Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Nuvi 1490 Не мога да кача карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Garmin Nuvi 1490 Не мога да кача карти

вчера си купих от закъсал финансово приятел Garmin nuvi 1490 , но за съжаление са се загубили съпорт документите - фактура , лиценз , manual ; ясно е ,че от нета свалих каквото можах , регнах се на karta.bg , чрез usb видях договор и лицензен 25-символен номер (явно уреда е закупен с инсталация) - с/мата каза ,че е твърде стара версията и искат да има пратя документ за покупката за да ме регистрират. Явно покупката е 4 мес 2011 , съдейки по датата на файловете , вер.5.5. Чрез Webupdater проверих и влязох тук
    http://www8.garmin.com/support/downl...ls.jsp?id=4551 , където казват ,че има вер.6.2 - приканват ме да ъпдейтна (това сигурно касае софтуеъра на Гармин?) . Ако го направя ,ще промени ли нещо в картата на Бг която си работи , и за EU ми дава ,че е стара . Ако пратя мейл с молба да ме регистрират - ще се ъпдейтнат ли нещата по картите ? Безплатно ли е ?
    Бих искал да пътувам в Гърция - как да знам ,че има актуална мап ? Или допълнително да сложа ?

Моля някой колега с Nuvi 1490 да ми каже накратко как да процедирам ?

Коментар

Здрасти,

Актуализирането на софтуера на уреда по принцип не засяга картите, които са качени в него. Така че спокойно можеш да го актуализираш до версия 6.2.

Относно регистрацията на уреда в сайта www.karta.bg - наистина им е нужен документ за покупката на уреда. Но може да им пишеш и да обясниш как седят нещата в действителност. Може пък от там да имат някакви данни за конкретния уред и да ти кажат с какви лицензи е бил закупен. Но по принцип лиценза за БГ картата започва да тече от датата на регистрация на уреда.
      Вариантите по принцип са няколко:
      - да има доживотен лиценз за картите на БГ и Европа;
      - да има лиценз за 2 години за БГ картата, без обновяване на Европейската карта (най-вероятно апаратът е бил закупен с такъв);
      - да има лиценз за еднократно обновяване на същите;
      - да е закупен с лиценз без обновяване на картите.

Лично аз ти препоръчвам да се свържеш с хората от www.karta.bg и да обясниш ситуацията. В зависимост от отговора можеш да поискаш съвет какво може да се направи, за да можеш да инсталираш най-новите карти на уреда.

Коментар

Всичо това напрвих и съм ОЧАРОВАН от отношението и разбирането !!
        Респект - хората ме регистрираха и подробно ми обясниха всичко .
        Благодаря ви .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X