, в случая за сателитна карта и по-горе в ляво има едно падащо меню от което си избираш съответния инструмент за измерване на площ, точно там има за Area в различни мерни единици които искаш да ползваш. Данните от измерването ти ги изписва в полето точно над визуализацията на картата.
          Повече инфо тук http://freegeographytools.com/2007/m...in-google-maps и тук http://www.zonums.com/gmaps/maptool....elp&topic=area
          Между другото и в програмката SAS Planet може да се чертаят директно полигони като се даде с десен бутон на тях може да се посочи два типа измерване за него, обиколка и площ в km^2.
          Последно редактирано от icpart; 21-04-10, 13:42.

Коментар

Първоначално публикуван от victor Преглед на мнение
            Здравейте,
            предполагам, че въпросът ми не се връзва много с темата, но все някъде трябва да го задам.
            Случва ми се от време на време да трасирам земеделски земи ползвам garmin 60 cs, който обаче не е мой и съм решил да си закупя. Проблема ми е , че въпросният Гармин е с малко памет и все пак е само GPS.Чувал съм, че само телефони Нокия работят със софтуер на Гармин, възможно ли е ако закупя Нокия да вкрвам точките на парцелите по същият начин както в 60 cs, и да я използвам по същият начин?
            Купи си Garmin Oregon, защото сигурно вече си имаш GSM.

Коментар

Първоначално публикуван от Марин Илчев Преглед на мнение
              Пущащ Google Earth-а и си намираш мястото

Цъкваш Add polygon и почваш да си очертаваш

Кръщаваш си го по свое усмотрение

... и го сейвваш (десен бутон върху полигона и save as) като .kml (май и с .kmz ще стане - пробвай)

После пущаш MapCalibrator-а

ето го: http://forum.offroad-bulgaria.com/at...3&d=1256644086

казваш му, че искаш Area (площ, демек)

и си отваряш файлчето от Гооглето

При мнооооооого зуум ще си видиш полигонЯ

Сетне сейвваш

като .gpx

и готово.

В MapSource можеш да си видиш нивата и нейната квадатура

Не знам колко точен е този метод, ама поне ще утрепеш малко време пред компютъра, преди да викнеш геодезисти, да ти кажат точно

В самия GE не успях да намеря опция да покаже площта на полигона, след като го изчертая.
              Ако има как да се спести МапКалибратора и Мапсорса - казвайте, добри хора.

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
                Ако има как да се спести МапКалибратора и Мапсорса - казвайте, добри хора.
                Виж моя пост 19 на предната страница. По-просто от това дето съм дал като метод със сайта здраве му кажи

Коментар

Очертаване само GoogleEart:
                  Вместо Add избери иконката, която прилича на вертикалн линийка(show Ruler) и след като избереш настройките показани на картинката по-долу,очертай площта си и виждаш и площта и обиколката на очертания полигон.
                  В момента форума не ми приема картинката.

Коментар

Първоначално публикуван от tabak Преглед на мнение
                    Очертаване само GoogleEart:
                    Вместо Add избери иконката, която прилича на вертикалн линийка(show Ruler) и след като избереш настройките показани на картинката по-долу,очертай площта си и виждаш и площта и обиколката на очертания полигон.
                    В момента форума не ми приема картинката.
                    Хи хи хииии, мно'о съм зле
                    Особено като се има предвид, че стотици пъти съм мерил line и path.
                    Ама кой да ти погледне един таб удЕсно

Ама па моята метОда е много по-наУчно издържана.
                    И ползвам цели три прОграмни прОдукта - доста по-авторитетно, а!!

Коментар

За да се избегнат някои въпроси:
                      Стандартната версия на Google Earth няма възможност за мерене на площ на многоъгълник. Така че ако човек си свали програмата от офиц. сайт няма как да си измери площта директно в Google-а.

Картинките на Денислав са правени с Про-версията.
                      Между другото - еваларката - тази страница на форума е първата въобще, която успя да накара браузъра на джобното ми компютърче да каже "not enough memory" докато отваряше скриншота на Мапсорса. Пак Гамин-а "прецака нещата", дори и само със скриншотче! Хехе

Коментар

За да се избегнат някои въпроси:
                        Стандартната версия на Google Earth няма възможност за мерене на площ на многоъгълник. Така че ако човек си свали програмата от офиц. сайт няма как да си измери площта директно в Google-а.

Картинките на Денислав са правени с Про-версията.
                        Между другото - еваларката - тази страница на форума е първата въобще, която успя да накара браузъра на джобното ми компютърче да каже "not enough memory" докато отваряше скриншота на Мапсорса. Пак Гамин-а "прецака нещата", дори и само със скриншотче! Хехе
                        И нормалната си работи бре.

Аз под твое давление дръпнах Про-то и в момента ги гнява и двата и се опитвам да разбера какво повече има в про-то от тоя, дето съм го показал.

А за Гармин и прецакването съм аПцелютно съгласен

Коментар

Е, значи съм бил в дългогодишна заблуда за Pro-то.

Ако се върнем на темата с Нетбука: нямаше ли една аграрна програма за имоти - Cadis - българска. Тя ако има връзка с GPS, ще е интересно, защото иначе си имаше някакъв собствен файл в чиито формат са май всички ниви в България. (освен на "хартиен формат" ) Та май от този формат не може да се изкара (за простосмъртен) нищо за стандартна програма - трябва да си се ползва в тази българската. И ако са я направили да се вързва с GPS-а и да дава позицията върху картата - направо с нетбука по браздите...

"...вървя с нетбука по браздата
                          и мъчи ме тоз GPS!
                          Нямам таз координата -
                          ще ми я пратят с SMS...
                          "

Оцета от салатата е виновен!

Коментар

"...вървя с нетбука по браздата
                            и мъчи ме тоз GPS!
                            Нямам таз координата -
                            ще ми я пратят с SMS...
                            "

Оооох, тва си опит за прдумишлено убийство бе....
                            Оооох диафрагмата миииии

Коментар

Здравей Упорит,
                              Във форума за геодезисти "geodesy-bg.net" ваш колега беше задал въпрос, как да се отворят тези .idm файлове и му бяха помоганали. Със сигурност Cadis не е програмата, която му бяха препоръчали. Но само толкова можах да разбера. Между другото е интересно да се знае с каква друга програма се отварят тези файлове. Все пак са векторни и официално се работи с тях.
                              Последно редактирано от tabak; 22-04-10, 22:15.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                                Използвай този алтернативен онлайн сайт щом не може да се оправиш с Google Earth http://www.zonums.com/gmaps/maptool.php
                                Острани си избери с бутоните вида на картата, в случая за сателитна карта и по-горе в ляво има едно падащо меню от което си избираш съответния инструмент за измерване на площ, точно там има за Area в различни мерни единици които искаш да ползваш. Данните от измерването ти ги изписва в полето точно над визуализацията на картата.
                                Повече инфо тук http://freegeographytools.com/2007/m...in-google-maps и тук http://www.zonums.com/gmaps/maptool....elp&topic=area
                                Между другото и в програмката SAS Planet може да се чертаят директно полигони като се даде с десен бутон на тях може да се посочи два типа измерване за него, обиколка и площ в km^2.

Благодаря колега за алтернативните сайт и програма!!!
                                Според мен ще ми свърши добра работа, а и възможността да показва кординатите в различните системи е чудесно. Ще пробвам с някои от моите координати да си трасирам терените и да изчисля площите.
                                Задал съм няколко въпроса в тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=91547
                                и ако можеш да предложиш и други решения и мнение ще съм благодарен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X